O Pirxa też niestety zacząłem się martwić...
Wersja do druku
O Pirxa też niestety zacząłem się martwić...
Nie ma sensu porównywać Rome z Wh w szczególe, ale ogólne spostrzeżenia można wyciągać jak najbardziej. No bo do czego mamy, do StarCrafta czy Lola? ;) Nasza drużyna jak na razie nie wychodzi poza zasady umieszczone w tym dziale i kieruje się ich wykładnią, więc nie rozumiem przytyku, że reguł trzeba przestrzegać, skoro każdy to dotychczas robi.
Ponadto uważam, że najlepszym podziękowaniem Pirxowi byłoby, gdyby ludzie zaczęli grać wreszcie te mecze. W jednej grupie nikt nic nie rozegrał, w drugiej jeden mecz, u nas na szczęście jest trochę lepiej pod tym względem.
Jest jeszcze chwilę czasu, myślę że się ruszy :)
To nie jest przytyk tylko stwierdzenie faktu nic więcej, ja chciałem żeby nie było tej zasady ale stwierdzono że ma być więc spoko teraz trzeba się "wstrzymywać" i uważać nic więcej. A z tym porównaniem to wiadomo, że w każdym Total warze jest mniej więcej to samo, jednak mechanika jest zawsze inna dlatego sa te zasady które "usprawniają" grę w danym zakresie.
Szczerze to już nudzi mi się pisanie bo i tak tego nikt nie potrafi zrozumieć i macie jakieś tam swoje wymysły: Co kto powinien, Co kto zrobi itd zapominając o tym czynniku ludzkim który zawsze jest toksyczny,rakowy i rozpierdala wszystko.
Ja bym jednak proponował spiąć poślady i zacząć grać. O sobie też tutaj piszę. ;)
Jeżeli chodzi o zakaz pushu to faktycznie zrobimy sobie turniej 1v1 bez tej zasady i zobaczymy jak to wyjdzie. Będzie porównanie.
Zawsze, od kiedy pamiętam, w turniejach były spory o pushe i z reguły były to spory najbardziej ognistej natury. Natomiast z reguły chodziło o turnieje z jakimiś nagrodami, a nie - jak to napisano - o pietruszkę. Po prostu spróbujmy sobie pograć dla funu.
Pomarudziłem, ale gra się w sumie fajnie. Potwierdza się, że w formule 2vs2 Rome jest lepszą grą od Warhammera i ten tytuł potrzebuje również żywej społeczności, bo mieliśmy długo pustkę na polskiej historycznej scenie TW. Postarajmy się wyrobić do tego 15 ze swoimi meczami, to wydaje mi się ważniejsze niż wszelkie obecne czy przyszłe kontrowersje. Przy okazji odnowiłem kilka starych znajomości. ;)
Całkiem bez pushów ? Nawet Rosjanie grają na zakaz pushu piechota-piechota , jazda-jazda ;)
Znowu wychodzę na straszną konserwę jeżeli chodzi o zasady :D ale zakaz pushów jest jedną z fundamentalnych zasad wypracowana lata temu, praktycznie była od zawsze i jej brak mocno zmienia grę (moim zdaniem na niekorzyść)
A i dodam jeszcze że jak ktoś nowy zaczyna przygodę z multiplayerem w jakimś TW to ograniczenia w wyborze jednostek wydają mu się bez sensowne, tak samo komuś kto grał w WH zakaz pushu wydaje się bezsensowny ;)
Gdyby z automatu przeklikiwanie jednostek dostarczało ogromnych strat w czasie jego wykonywania, nie byłoby problemu :).
Relacja TUFFa z meczu grupowego:
https://www.youtube.com/watch?v=kE0LPhtvEe0
Ja osobiście jestem bardzo ciekaw mojego i Tuffa starcia z Pawłem i tomim. Tomi ostro trenuje z Bachusem i naprawdę daje czadu w bitwach. Gra agresywnie i jednocześnie inteligentnie. Rzadkie połączenie na naszej scenie.
Super. Mam nadzieję że jeszcze coś nagra ze spotkań grupowych :)