Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Próbowałem zintegrować MEGASUBMOD II i III, ale po zastąpieniu plików czystego BC6.3 z muzyką "wino" wywala mnie przy próbie rozpoczęcia nowej kampanii pełnej... Dlaczego mi to nie działa, których plików brakuje, jak je ściągnąć, a może muszę przeinstalować całą grę również z M2TW, a nie tylko BC63?
EDIT - problem rozwiązałem tak: Zrobiłem czystą instalację na drugim komputerze i jest OK - wyglądało to tak, jakby ktoś się pogubił w tym wszystkich dodatkach:
1) Instalacja MTW2 + Kingdoms (dokładnie użyłem http://sklep.gry-online.pl/KartaProdukt ... a-gamebook i starego klucza bo w instrukcji nie znalazłem nowego)
2) Bellum_Crucis_63_Parte1 + Bellum_Crucis_63_Parte2 + Bellum_Crucis_63_Bugfixer
3) PolskiMegasubmod wydanie II a dopiero po nim instalka MuzykaPM (oczywiście z pozytywnymi odpowiedziami na pytania o skasowanie starych plików i w trybie administratora), instalując MEGASUBMOD II zaznaczyłem wszystkie opcje!
4) rozpakowałem sobie folder BellumCrucis6 z archiwum http://radax.pl/m2bc/MEGASUBMOD3SP1i2plus23.7z a następnie przeniosłem go do folderu "mods" gry Medieval II Total War za pomocą Eksploratora Windows nadpisując wszystkie pliki (w archiwum http://radax.pl/m2bc/MEGASUBMOD3SP1i2plus23.7z MEGASUBMOD III jest już z 2 poprawkami i dodatkami nr 2 i 3. Wybrałem wariant dodatku nr 2 w postaci ograniczona rekrutacja z Free Upkeep + szybsza budowa, co uważam za idealne)
Panowie proszę was kiedy jakaś porządna instalka bo pogubić się można co jest kompatybilne z czym a co z czym wywala.
Araven napisał, będzie gdy testy wypadną pozytywnie.
Może dziś w nocy uda mi się pograć na nowym MS, to zdam relacje.
Jeżeli chodzi o te nowe portrety, to muszę się przyznać - zaniedbałem sprawę :P nie mam jeszcze ukończonych i siedzę w miejscu. Lenistwo... :|
@EDIT:
Ok, uruchomiłem teraz na chwilę i pierwsze co rzuciło mi się w oczy:
http://www.bankfotek.pl/image/1535288.jpeg
Tak powinno być?
Witam mam pomysł tylko niech ktoś pomysli czy jest to realne aby na mapie kampanii kapitanowie armii byli normalni na piechotę ale gdy armią dowodzi jakikolwiek genarał ( członek rodziny ) był on na koniu ???
Przecież tak jest beż żadnej modyfikacji ;)
Do 55 tury megasubmod IV z free upkeep szybszą budową i staropolszczyzną kampania Gruzją m/m hula aż miło:) to tyle w kwestii testowania nowej wersji jutro ciąg dalszy:)
Cytat:
Zamieszczone przez Profesor
Hmm, a Bałtyk nie jest tam gdzie być powinien? :D Mapa została poszerzona sporo na wschód, dlatego ta z BELLUM CRUCIS 6.3 się nie nadawała. Zważywszy, że musiałem sam dorobić ten wschód, a w związku z tym zmieniać skrypty itd. to nie miałem już siły na rysowanie mapy która nie jest niezbędna w grze. Dlatego poszedłem nieco na skróty. Mapa pokazuje prawidłowo położenie, a zatem spełnia swoje zadanie. Co do jej walorów artystycznych to :lol: przecież nie będę sam siebie krytykował. :D Nie wykluczam, że w przyszłości powalczę i z tym. Chciałem by mod był jak najszybciej wydany w wersji grywalnej.
A więc tak powinno być, ok. Po prostu myślałem, że jest coś skopane, bądź to ja mam coś nie tak :)
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Przecież tak jest beż żadnej modyfikacji ;)
nie chodzi mi mapę bitewną a mapę kampanii z widocznymi miastami itd.
Widzę, że coś słabo testujecie. Ja może w tygodniu coś pogram Ma Megasubmodzie IV wariant szybsza budowa i free_upkeep + staropolszczyzna. Jak będzie więcej wpisów, że graliście w Megasubmoda IV na takim a takim zestawie to poproszę Wino o zrobienie instalki. Podajcie jaka kampania, jaka nacja, ile tur itp.
EliminatorT jak nie masz kart jednostek to coś nie poinastalowałeś jak należy.