Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
W najnowszym dei łucznicy z Krety mają tarcze w dłoni. nareszcie!!! Jeszcze mogli poprawić Numidyjczyków. Co mam zrobić w GEMie żeby w ustawieniach można było ustawić szadery na 5, jak wgram GEMa to mam szadery na 3 a 4 i 5 są przyciemnione no i jeszcze niewyraźne litery takie słabo widoczne. Jak wywalę GEMa to mogę ustawiać szadery na 5.
Coś się GEM popsuł jeszcze przed patchem 10, bo nagle tez zaczął się u mnie obraz rozmazywac w losowych miejscach na krótkie momenty.
Dajcie znać na forum jak GEM-a będzie można normalnie używać bez jakiś niespodzianek.
Zauważyliście może, że nie wszyscy rzymianie mają nowe miecze?
np. rzymscy hastati zostali przy starych gladiusach, co akurat uważam za niedorzeczne skoro koledzy z principes mają już te właściwe jakie powinni mieć żołnierze tego okresu ?
Może warto to przesłać do twórców moda ?
Czy senat daje zadania ? Bo ostatnio nie dawał co sprawiało że było ciężej zdobywać "senatorów" :)
I czy nie wywala bo "jest problem z jakąś tam jednostka" ?
To senat dawał kiedykolwiek zadania?! :shock: Bo mi się wydaję, że to są dylematy polityczne dotyczące twojego rodu coś jak np. w Rzymie z tym Białym Jelonkiem :D
Cytat:
Zamieszczone przez przemoxdlol
To senat dawał kiedykolwiek zadania?! :shock: Bo mi się wydaję, że to są dylematy polityczne dotyczące twojego rodu coś jak np. w Rzymie z tym Białym Jelonkiem :D
Tak ;p bez DeI dostajesz zadania typu "Podbij 4 wskazane regiony..." jak to zrobisz dostajesz większe wsparcie w senacie ;p Jak grałem w DeI to tego nie było :p
Zainstalowałem sobie tego moda i wreszcie gra się świetnie. Na razie nie ma niczego co mnie denerwowało w podstawowym romku 2. Dyplomacja jest przyjemniejsza moje jednostki nie zwiewają na sam widok wroga ale walczą i wygrywają. Zobacze jutro bo mam przed sobą ogromną bitwę 2600 Macedończyków przeciwko 4500 Spartan. Jeżeli wygram to powinna ta walka poważnie uszczuplić ich armie.
Powodzenia zycze ..zagraj Rzymem przeciwko Niemcom to szybko ci sie odechce grac tak jak mnie ,niestety budowanie Armi przez 10 tur dojscie gdzies w lasy i tu nagle atak jakies zgrai w wysokosci 12000 ... jak to mozliwe ?? ich posilki moga pomagac mimo ze maja duze odleglosci do pokonania a ja moge walczyc tylko 2 armimi mimo ze ma 4 obok ... i co najwazniejsze jaki komp pociagnie 20000 tysiecy ludzi na mapie ...nie mam na mysli jakiejs mega maszyny ale taki dosyc dobry ..chyba sobie podaruje gre w tego moda ..jest strasznie duzo sytuacji co mnie denerwuja ... pisze to wszystko teraz bo ilez razy mozna tworzyc armie i wedrowac nie wiadomo ile czasu do Germani ..ciagle wyczerpanie no masakra ..... to jest poprostu zle ....uwazam ze mniejsze panstwa powinny miec wytrzymalsze jednostki a nie armie z kosmosu 3,4 ...pytam sie skad skoro maja tylko jakies wioski ...
co do ilości wojaków, to chyba można gdzieś zmniejszyć ich ilość w oddziałach (ja mam zmniejszone z uwagi na kompa)... co do ilości armii jakie posiada komputer, to faktycznie czasem aż mi się śmiać chce... w mojej kampanii (gram Atenami) posiadam 14 prowincji, Sparta tylko jedną startową i jakimś cudem ciągle mają 2 pełne armie na utrzymaniu plus trzecia armia z kilkoma jednostkami w stolicy... także uważam, że to trochę przegięte...