Chyba wrócę też do Medka 2. Co prawda będę grać na zmianę w to i w Warha TW, ale cóż, trzeba jakoś nadrobić braki ^^
EDIT: Jakieś nowe rasy dodali od poprzedniej premiery?
Wersja do druku
Chyba wrócę też do Medka 2. Co prawda będę grać na zmianę w to i w Warha TW, ale cóż, trzeba jakoś nadrobić braki ^^
EDIT: Jakieś nowe rasy dodali od poprzedniej premiery?
Nie, dużo jednostek i fixów. Są skrypty na spawn jednostek i spawn garnizonowy. Ogólnie spory krok w przód. Szczególne zmiany zauważyłem u jaszczuroludzi. Mają kilka nowych jednostek. Bohaterów mają dodać w kolejnym updacie, np. Nagasha. Zastanawiam się nad usunięciem tych skryptów, nie lubię takich rzeczy. Jedyny skrypt garnizonowy, który mi się podoba to ten z Divide & Conquer. Działa w obie strony i daje sensowne jednostki. Pograłem trochę Slaneeshami, ponieważ to jest moja ulubiona frakcja chaosu. Rozgromiłem Nurgli, ale gdy zaatakowałem ich stolicę, gdzie mieli 4 oddziały, pojawiło się aż 16 zespawnowanych jednostek! Na dodatek to nie jakieś ogórki, tylko sami Wybrańcy, Trolle Chaosu, Demony i inne cuda. A ja z samymi maruderami przybyłem :-(
Około 120 tur Middenlandem i zero ctd. Gram na VH. Ciezko o sojusze, kilka zawarłem 2 przyjąłem oferty ai i 1 zawarłem sam ale musiałem dać 1 prowincję za sojusz. Ai bitewne poprawione, potrafi zaskoczyć. Strategiczne w miarę ok. Przesadzili z podpakowaniem ai. Taki Hochland mój sąsia ma jakieś 3 marne prowincje i z 7 flag wojska. Ja nie mam tyle mając 13 prowincji w tym Marienburg i Altdorf, bogate i dobrze rozwinięte. Fakt, ze mam sporo drogich i elitarnych, ale to jednak przegięcie. Stać ich pewnie na jakies 2 do 3 flag tanich jednostek. Popatrzę w skrypty, może coś ai poucinam,z a jakiś czas. Tu mamy od początku i Chaos zjednoczony jako nację i odrębne nacje bóstw Chaosu jak Nurgle czy Khorne. Mod ma masę nacji, ogromną mapę i potencjał. Kilka frakcji padło już, w tym Kislev. Była krucjata Chaosu na Middenheim. Udało mi się obronić. KrystianBorys coś skrypty modyfikowałeś?
Usunąłem garrison script. Jeśli ktoś będzie potrzebował to podeslę campaign script.
Podoba mi sie w tym modzie frakcja rebeliantów. Radzi sobie bardzo dobrze.
Ja gram Psami wojny. Polecam tą frakcje na początek.
Ja ostatnio wychodziłem z siebie gdy 2 raz zaczynałem kampanię chaosem niepodzielnym i wywalało mi CTD w 60-80 turze :( i nic się nie dało z tym zrobić :( Chciałem sprawdzić forum czy nie macie jakiś porad jak to obejść a tu info o updatacie :D:D:D
Mam nadzieję, że wyeliminuje większość błędów :)
Kiedy działa garrison script?? tylko jak się atakuje stolicę??
Krystian jak możesz wrzuć na jakiś serwer wersje bez garrison scriptu, na pewno się przyda :)
Kilka kampanii różnymi frakcjami grałem i zero ctd. Faktycznie granie Psami Wojny na początek, bardzo przyjemne. Na medium kampanii bonusy dla kompa nie są tak wielkie, im wyższy poziom tym oczywiście bonusy większe i jest trudniej. Brakuje nieco obrazków przy ikonach jednostek itp. Ale to nadal nie jest wersja finalna więc to uzupełnią stopniowo. Mod jest stabilny, to wielki sukces.
Chwilowo porzuciłem księstwa graniczne. Gram teraz Wampirami. Nekromancja jest bardzo mocna. Możliwość werbowania zombie co kilka tur bardzo pomaga. To nie wszystko. Co pewną ilość tur, za 2000 kasy można przyzwać... horrory z krypty! Może się to wydawać niezbalansowane, ale dużo wad też ta frakcja ma:
-brak jednostek dystansowych poza łucznikami imperium i nekromagami
-brak artylerii
-prawie brak handlu i budynków je podwyższających
-brak dyplomatów (chyba przypadkowo)
-elitarne wojsko jest dość trudne w dostępności (względem innych frakcji)
-mało jazdy (tylko czarni rycerze na początku )
Podoba mi się to, że Rycerze Czarnego Graala są tylko w Bretonii - moja ulubiona jednostka wampirów.
Zobaczcie animację zombie, gdy się ukrywają :D
Garrison script (usunięty) : https://chomikuj.pl/krystian95/Begin...+the+end+times
Odpaliłem kampanię krasnalami, i widzę błąd. w miastach jest wybudowany archery range który nic nie daje a powinien być budynek novice engineers guild do kuszników. Ktoś wie jak to poprawić? Dodali żyrokopter :D
Przejrzałem mapę, troszkę się pozmieniało, powiększyli tereny HE i połączyli lustrie z nagaroth dzięki temu lizaki i de może będą bardziej ekspansywne i wreszcie wyjdą poza swoje tereny. Zmniejszyli północne pustkowia - musi tam być niezła rzeź wśród wyznawców chaosu :D
Pierwsze co się rzuca w oczy to bardzo dużo szary terenów. Daje to ciekawsze możliwość rozwoju.
Druga sprawa to zero sojuszy na początku gry. Czyli zapowiada się ostra rywalizacja o każdą prowincję.
Nacje chaosu bardzo na plus, Chaos niepodzielny ma dostęp do jednostek konkretnego boga bo wybudowaniu odpowiedniego budynku. Podobnie jak z zakonami albo czarodziejami w imperium. Wybór jednego blokuje dostęp do innych.
To jest ciekawe w tym modzie, że każda kultura/nacja ma inne koszary i nie korzystają z nich. Można je zburzyć. Przykład:
Psy Wojny - obóz najemników i budynki specjalne
Imperium - koszary imperium i budynki specjalne
Wampiry - koszary i łuczarz imperium, cmentarze i krypty.
Wampirami złupiłem Altdorf, dostałem tylko 3500 kasy! Było jednak trochę budynków do zniszczenia.
Spróbuję dodać dyplomatę dla wampirów, jeśli go pominęli przypadkowo wystarczy dopisać wampiry do edb przy budynku od dyplomatów. To powinno zadziałać na save. Generalnie mod mnie mocno wciągnął. Czadowo się gra. Po Lesnych Elfach zagram za jakiś czas Orkami albo Wampirami.