-
Re: BELLUM CRUCIS 6.3
Nie wiem czy to normalne ale znów spam armii mnie dopadł. Gram na m/m, nowa kampania Duńczykami. Setna tura, a ja nie mam co zrobić, bo HRE mi żyć nie daje.
Przykład: http://zapodaj.net/b262143775ad3.png.html
Ja jak wyjdę armią z zamku to od razu po turze jestem na minus, lub ledwo na plus, a tu proszę.
A najśmieszniejsze jest to, że jak np. grałem Francją to HRE mnie atakowało, grałem Polską to HRE mnie atakowało. Gram Danią - HRE w sojuszu z Polską i Francją i jedyny wróg w Europie to ja.
-
No nieźle. HRE bywa upierdliwe. Grasz na oryginalnym AI ? Ratunek to sojusze. Ja zawieram tyle co mogę i najlepiej naokoło HRE. Jak z sojuszami licząc jesteś dostatecznie silny HRE uderzy na inny kraj nie na Ciebie. I graj na nowym pliku dfs ze strony 7 submodów, na samym dole. Plik ten mocno zmienia zachowanie ai, na mniej krwiożercze a bardziej racjonalne.
-
Tak, grałem na oryginalnych plikach. Teraz sobie zmieniłem money script i wrzuciłem ten plik co poleciłeś. Jutro zacznę, kolejną nową kampanię. Sojuszy nie miałem żadnych, bo Polsce zamierzałem wyrwać wybrzeże, a Francja, Anglia, Włosi, Hiszpanie nie chcieli.
Mam pytanie - AI nie ma naliczanej kasy za wyjście armią ? trzeba skryptem coś kombinować?
-
Ai nie płaci za armie w polu wg mojej wiedzy. Ale co ja tam wiem. :mrgreen: Bez sojuszy granie w Bellum to poważne wyzwanie nawet na Medium. Poczytaj poradniki o dyplomacji.
Edit:
PW z linkiem do pliku Ci wysłałem.
-
W drzewku Aragonii wywala mnie wtedy, gdy najadę kursorem na króla. Może wy też tak macie ?
-
Siema wszystkim,
Mój pierwszy post na forum więc się witam:) Do medka wracam po 2 latach (chyba z sentymentu) i doszedłem do wniosku, że czas sprawdzić coś innego niż moje stare dobre SS w wersji prehistorycznej:) Stąd zatem moje pytanie jakie submody i ustawienia polecacie dla BC dla gracza powiedzmy średnio-zaawansowanego?
-
viewtopic.php?f=367&t=10087 tu masz link o submodach, ja gram na wszystkich + dźwiękowy submod od Wino. Na poczatek pograj na oryginalnym Bellum, bez submodó, bo nie będzięsz wiedział jaka jest róznica pomiędzy grą na czystej wersji moda a grą z submodami. Pozdrawiam.
-
Witam czy jak usunę z capmaign_script skrypt to wystarczy czy gdzieś jeszcze muszę usuwać?
-
Co jak usuniesz z campaign_script? Jeśli Ci chodzi o money_script, tak to wystarczy. Ale zmiana zadziała od nowej kampanii. Dla pewności po zmianie campaign_script nim zaczniesz nową kampanię usuń plik map.rwm z katalogu moda z data/world/maps/campaign/custom i ta z czterech kampanii z jaką chcesz grać jak w Full to usuń map.rwm z Full.
-