Brak tu klimatu nekropolis. Powaga - nie umywa się do muzyki z Heroes III i V - gdzie były wprost cudnie wykonane. Choć w sumie... trochę przypomina nutę z Heroes II (które wg mnie jest najlepszą częścią serii).
Wersja do druku
Brak tu klimatu nekropolis. Powaga - nie umywa się do muzyki z Heroes III i V - gdzie były wprost cudnie wykonane. Choć w sumie... trochę przypomina nutę z Heroes II (które wg mnie jest najlepszą częścią serii).
Co racja to racja, dziwna ta muzyczka, ani trochę nie nasuwa się skojarzenie z Nekropolią - jedynie od 1:01 ten śpiew trochę lepszy, ale po za tym nie podoba mi się... Dodatkowo moim zdaniem od Heroes V robią zbyt przekombinowane animacje jednostek.
Nijaki ten kawałek (ciężko go było przyporządkować do jakiegoś zamku), ten śpiew go trochę ratuje (namiastka chłodu trupków). Pozostaje mi liczyć na loch. Magowie i ludzie to nie są moje topowe nacje.
Podoba mi się personalizacja sprzętu (namiotu medyka, balisty i katapulty) i odmienienie ich wyglądu w zależności od rasy.
Ja obecnie największe nadzieje wiążę z Sylwanem - mam nadzieję, że będzie bliski Bastionowi z Heroes III :)
Te hirołsy, wiadomo 3 najlepsze. I w sumie tak powinno zostać. Mogliby dodawać nowe zamki, jednostki, artefakty, mapy i trochę grafikę poprawiać i ludzie i tak by to kupowali. A tak silą się na jakieś dziwne zmiany i wywracanie gry do góry nogami (te surowce z ostatniej części). Do tego totalnie pozbawiona klimatu grafika. Serio, tyle lat temu stworzono świetne wyglądające miasta - baśniowe, a nie bajkowe. Teraz mamy albo mangę, albo bajkę albo, co gorsza, tandetne fantasy - byle więcej kolców, ćwieków, skóry, dymów i świateł. Zupełnie mnie to nie przekonuje.
Jeszcze tak odnośnie heroes4, mi się podobały niektóre rozwiązania. Szczególnie wybór między budynkami/jednostkami, fajnie że ma wrócić, bo pozwalało to lepiej spersonalizować armie. Gdyby było jeszcze ulepszanie legowisk w jakimś kierunku to jak z heroesV to już w ogóle byłoby mega :P
Niestety... jest jeszcze grafika. O ile Akademia wygląda "w miarę" tak Nekropolia to kolejny raz tandeta, totalnie bez klimatu miasta umarłych.
Jak już nieraz wspominałem - wybór między budynkami odnosi się jedynie do legendarnych (najsilniejszych) stworzeń. Same jednostki możemy rozwijać na styl trójki/piątki.Cytat:
Te hirołsy, wiadomo 3 najlepsze. I w sumie tak powinno zostać. Mogliby dodawać nowe zamki, jednostki, artefakty, mapy i trochę grafikę poprawiać i ludzie i tak by to kupowali. A tak silą się na jakieś dziwne zmiany i wywracanie gry do góry nogami (te surowce z ostatniej części). Do tego totalnie pozbawiona klimatu grafika. Serio, tyle lat temu stworzono świetne wyglądające miasta - baśniowe, a nie bajkowe. Teraz mamy albo mangę, albo bajkę albo, co gorsza, tandetne fantasy - byle więcej kolców, ćwieków, skóry, dymów i świateł. Zupełnie mnie to nie przekonuje.
Jeszcze tak odnośnie heroes4, mi się podobały niektóre rozwiązania. Szczególnie wybór między budynkami/jednostkami, fajnie że ma wrócić, bo pozwalało to lepiej spersonalizować armie. Gdyby było jeszcze ulepszanie legowisk w jakimś kierunku to jak z heroesV to już w ogóle byłoby mega :P
Niestety... jest jeszcze grafika. O ile Akademia wygląda "w miarę" tak Nekropolia to kolejny raz tandeta, totalnie bez klimatu miasta umarłych.
A co do miast to moje faworyty to Akademia i Przystań. Nekropolia została zrobiona na odwal się (zupełnie jak rostery nacji w Attyli :D). A co do grafiki - idźmy z duchem czasu. Fakt, że wygląda dość cukierkowato ale jak na obecne standardy silników graficznych Heroes VII wygląda... znośnie. Lecz jednostki nekromantów faktycznie wyglądają dziwnie, to wręcz przegięcie (do tego ta muzyka - jak to miało brzmieć tak idealnie jak w Heroes II to Paul Romero i Rob King muszą jeszcze długo, długo popracować nad tym).
Bo trzeba zmienić myślenie o nacji trupów. To nie są już ożywione zwłoki, a bardziej obywatele po wybuchu atomowym. Dlatego te zielonkawe wstawki i zmiana koncepcji. :lol2:
Bladzi i wychudzeni bo w schronach atomowych siedzieli. A krew i mięsko (ludzkie) polubili bo im się zapasy pokończyły, tyle tam siedzieli.
Ituriel ma rację, nieumarli w Heroes VII to są takie bardziej cywilizowane ghule z Fallout New Vegas :D A tak na poważniej, prawdziwa Nekropolia to ta z Heroes III, już w IV to, że w jednym zamku był diabeł i kościany smok do wyboru, mi nie pasowało, chociaż sama idea wyboru budynków/jednostek na każdy poziom była ciekawą innowacją.
@Arroyo, Mnie tam obecna akademia się nie podoba, wnerwiają Mnie te ciągłe odniesienia do kultury arabskiej w grach. Czy Forteca w Heroes III była zła? Chyba nie... Ciekawi Mnie czy będzie opcja upgreadu jednostek, jak dawniej, czy też jak w Heroes IV, kup i graj.
Wiesz, Ashan to świat Ubisoft, od piątej części robią Akademię na wzór arabski - gdyby mieli nagle to zmieniać to wszystko by się wywróciło do góry nogami. Jednostki będzie można upgrade'ować. A co do trupów - w piątce byli lepsi, za to od szóstki to jest porażka (a z tego, co widać to w VII będzie to jako tako klon szóstki pod względem nekropolii).
Nekro i Akademia to moje ulubione miasta. Motyw muzyczny miasta magów mi się spodobał to umarlaków już nie. Prawdopodobnie nigdy nie uda się stworzyć takiego by dorównywał temu w trójce. Teraz zamiast zieleni mamy fiolet. Nekromanta i wampir to skopiowane modele z szóstki. Całe szczęście, że mają je zmienić. Nie spodobało mi się też co zrobili z motywem Sylvanu, który jest przynajmniej dla mnie zbyt orientalny. Teraz tylko czekać na to aż pokażą pozostałe frakcje.