Witam ja gram jeszcze na podstawce Bellum Crucis 6.3 działam Polską ale mam 1241 i tura nie ruszy dalej więc właścnie nadszedł najlepszym moment na testowanie Megasuba
Wersja do druku
Witam ja gram jeszcze na podstawce Bellum Crucis 6.3 działam Polską ale mam 1241 i tura nie ruszy dalej więc właścnie nadszedł najlepszym moment na testowanie Megasuba
Przypominam, na stronie 53 tego tematu jest link do Megasubmoda IV z całkowicie nową i zmienioną mapką od Mietka77. Testujcie, wtedy jak testy wyjdą ok będzie instalka.
Tak jak kilka postów wyżej kampania Gruzją ale już 96 tura i na razie tylko jedno ctd przy próbie szturmu na Adanę ale po wczytaniu save już poszło. U mnie komp strasznie się męczy ze zdobycie Knipawy i Grodna padły dopiero po 90 turze (tak gram na toggle_fow w ramach testów) podobnie ma z buntem Bułgarii więc może zbyt dużo lub zbyt mocne jednostki zostały dane, poza tym wszystko śmiga jak należy. Innych zastrzeżeń brak:)
Edit: po zniszczeniu jakiejś frakcji likwidacji nie ulegają jej kapłani
16 tura, VH Full kampania Polska.
16:50:54.280 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
16:50:54.281 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
16:50:54.284 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
16:50:54.284 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
16:50:54.285 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
16:50:54.285 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
16:50:54.285 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
16:50:54.286 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
16:50:56.955 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 8969, column 21
Could'n find description string for trait(mercebis) level(mercebis6_desc).
16:50:56.955 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 8970, column 28
Could'n find effect description string for trait(mercebis) level(mercebis6_effects_desc).
16:50:56.960 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 16814, column 11
Could'n find level name description string for trait(Fearsaztecs) level(Nervous_near_Aztecs).
16:50:56.960 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 16815, column 21
Could'n find description string for trait(Fearsaztecs) level(Nervous_near_Aztecs_desc).
16:50:56.960 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 16816, column 28
Could'n find effect description string for trait(Fearsaztecs) level(Nervous_near_Aztecs_effects_desc).
16:50:56.960 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 17957, column 28
Could'n find effect description string for trait(Fearsheretic) level(Wary_of_Heresy_effects_desc).
16:50:56.961 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 18800, column 28
Could'n find effect description string for trait(BoringSpeaker) level(Incredibly_Boring_effects_desc).
16:50:56.980 [game.script] [error] Condition parsing error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 31932, column 49
trigger not found
16:50:57.122 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 4581, column 17
Could'n find ancillary description string <ZH_fall_guym_desc>.
16:51:25.083 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 8602, column 174
Expecting a trait level, instead got
16:51:25.083 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 8637, column 174
16:51:25.084 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 8747, column 155
16:51:25.159 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 54226, column 155
16:51:44.171 [game.script] [error] Script execution error for <inc_counter>, at line 6585, in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt:
Counter numero_regioni doesn't exist
16:51:44.411 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
Wczytanie text Mietka77 nic mi nie dało. Obejście ctd nieudane.
Edit: Jutro zacznę nową kampanię. Ale jak będzie mnie wywalać, to wracam chyba do Megasubmoda III z patchami albo nawet do II a na nią wrzucę pakiet poprawek jakie nie powinny ctd powodować, nowy unit Kama nowe budynki i kilka innych.
Czy Megasubmod III nie potrzebuje żadnych wcześniejszych wersji?
viewtopic.php?f=367&t=12871
Post nr 3, z niego wynika, że Megasubmod III potrzebuje prawidłowo zainstalowanej II i najlepiej nowej muzyki.
