Hm... na pierwszy rzut oka jednostki są trochę "przekoksowane", gdzie był plik od statystyk jednostek? Chciałbym go przejrzeć ogólnie, może zobaczę jakąś tendencję i coś się zmieni...
Wersja do druku
Hm... na pierwszy rzut oka jednostki są trochę "przekoksowane", gdzie był plik od statystyk jednostek? Chciałbym go przejrzeć ogólnie, może zobaczę jakąś tendencję i coś się zmieni...
data/export_descr_units
Wino nie skreślam wersji 7.0, myślałem po prostu że przerzucenie najlepszych rzeczy z 7.0 do megasubmoda dla 6.3 będzie łatwiejsze i mniej kłopotliwe, ale skoro to może powodować więcej CTD i wymaga też sporej wprawy to pozostaje przyzwyczaić się do wersji 7.0. A że pomysł okazał się chybiony to nie koniec świata:)
Jestem zdania, że lepiej poprawiać to co nam się nie podoba w 7ce, niż dalej robić w 6.3, która jest niestabilna, poprzez ogrom ingerencji jakie wniósł megasubmod. Z resztą to tylko moje zdanie, jak ktoś chce grzebać dalej w 6.3 to nie moja sprawa :)
Jak pisałem wcześniej, popieram w/w sugestię Wino, lepiej udoskonalić bardzo stabilną 7, niż grzebać i dalej destabilizować 6.3 z Megasubmodem V. :faraon:
Ja rozegrałem 50 tur Polską na vh/h i się poddaję, Węgry zostały rozbite przez Niemcy, Wenecję, Bizancjum i Litwę, zaczęło się od krucjaty na początku gry,przejście Węgrów przez teren Bizancjum spowodowało wojnę, zaraz potem sąsiednie frakcje zaczęły wykorzystywać okazję i uderzać, zostałem otoczony przez Niemców, którzy stworzyli koalicję z Wenecją, Bizancjum i Litwą, zajęli 1/3 Węgier właśnie przegrałem bitwę i straciłem króla, fantastycznego generała, nie chcę się bawić we wczytywanie. Jakość wojsk jest dobra, tu jestem zadowolony z działania mojego AI kampanijnego (nie wiem po co jeszcze pod 6.3 była dodawana ta możliwość rekrutowania wszystkiego w miastach), AI bitewne naprawdę daje radę, jeśli mamy w pierwszej linii jakieś wojska nie mające bonusu do walki z kawalerią AI zawsze w nie uderzy, od czasu do czasu wycofuje kawalerię i potrafi oskrzydlić, wjechać w wycofanych łuczników, ponawiać szarżę, stara się zawsze atakować jednostkę generała bardziej niż inne (choć może to tylko złudzenie, mało grałem), może wyszedłem z wprawy, bo długo w medka nie grałem ale naprawdę, podoba mi się to AI bitewne. Jeśli chodzi o Bułgarów i Litwinów to są to świetne frakcje jeśli ktoś chcę mieć trudną rozgrywkę równocześnie nie dając AI bonusów do lepszych dochodów, doświadczenia dla jednostek i zwiększenia agresywności dyplomacji wobec gracza jak jest na bardzo trudnym i w mniejszym stopniu na trudnym.
No dzięki za relację Piter. BC 7.0 z ai Pitera i oryginalnym ai bitewnym rządzi. :champagne:
Kolejne relacje z kampanii mile widziane.
Piter - czyli AI strategiczne w BC 7.0 jest identyczne z tym co w BC 6.3? Nic tu nie zmienili?
Nic nie zmienili, ai strategicznie i bitewne są identyczne w 6.3 i 7.0 porównywałem pliki.
Odpadł im w pracach, gość jaki robił ai i zostało poprzednie.
Jak bitewne jest takie same, jak Piter pisze, że całkiem inne? :)