Re: INVASIO BARBARORVM 2: CONQVESTVS BRITANNIAE
Jest już nowa wersja (Expansion II) mojego ulubionego moda pod Medka, poprawiająca naprawdę sporo rzeczy! Zwłaszcza tych irytujących, jak niemożność osiągnięcia wyższego poziomu Law niż 125%, co utrudniało zarządzanie osadami. Do tego dodali trochę nowego contentu, jak custom settlements z bodajże De Bello Mundi. Szkoda tylko, że nie udaje mi się póki co odpalić kampanii (gra zawiesza się po kliknięciu "start" w menu wyboru frakcji), bo już napaliłem się na poprowadzenie ostatnich pogańskich plemion Irlandii na podbój Wysp... Komuś się udało zagrać?
edit: dzięki, działa już. ;)
Grogmirze poczekaj ja tak mam w MXL ale po kilku minutach kampania się odpala.
Czyli mówicie, że to Expansion II. Wygląda, że cała instalka jest od nowa.
Nie całkiem, trzeba mieć zainstalowane IB 2 Part 1&2, nie potrzeba Expansion I.
Ja mam bodajże Expansion I, ale prawie nie grałem. Czyli jak coś muszę poinstalować od nowa.
Poczekam na opinie, bitwy dalej takie długie ?
Nie no, na Expansion I możesz spokojnie wgrać od razu II, po prostu nie jest on wymagany, ale nie przeszkadza. ;) Ja jak będę miał czas (pewnie koło weekendu) to pogram dłużej i napiszę spostrzeżenia tutaj i na TWCenter, bo twórcy/twórca bardzo chętnie odpisują i uwzględniają propozycje graczy w kolejnych patchach. Narzekałem swego czasu wraz z innymi na niezbalansowany system porządku publicznego i ponoć w tej wersji zostało to poprawione. ;)
Czekam na Twoją relację Grogmirze.
Postanowiłem powrócić do tego moda wraz z nowym dodatkiem i niestety przy ładowaniu paska kampanii wyskakuje mi błąd :
"A fatal graphics error has occurred and teh game will now shut down. This is normally caused by having your game graphics options set too high, please try running the game again & lowering your graphics settings before entering a battle" - ustawienie nawet najniższych parametrów nie pomaga
Dodam że starsza wersja działa bez zarzutu. Custom battle w expansion II również ładuje bez błędu.
Może mógłby ktoś mi pomóc? na forum twcenter doradzają usuniecie pliku medieval2.preference.CFG ale niestey u mnie nie pomaga :(
Dodam, że najnowsze sterowniki pod kartę mam zainstalowane i w licznych modach na medka, jakie mam zainstalowane problem ten nie występuje.
Cześć Zachar. ;)
Instalowałeś całego moda od nowa, łącznie z partami 1&2? Ewentualnie znalazłem w kwestii preference
Cytat:
Delete it, again, start a vanilla campaign, exit, and set the file to read-only.
Spróbuj też napisać bezpośrednio na forum IB 2 na TWCenter, szybko odpisują. Pozdrawiam. ;)
Problem rozwiązany. Wszystkiemu winna była stara instalka :) ściągnąłem sobie tą 7ip i wszystko ładnie śmiga