Ja. XVIII-XIX wiek to mój ulubiony okres historii. Ja się cieszę, że będzie druga gra w tych ramach czasowych. :D
Wersja do druku
Ja. XVIII-XIX wiek to mój ulubiony okres historii. Ja się cieszę, że będzie druga gra w tych ramach czasowych. :D
Zdałem sobie sprawę, że od kupna Empire (w dzieź premiery) nie kupiłem sobie żadnej nowej gry i tylko 3 książki....Chyba kupię...Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
No ja również chyba kupię ale bardziej dlatego że kolekcjonuje tą serię od początku. Jeżeli grywalność będzie taka jak w Empire to pewnie będzie tylko stać na półce i mieć ładną okładkę obym się mylił...
właśnie jatez się tak zanoszę, tylko nie wiem.. może zmienili politykę w stosunku do graczy.
JA tez pewnie kupie, ale co tam mowi sie trudno ;) ale zawsze jest cicha nadzieja ze to nie bedzie Alfa tylko Beta w dniu premiery NTW 8-)
Pozdrawiam
p.s czekam na ekipe LORDZ jak oni zrobia moda to pewnie wszyscy bedziemy w niego grac :)
Wiecie, jednostki nie są aż tak w 10000% historyczne, ale to co się nie zgadza to głównie jakieś małe detaliki nierzucajace się w oczy. To sukces w porównaniu do ETW gdzie mieliśmy przyjemnosć grać jednostkami które mocno kuły w oczy - przed patcham 1.3 i DLC frakcje były klonami Angoli, zero indywidualnosci w wyglądzie, wszystko na jedno kopyto, na dodatek wiele elemntów było niezgodnych mocno. Nie kojarzę żadnej jednostki z czystego ETW która tak dobrze wyglądała jak to co zaprezentowali z NTW. Mam nadzieję że będzie tak z resztą jednostek, a nie pierwszą.
Trochę mnie to dziwi... Wcześniej było 2,5 roku do wydania ETW od pierwszej zapowiedzi, a CA już na początku tłumaczyło ze nie maja czasu na robienie indywidualnosci jednostek frakcjom. Petycja o zrobienie historycznych jednostek (którą za pewne pamieta większosć) była napisana jeszcze rok przed premierą i CA nie poprawiło nic przez ten rok. Co gorsze jednostki wyglądały tak jak na screenach PreAlpha sprzed 2 lat :D
Mam uwierzyć że teraz mając pół roku zrobią super historyczne jednostki? Jakoś nie ejstem w stanie, ale przyznam ze mimo 1000 obietnic i zawodu ze strony CA to chcę dać im szansę i jeszcze ten jeden ostatni raz uwierzyć...
Ja teraz tylko licze na to, ze Napoleon bedzie tym "prawdziwym" Empire, ktore powstaloby gdyby nie presja od strony wydawcy :)
Ooo, człowiek który drążył kwestie niewłaściwego kształtu wąsów jednostek ETW, odpuszcza detale jednostek NTW. :oCytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Grenadierzy gołowąsy z Gwardii Napoleona ze złotymi epoletami i kordonami to już tylko "jakieś małe detaliki nierzucajace się w oczy". Czyżby to zadziałał szok po Empireowy?
Ciekawe jednak skąd wiesz jak wyglądają jednostki NTW? Przecież te z pierwszych obrazków to jak twierdzi Lusted placeholder units. One rzeczywiście wyglądają dużo lepiej niż te z ETW, choć mają jeszcze sporo mankamentów. Jeśli tak będą wyglądały jednostki w NTW, to będzie to spory postęp w dobrym kierunku.
Oby jednak nie były to płonne nadzieje.
ExNowy, brak wąsów tez mnie denerwuje jak cholera :D CA nie dało wąsów najwyraźniej z powodu bo w DLC każdy narzekał że wszystkie jednostki mają wąsy (a zapomniano że każda z nowych jednostek DLC dostała wąsy, bo wczesniej narzekano ze w czystym Empire są same gołowąsy na wzór Angoli). Teraz CA znów posłuchało fanów i nawet kirasjerzy (zresztą w Empire też tak było) i grenadierzy są gołowąsami. :)
Wracajac do dyskusji to ta ostatnio prezentowana jednsotka ma wygląd ja bym powiedział taki w 90% historyczny. Mogliby dać te niebieskie kamizelki i byłoby naprawde w miarę. reszta tak bardzo nie kłuje w oczy. Porównujac do Empire to przeskok bo tam w wygladzie jednostki widziałem 90% niehistorycznych lub niepasujacych elemntów. To była dopiero jazda.
osobiscie trroche sie dziwie ze rozwodzicie sie na temat historycznego wygladu a nie razi was zubozala w stosunku do poprzednikow lista mozliwosci; ja sie dalem zrobic z empire, nie kupie NTW napewno dopoki nie poczytam waszych popremierowych piejacych z zachwytu nt gry postow