Niektóre pola bitew są zbugowane i dzieje się na nich coś takiego.
Wersja do druku
Niektóre pola bitew są zbugowane i dzieje się na nich coś takiego.
Nowy update jest już dostępny. 236 mb zawiera darmowy content z historyczną bitwą pod Pydną i frakcją Getae, przygotowanie do nowego DLC oraz dodatkowy fix:
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War...d_Pydna_Update
Mamy 16 nowych osiągnięć na stema w tym za ukończenie dużej kampanii przez: nomadów (3 sztuki), Selków, Baktrię, Getów, galów z CiG (3 sztuki), nacji z HatG (trzy sztuki), z PaR (trzy sztuki) i za bitwę. Mówiąc krótko mamy wszystkie nacje z osiągnięciami :D
Osiągnięcia na steam dla Rome 2 są w dużej mierze żenujące, infantylne i jest to pewna tendencja dla serii. Po jakiś 20 godzinach gry miałem już kilkanaście, m.in. optio (stocz bitwę na mapie kampanii bez automatycznego rozstrzygania:confused:), podczas gdy grając w Empire prawie sto godzin zdobyłem ledwie trzy. Dla następnego tytułu dadzą osiągnięcie za samo odpalenie kampanii. Powinni je ograniczyć do przyznawania odznaczeń za wygrane kampanie pojedynczego gracza i rozgrywki multiplayer jak bardziej wymagające.
Co kto lubi. Mi tam pasują, zwłaszcza te za wygranie konkretną nacją, bo zachęcają do ukończenia takiej kampanii. Podobało mi się też na przykład "Ich własna liga". Choć przyznaje że większości z tych osiągnięć brakuje polotu. Im więcej osiągnięć tym lepiej, spójrz na taką Cywilizacje V
tam to dopiero tego jest.
Pisząc o tym, że pasując ci osiągnięcia za wygrane kampanie, potwierdzasz jedynie moje zdanie na ten temat. Nic nie wiem o żadnej Cywilizacji V, poza tym że istnieje. Może to kogoś dziwić, ale gram tylko w Total War'y i ewentualnie niektóre tytułu Paradox'u, ale to bez entuzjazmu.
Będzie następny pacz? Bo na razie nie ma jeszcze wersji bata takowego. A obecny stan gry jeszcze mnie nie satysfakcjonuje. Dalej nacja bez regionu zamiast zwerbować sobie najemników i spróbować zdobyć sobie miasto, woli spamować mnie agentami przez 5-10 tur.
Próbowałem ostatnio z Arroyo pograć kampanie multi tak we współpracy jak i przeciw sobie. Chciałem w ten bezpieczny sposób zobaczyć sobie jak ludzie grają na multi, a przy okazji trochę się przez to podszkolić. Bo do tej pory unikałem wyzwań tego typu. Niestety wszystko posypało się na pierwszej bitwie ręcznej.
W pierwszej grze Arroyo wygrywał bitwę łatwo Luzytanii, a ja oglądałem jak komp dostaje wciry od kompa. By po zakończonej bitwie zobaczyć pulpit.
Drugą grę też zawiesiła bitwa a dokładniej okienko wyboru jak ma być rozegrana.
Tak ta sama, graliśmy z wyłączonymi modami.
Raczej tak, inaczej CA wydałaby stosowne oświadczenie. Prawdopodobnie dopóki będą pojawiać się nowe DLC - a takie rzeczy w porządnej firmie planuje się przed premierą - gra będzie łatana, choć naprawienie SAI można zaliczyć do kategorii Mission: Impossible, jako że jest to problem całej serii, co wykazałem w tym temacie obnażając nieznajomość tych spraw przez pewnego fana multi.