Ja tam się na piwie jakoś szczególnie nie znam, nigdy też nie próbowałem wyrobów z lokalnych browarów. Z tych które piłem, lubię Żywca, Harnasia, Warkę i Tyskie, za to nie przepadam za Żubrem.
Wersja do druku
Ja tam się na piwie jakoś szczególnie nie znam, nigdy też nie próbowałem wyrobów z lokalnych browarów. Z tych które piłem, lubię Żywca, Harnasia, Warkę i Tyskie, za to nie przepadam za Żubrem.
Z tego co pamietam, to tak Maratku ;) a Wiśnia w Piwie, jak zauważył słusznie kolega, trąci jabolem jak dla mnie, heh.
Piliście może Noteckie? Ciemno piwo w takich małych, ładnych buteleczkach po 0,33l.. bardzo, bardzo zacne ;)
Sklepy Piotr i Paweł :D
zlatopramen bursztynowe - sikacz i to za 5zł. Ale ma fajny kolorek :D
amsterdam navigator czy jakoś tak, 8zł lepsze i mocniejsze :D
Franziskaner Dunkel czyli ciemna wersja mojego ulubionego franziskanera, polecam, jak dla mnie bomba i nawet cena niższa bo 6,5zł :D
Piotr i Paweł niestety należy do tych droższych sklepów z ciekawymi piwami... wspomniany Zlatopramen w takim Auchan potrafi kosztować mniej niż 3 zł i faktycznie jest to raczej sikacz jak na czeskie piwa, chodzi mi tu raczej o smak, bo one zawsze mają za mało alkoholu dla rozpitych Polaków :lol: Mimo że sikacz to jak ostatnio byłem w Czechach, ten Zlatopramen był jedynym (obok Starobrno, ale to z plastiku nie smakowało tak jak w knajpie) łatwo dostępnym piwem z lodówki, więc takich 1,5-litrowych buteleczek wypijałem kilka dziennie, przynajmniej nie było problemu z odwodnieniem :lol: Tego amsterdama nie piłem, a ciemnego piłem tylko Paulanera i mniej mi pasował niż jasna odmiana.
TYSKIE - JEB..Ć,JEBA..Ć PZPN
Polecam absolutnie wszystkie piwa z browaru Ciechan z Ciechanem Miodowym na czele ale także polecam piwa z browaru Koreb - tradycyjne piwa łaskie a zwłaszcza Koreb Herbowe Ciemne korzenne - po prostu tego trunku nie da się opisać słowami...
Mam to szczęście że w mieście w którym studiuje czyli w Olsztynie otworzyli sklep z piwami regionalnymi - ponad 100 piw z całej Europy żyć nie umierać...
To jest Raj na Ziemi :o
Furvus, gdzie takie piwa znaleźć w Wawie? :D Ja jakoś ostatnio jadę na przemysłowym nieco, ale dobrym Okocimiu Mocnym.. zwykły zielony przestał mi podchodzić, za mało mocy w smaku.
m.in. we wspomnianym już Piotrze i Pawle, na woli też jest fajny sklep ale nie pamiętam adresu :D
Zacne to piwa, choć dawno ich w ustach nie miałem. W sumie jutro po zajęciach mam sklepik z takimi regionalnymi trunkami po drodze, chyba odwiedzę :)Cytat:
Polecam absolutnie wszystkie piwa z browaru Ciechan z Ciechanem Miodowym na czele ale także polecam piwa z browaru Koreb - tradycyjne piwa łaskie a zwłaszcza Koreb Herbowe Ciemne korzenne - po prostu tego trunku nie da się opisać słowami...
Róg Kopcińskiego-Narutowicza ten sklepik? 8-)