Imperium nie zerwało ze mną kontaktów handlowych, a turek sam pisał, że handel stoi ponad polityką : p
Wersja do druku
Imperium nie zerwało ze mną kontaktów handlowych, a turek sam pisał, że handel stoi ponad polityką : p
// Przekopiowałem wpis z działu ,,Dyplomacja'' z Ambasady Neulandu:
,,Tura XV
Ambasada Księstwa Neulandu ogłasza, że na stanowisko Najwyższego Skryby został nominowany Grimwald Scheller, znany Mistrz Buchalterii z Salzenmund. W związku z zabójstwem Wilburga Grundmanna Księstwo zrywa umowy handlowe z Jaszczuroludźmi. Ludzie nie mają zamiaru handlować z barbarzyńskimi istotami spółkującymi z Chaosem.''
Odliczyłem
Tura XVI:
Na skutek ataku sił jaszczuroludzi, Stary Cmentarz został odbity. Siły buntowników wycofały się do Twierdzy Lenog.
// Reszta informacji pojawi się jak tylko dostanę screena ze stratami.
Armia Tehenhauina i Krog Gara rusza na twierdze Lemog
Wysyłam do Athel Yngra 2 oddziały oszczepów
Są to rozkazy ataku
Tura XVI
Nasze wojska są niepokonane, zmiażdżyliśmy głupich buntowników. Niech to będzie przestroga dla innych, niech drżą przed naszą potęgą! Zbiegli tchórze wycofali się w okolice Twierdzy Lenog, pewnie będą chcieli prosić elfa o pomoc i ochronę, słabeusze.
//Bitwa o Stary Cmentarz wygrana. Straty: brak Ranni: 1 oddział skinków oszczepników i 1 dziki bastiladon. Łupy: 400g
// Utrata Karak Debgrung.
WAktualka
Xe'Allinel stolica poziomu 5, Rzemieślnicza dzielnica skinków-300, koszary poziomu 4,droga 2lvl // Bonus za aktywność: Dochód w Xe'Allinel zostaje zwiększony o 20%
Zagajnik miasto poziomu 1, tartaki-275
Błotnisty Punkt miasto poziomu 2, port i miejsca połowów-100, droga lvl2
Zach. Pustkowia miasto 1 poziomu droga lvl 2
Czarna Góra miasto 2 poziomu, kopalnie-150, koszary poziomu 2,droga, kuźnia 200
Głazowe Pola poziom 1 port, droga lvl1, koszary poziom 1
Stary Cmentarz
Północna Pieśń
Przychód-9725g
Krog-Gar(wszystkie itemki i umiejetnosci), kapłan skinków bestie (), włócznicy saurusów(3), Święty Regiment Xhotla (5), 5x oszczepy skinków (1,1), 2x kameleony, zimnokrwiste, jeźdźcy na terradonach
dziki bastiladon (2), bastiladon z kryształem(6), 4x oszczepy skinków,2x harocwnicy
Legion Soteka+harcownicyWłócznicy na zimnokrwistych
Straż Krog-Gara
Utrzymanie-2950g
Rekrutacja stolica- 440g wojownicy Saurusów z Tarczami
Budowa: Rozbudowa stolicy na 6 poziom 2700g i koszar na poziom 5 1500g
Rozbudowa Czarnej Góry na 3 poziom 1100
Rozbudowa Głazowych Pól na 2 poziom 700
Leczenie bastiladona i oszczepów z poprzedniej tury 175g
Skarbiec 200g
Po wygranej bitwie wsszysscy miesszkańcy mają zginąć.
Tura XVI:
// Wynik bitwy: Zwycięstwo. Armia znajduje się w Twierdzy Lenog.
Czarodziej skinków otrzymuje jeden wybrany czar, oraz wierzchowca Terrarodona, Tehenhuain zyskuje wierzchowca Zimnokrwisty.
Armia Kroq'Gara:
Straty: 3x Oszczepnicy Skinków, 1x Kameleony Skinków, 1x Dziki Bastiladon
Ranni: 1x Włócznicy Saurusów na Zimnokrwistych, 1x Harcownicy Skinków, 2x Oszczepnicy Skinków (możliwi do uleczenia po zapłacie 1/2 ceny rekrutacji bądź przeczekaniu 2 tur).
Doświadczenie: 2x Oszczepnicy Skinków +1 poziom (1 belka), 1x Bastiladon ze słonecznym kryształem +1 poziom (1 belka), 1x Kameleony Skinków +1 poziom (1 belka).
Armia Tehenhuaina:
Straty: 2x Skinki Czerwone Grzebienie.
Ranni: 2x Skinki Czerwone Grzebienie, 3x Harcownicy Skinków, 1x Wataha Polujących Salamander, 1x Starożytna Salamandra, 1x Tehenhuain (możliwi do uleczenia po zapłacie 1/2 ceny rekrutacji bądź przeczekaniu 2 tur, Tehenhuain może zaś uleczony zostać za 300 złotych monet).
Doświadczenie: 2x Harcownicy Skinków +1 poziom (1 belka), 2x Wataha Polujących Salamander +1 poziom (1 belka), 1x Starożytna Salamandra +2 poziomy (2 belki).
Opis fabularny bitwy niebawem.