Mnie najbardziej cieszy nie samo DLC(nigdy nie byłem fanem WE ani ich stylu gry) a fakt że nie uświadczymy jednego państwa elfów,tylko w przyszłości dostaniemy osobno HE i DE,czyli dwa dużo bardziej przypadające mi do gustu szczepy elfów :)
Wersja do druku
Mnie najbardziej cieszy nie samo DLC(nigdy nie byłem fanem WE ani ich stylu gry) a fakt że nie uświadczymy jednego państwa elfów,tylko w przyszłości dostaniemy osobno HE i DE,czyli dwa dużo bardziej przypadające mi do gustu szczepy elfów :)
To akurat wydawało się oczywiste biorąc pod uwagę plany CA na trylogię. Poza tym: Wysokie Elfy i Mroczne Elfy naprawdę, naprawdę bardzo się nie lubią i zrobienie Stanów Zjednoczonych Elfów byłoby bardzo nieklimatyczne.
Powiedz to GW które wpadło na tak genialny pomysł :P
Everqueen to u HE, a nie u WE, jesli chodzi o Młotka.
DLC już zakupiłem.
To nie do końca tak. Znaczy się jednym się nie podoba zakończenie waśni HE vs DE w End Times, innym się podoba, ale ponieważ na bieżąco śledzę historię Age of Sigmar to na pewno nie można mówić o jednej frakcji Elfów. Już teraz są podziały figurek na różne frakcje, a prawdopodobnie w 2017 przedstawią nowe Elfy, a podział ten będzie pewnie inny niż przed End Times. Na razie wszystkie Elfy są w Grand Order Alliance i tyle. Everqueen obecnie to Sylvaneth czyli w zasadzie Leśne Elfy, bo nie wiem czy będą ciągnęli "bardziej ludzkie Leśne Elfy". Przepraszam za zjechanie z tematu.
O ile nie szkoda Ci kilku złotych Asuryan to pewnie taniej będzie w jakimś polskim sklepie. Ja chyba całe 10 zł taniej kupiłem Zwierzoludzi. :)
Już za późno - skoro napisałem że kupiłem, to oznacza że już kupiłem. A kasy mi nie szkoda - po to pracuję by utrzymać dom i mieć na jakieś tam drobne przyjemności.
Ja tam uważam że HE i DE są uszkodzone i wybrakowane. Ale lepsze takie skrzywione elfy niż żadne.
A tak na poważnie to już się ciesze z tych moich Leśnych ludzików, choć szkoda że mają tylko 2 LL, bo za leśnym królem nie przepadam, wolałbym królową.
Ciekawe ile regionów będzie w Lesie. Na tym obrazku widać 5.
http://cdn.akamai.steamstatic.com/st...g?t=1479406303
Zacznijmy od tego, że HE i DE jeszcze nie ma, więc nie ma co oceniać czy są uszkodzone i wybrakowane, czy nie.
Cytat:
mają tylko 2 LL, bo za leśnym królem nie przepadam, wolałbym królową.
Sęk w tym, że CA ma licencję na edycje 6-8, a Królowa Ariel była w 4 edycji tylko. Tak to pojawiała się pobieżnie w opisach. Jedyne możliwe zastępstwa zatem to:
Drycha, Bliźniaczki, Araloth.
A co do regionów - raczej 5-6, resztę podbijasz tak, jak chcesz z tym, że w terenach poza Athel Loren masz ograniczony poziom rozwoju.
Gameplay wstawiony przez Arroyo jest niesamowity. Moim zdaniem najciekawiej prezentująca się rasa od strony wizualnej. Już się nie waham czy kupuję. :)