Re: Hearts of Iron 2 Dommsday
Zacząłem grać Hiszpania od 36r, w oczekiwaniu na wojnę domową rozpocząłem uzupełnienia i tak czekałem do roku 42 i nic. Czy może to być spowodowane brakiem niezadowolenia w prowincjach. Aktualnie podbijam Portugalię do pełnej aneksji muszę podbić wschodnie wybrzeże Afryki a nie mogę się tam z desantować, mimo iż prowincje na zachodzie należą do mnie. Co jest kurde nie tak??
No, coś na pewno jest nie tak, bo rewolucja po kilku miesiącach wybucha, hehe. A podczas rewolucji rozdziela losowo, więc teoretycznie możesz się super uzupełnić, a to wszystko przejdzie w ręce lewactwa. Co do tej afryki - też coś jest nie tak.
Czy w jakiś prosty sposób da się zmodować by do dywizji piechoty można było dodawać więcej brygad? Odwiedziłem wczoraj way of war w poszukiwaniu ciekawej modyfikacji do hoi2. Graliście może na modzie 1934 lub way to victory?
Ja grałem w way to Victory i mod jest trochę mało stabilny :) trzeba mieć dużo szczęścia żeby dociągnąć do końca. I niestety nie można dołączać więcej brygad do dywizji w żadnym modzie tego nie ma .
Dwa pytania (gram w Armageddon):
1. Jest taka opcja, która pozwoliłaby na zwrócenie sojusznikowi wszystkich jednostek ekspedycyjnych za jednym zamachem? Rozchodzi się o to, czy da się to zrobić inaczej niż klikać przy każdej dywizji "zwróć".
2. Po zajęciu sporej części świata przeze mnie i moich sojuszników, gra przycina co dobę przez co rozgrywka robi się bardzo irytująca. Jest na to jakieś rozwiązanie?
1.podpisz pokój wtedy zazwyczaj państwa anulują korpusy ekspedycyjne ;) (niema takiej opcji)
jedynie jest taka możliwość aby przejąć kontrole militarną nad państwem a potem z niej zrezygnować z tym że wtedy przejmujesz wszystkie jego jednostki
2.gra z każdym miesiącem zwalnia wojny powodują że ai hm liczy? przez co jeszcze bardziej zwalnia po jakimś czasie to nawet idzie się przyzwyczaić
i polecam uzbroić się w dobry procesor jeśli masz słaby komputer ;)
Cytat:
Zamieszczone przez pop517
2.gra z każdym miesiącem zwalnia wojny powodują że ai hm liczy? przez co jeszcze bardziej zwalnia po jakimś czasie to nawet idzie się przyzwyczaić
i polecam uzbroić się w dobry procesor jeśli masz słaby komputer ;)
Czyli teoretycznie zmniejszenie ilości wrogich państw powinno ponownie przyspieszyć rozgrywkę?
A w jakim sklepie jest dostępna?