Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Komp w Rome 2 ma na stałe przez CA zakodowane, żeby rekrutować wojsko do oporu, nawet jak bankrutuje. W DeI komp ma i tak największe limity na ilość armii. Jak się komuś gra za ciężko to niech obniży poziom trudności, ten mod nie jest łatwy przez co nie dla każdego.
Wiem ze ten mod nie jest latwy , ale troszke mogli by sie postarac to jakos rozwiazac .. bo naprawde jest to irytujace czasem ..
No i rozwiązali, bo limity na ilość armii są niskie i dopiero wraz ze wzrostem państwa rosną. Utrzymanie jednostek też wyższe. Im wyższy poziom trudności tym więcej kasy i pól do rekrutacji dostaje AI.
Wyszła wersja 0.81c
Cytat:
•Removed increased zone of control because making them even slightly larger still causes problem
•Removed pathfinding transport action costs changes because they cause bugs with the AI and FOW
•Greatly increased damage of Fixed Artillery (as Scorpions)
•Increased effectiveness of Ballistas
•Increased durability of Chariots
•Increased damage on Javelin units
•Fixed some misbehavior on Javelin units
•Decreased damage on Celtic Naked units
•Increased quality of Celtic Naked units for the AI (so they aren't spammed since half-elite)
Mi się gra na razie lepiej niż w podstawkę, nie wiem czy łatwiej, początek był trudniejszy ale jest ogólnie lepiej. Dobiła mnie co prawda ilość armii Aten ale poradziłem sobie z nimi tak, że zaatakowałem Larissę, korzystając z tego, że Sparta się na północ ze wszystkimi armiami zapuściła i od razu Ateny ruszyły się do Larissy i pokonałem w polu ich armie. Straciłem 45 ludzi ale akurat dwóch z nich to byli generałowie :shock: Mam też pytanie od razu bo odkryłem niestety na własnej skórze, że jak się zabiera członka świty lub przedmiot jakiś generałowi to on znika, a nie trafia do puli jak w podstawce. A mój generał dostał miecz Aleksandra w pierwszej bitwie i chciałem go dać innemu generałowi, a tu miecz znikł, ukradli go :( Tak ma być czy tylko u mnie to nie działa tak jak powinno?
właśnie uświadomiłem sobie jak mało wiem o tej grze... miecz aleksandra?:D to można zdobyć coś dla generała? czy mówimy co cechach które można przypisać?
Dostałem go tam gdzie w podstawce są różne przedmioty np. ziomek niosący tarczę. Ten miecz dawał chyba +2 do autorytetu i ogólnie miał nieziemskie bonusy. Ktoś go miał jeszcze oprócz mnie?
Pojawiła się wersja 0.82 z legionami w kampanii głównej i CiG:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... d-12-03-14)
Cytat:
Implemented historical Roman Legions in Main Campaign and CiG (many thanks to Caesar for allowing us to use his mod as base)
Implemented shared army caps for Legions (this means that you can mix and match Legion types as you want inside the shared cap of 9 Cohorts per stack + 1 First Cohort)
Tweaked strength of spear units
Tweaked durability of cavalry
Tweaked units spacing
Made some changes to Javelin units to hopefully resolve all bugs tied with them
Fixed bug with some cavalry units having wrong weapons
Various minor balancing tweaks
Ponieważ aktualizacja jest obszerniejsza od poprzedniej, wersja steam dopiero jutro będzie dostępna w 5 częściach.
Ooo :shock: Szybko sie uwinęli, legiony miały być dopiero przy całkowitym remoncie Rzymu.
Mam tylko nadzieję, że tak szybkie wydanie nie odbiło sie na jakości wykonania.
No właśnie to jest zastanawiające, ponieważ legiony nie zostały prawdopodobnie dodane do cdir_unit_quality_tables w ostatniej wersji, więc komputerowy przeciwnik nie będzie mógł ich użyć. Co ciekawe, w oryginalnym modzie z legionami który został zaimplementowany do DeI też nie zostało to zrobione, tyle że wtedy służyło to graniu wyłącznie Rzymianami. W przypadku DeI jest to zamierzone lub po prostu błąd.
Mam pytanie ..ile trzeba przejsc reform zeby dojsc do ,reformy Mariusza ? prosze o odpowiedz bo mialem juz dwie reformy