To nie ma nic wspólnego z tym co robiłem tylko z plikami tekstowymi które ktoś wywrócił do góry nogami.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Bł.ąd zaznaczony na czerwono -
{ZH_fall_guym}Człowiek przynoszący pecha
{ZH_fall_guy_desc}załogi, przesądny i podejrzanych, nazwał młodego porucznika jako "pech"i oskarżają go o każdym wypadku (nawet niewielkie), które odbywa się na pokładzie. Morale jest niskie, czarne nastrój.
{ZH_fall_guym_effects_desc}-10% Punkty ruchu
i kolejny..
{mercebis6}> Ładunek siarki i drewna
{mercebis6_descTen statek zawiera mnóstwo siarki, marmuru i drewna, za które można wziąć 1000 bezantów!
{mercebis6_effects_desc}-3 Dowodzenie na morzu, -10% Zakres ruchu na morzu, Możliwość wymiany na morzu\n\nPoprowadź ten statek w pobliże stolicy by sprzedać ten ładunek. Można też wymieniać towar na morzu.
{mercebis6_gain_desc}"Kapitanie, 1000 bezantów jest do uzyskania ze sprzedaży tego ładunku!"
{mercebis6_epithet_desc}(Załadowany)
Czyli co, spolszczenie z etapu Megasubmoda II powinno dać radę + kilka Twoich plików? z Megasubmoda IV?
Możesz zrobić taki pakiet text Mietek77? Darius_d się napracował ale chyba też poprzestawiał sporo i gra może dlatego głupieje.
Edit: Powyższy błąd naprawiłem już dawno, jest i guy i guym.
Jam mam tyle wersji wszystkiego, że sam się czasmi gubię dlatego zawsze przestrzegam podstawowej zasady modowania - nie wywracać do góry nogami pliku bo wtedy bardzo trudno porównaćgo z poprzednią wersją celem znalezienia błędu. Doceniam pracę Darius_d i szkoda by poszła na marne dlatego tu wole szukać błędów. Może on wie ma jkies kopie zapasowe , wersje robocze i znajdzie te błędy.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Jest nadzieja. Mietek77 racja to wina text i to zwłaszcza pliku od cech export_vnvs i od świty postaci export_anicillaries. Zmontowałem teraz taki katalog text by zachować jak najwięcej bezpiecznych poprawek Dariusa_d i scalić je z Megasubmodem IV. Na rzie ok jest. A ten text pozwolił mi ominąć wczorajsze ctd Polską o jakim pisałem, gram dalej tamtą kampanię. Darius_d nie odpisuje na PW, dawno się nie logował. W/w pliki mają wile cennych poprawek, ale niektórych wpisów gra nie widzi mimo, że one są, może jakaś spacja niepotrzebna lub coś w ten deseń. Pogram dłużej jak ok będzie, dam na forum ten katalog text. Może się uda pzrywrócić stabilność wysoką Megasubmodowi IV. Oby.
EDIT: Katalog text z dnia 23.07.2013 do Megasubmoda IV od Aravena: http://www.sendspace.pl/file/a940c38923e60d9a29a01e1
Zróbcie kopię tego text co macie, dopisując np. textkopia. Wrzućcie mój katalog. Połączyłem katalog Mietka77 z plikami od Dariusa_d tymi bezpiecznymi. Pogrtałęm 70 tur. Katalog ma wyeliminowane kilka błędów jakie były w plikach tekstowych, a jakie powodowały ctd, zwykle brak litery, albo nazwy cechy. Do 70 tury super. Ten text, pozwolił mi obejść ctd jakie miałem wczoraj w kampanii Polską na Megasubmodzie IV.
Czekam na opinie. Wygląda, że ctd są winą ostatnich poprawek w plikach tekstowych, może inne kodowanie albo coś. W każdym razie oby ten tekst pomógł. W razie kolejnych ctd prosze o wpisy z logs i testujcie. Instalka z Megasubmodem IV musi powstać, bo nowa mapka Mietka, właśnie do tego Megasubmoda jest super. Megasubmod IV link na stronie 53, wrzućcie na niego mój text.