Jak zrobić jednostkę, która walczy do ostatniego wojownika?
Da się ustawić im morale tak by w ogóle nie kapitulowali nawet po śmierci generała?
Wersja do druku
Jak zrobić jednostkę, która walczy do ostatniego wojownika?
Da się ustawić im morale tak by w ogóle nie kapitulowali nawet po śmierci generała?
Pokombinuj z tą linijką w EDU, 5 odpowiada za morale, normal to dyscyplinaCytat:
stat_mental 5, normal, untrained
Dzięki sadam :D Mam jeszcze kłopot z przypisaniem UI do budynku, stworzyłem budynek i na próbę wkleiłem jakąś przypadkową ikonę i obraz, który się ukazuje w grze, nazwałem go tak jak nazywa się budynek lecz nie działa to w grze.
A wstawiłeś do odpowiedniej kultury i folderu z nią związanego?
Raczej tak, Jest to budynek dostępny dla Polski, Kijowa i Novogrodu więc musiałem umieścić go w folderze dla południowej europy i wschodniej europy, Polska w tym modzie zapisana jest pod południową europę.
Czyli jak rozumiem podmieniłeś ikoną istniejącego budynku na inną? Może dałeś nie ten format obrazka (powinien być .tga) chyba że dodałeś całkiem nowy budynek i przekroczyłeś limit budowli.
Dodałem całkiem nowy budynek, ale nie przekroczyłem limitu budowli bo gra nie wywala, obraz jest w formacie tga teraz już sporządziłem własne ikony i karty, wcześniej na próbę zmieniłem nazwę dla losowo wybranego budynku aby sprawdzić czy zadziała.
Jak dalej nie działa to nie mam pomysłu, spróbuj złapać Artem.pl na PW, teraz jest chory to może trochę to zająć, ale On ogarnia dodawanie budynków i nowych kart.
A jak z rozmiarem obrazu, pokrywa się z oryginalnym? Może dałeś za duży?
Wszystko się pokrywa idealnie z oryginalnym.