WWMWE 2.0
PS. Przenioslem post tutaj, zeby nie robic burdelu.
Wersja do druku
WWMWE 2.0
PS. Przenioslem post tutaj, zeby nie robic burdelu.
Krasnale w TA są do wzięcia, nie jest to zbyt poważna KO gdyż dopiero staramy się zbalansować moda.
Dodam że to krasnale potrzebują największego osłabienia ;p
Wojna z orkami z gundabadu, orkami z gór mglistych, wysokimi elfami, sukcesy na wszystkich frontach :p
Dla chętnych, nowa KO:
viewtopic.php?f=3&t=7590&start=0
Jeszcze 1-2 osoby będą wybierać nacje, a zostały takie jak: Egipt, Polska, Węgry, Dania, Szkocja, Gruzja, Bułgaria Nadwołżańska - czyli myślę, że całkiem ciekawe. Kto chętny, może się jeszcze zapisać, kampania ruszy na dniach.
Oddaję Bizancjum w nowej krucjacie, oddaję bo nie mam czasu robić tury 3 godziny i odpierać spam Jihadami które dodatkowo muszę atakować co najmniej dwukrotnymi siłami bo moje armie pomimo wyśmienitych generałów i średnio lepszych statów w ogóle nie dają rady najemnym jednostkom jihadowym nie mówiąc już nawet o elicie a już nawet nie wspominając o całkowitej niemożności szturmu na fort/zamek/miasto z pełnym garnizonem. Mimo to kampania jest bez problemu do wygrania, biz posiada połowę mapy, 2x więcej armii niż wszyscy pozostali razem wzięci, potężnie rozbudowaną infrastrukturę, doświadczoną i niesamowicie liczną flotę. Jedynymi wadami tegoż państwa są: słabe jednostki pomimo naprawdę dobrych statów przez co ciężko wygrywać bitwy oraz długi czas wykonywania tury spowodowany właśnie tymi problemami z wygrywaniem bitew bo by wygrać 1 bitwę trzeba ją wypróbować nawet do 10 razy co jest ponad moje możliwości jeśli takich bitew muszę wykonać 5 czy 6.
Skoro Obi zrezygnowal, to wolne sa:
WK 29 - Kijow - panstwo silne, ale wojna z Litwa i Nowogrodem. Haslo posiada: Rapsod
MK 19 - HRE - poczatkowe tury, wojna tylko z Wenecja. To kampania "bez zasad". Haslo posiada: Kapsul.
Obie kampanie na wwmwe 2.0. Zachecam, w obu ciekawa sytuacja, no i wiadomo - panstwa po Obim, wiec potegi raczej ;)
a ja do mko 19 dodam takie coś żeby wielcy stratedzy nie walili tam drzwiami i oknami bo nie ujmując niektórym ich kunsztu to w tej KO trzeba się wykazać naprawdę dobrymi umiejętnościami i doświadczeniem bo daną frakcję czekają bardzo ciężkie wojny, a nie chce się bić z kimś kto robi tury raz na odwał a po drugie nagle będzie czymś zaskoczony bo on nawet nie wiedział że takie coś się da zrobić itp ta gra jest praktycznie bez zasad więc naprawdę dużo można
Namówiłem Obiego by został w wk29, będe robił za niego tury w razie kłopotów z czasem.
Może ktoś się skusi na Iberię bo Portugalia wolna państwo w bardzo dobrym stanie, warto dokończyć tą KO dlatego zapraszam
Maury w tej kampanii też są wolne-dużo prowincji, wojna z Hiszpanią.
Naprawdę nikt się nie skusi, taka ciekawa kampania ;)Cytat:
Zamieszczone przez Yaevinn999