Nie da się ukryć, że gdyby np. uznać dłuższą niż 2 tury blokadę floty za złamania pona to miałoby to sens :) bo tak w zasadzie 4 statki wystarczą i nic się nie da zrobić, trochę to bezsensu :)
Wersja do druku
Nie da się ukryć, że gdyby np. uznać dłuższą niż 2 tury blokadę floty za złamania pona to miałoby to sens :) bo tak w zasadzie 4 statki wystarczą i nic się nie da zrobić, trochę to bezsensu :)
Jedno - blokada cieśniny, a drugie - blokowanie floty naokoło. W pierwszym przypadku zakazywanie tego lub też ograniczanie tego karą zerwania PoNa byłoby głupotą. Co do drugiej sytuacji to owszem - powinno się coś takiego wprowadzić, dobra myśl.
Ja tu nie mówie o żadnym blokowaniu, mówie o pozwoleniu na przemarsz innej nacji w celu przeprowadzeniu ataku na kolejne.
Ale my mówimy już o czymś innym. Czy to ze sobą walczy? Oczekują w takim razie dwie rzeczy.
MG jest stronniczy w WKO 30 ponieważ mści się na mnie za klęskę jaką poniósł w WKO 33 (HRE kontra Polska):
viewtopic.php?f=337&t=7666&p=250623#p250623
W dodatku ignoruje mnie na GG i nie podejmuje decyzji oficjalnie na forum jeśli kwestia dotyczy spraw, o które ja się zwróciłem do MG (np. kiedy prosiłem o rozstrzygnięcie sprawy potajemnych wymian na masową skalę osad przygranicznych między HRE a Danią i nadal nie ma żadnej odpowiedzi).
Proszę o interwencję Kolegium.
Na razie nie odnoszac sie do samej sprawy (decyzja Kolegium zostanie ogloszona po dyskusji) informuje, ze miejsce Abu w Kolegium zajal Marat.
Przepraszam Joopiter ze wcinanie się do twojego posta, ale nie chciałem robić zbędnego zamieszania ;)
Temat oczyszczony ze zbędnych postów - Marat
Decyzja w sprawie wk30:
Kolegium jednomyslnie uznalo, ze racje mial MG nie pozwalajac na wymiane miast (choc nie przez cofanie tury, jesli nie zgadzaja sie na to gracze, tylko przez zaaplikowanie kary). Jednoczesnie informujemy mefista i maryniasz zeby w przyszlosci ZAWSZE informowali MG o wymianie miast, nawet jesli dzieje sie to daleko od frontu.
No to ja się nie zgadzam na cofanie tury a karę mogę zapłacić. Tylko rób wreszcie tą turę Mefisto bo już wystarczająco długo kolejka stoi.Cytat:
Decyzja w sprawie wk30:
Kolegium jednomyslnie uznalo, ze racje mial MG nie pozwalajac na wymiane miast (choc nie przez cofanie tury, jesli nie zgadzaja sie na to gracze, tylko przez zaaplikowanie kary).
Poza tym jeszcze jedna sprawa:
Jeśli te miasta są "daleko od frontu", to ja jestem Świętym Mikołajem:Cytat:
Jednoczesnie informujemy mefista i maryniasz zeby w przyszlosci ZAWSZE informowali MG o wymianie miast, nawet jesli dzieje sie to daleko od frontu.
viewtopic.php?f=337&t=10548&start=20#p247246
Sytuacja przed wymianą:
http://imageshack.us/a/img253/9606/wwmw ... kanina.jpg
http://imageshack.us/a/img253/9606/w...o30tkanina.jpg
Sytuacja po wymianie:
http://imageshack.us/a/img802/9606/wwmw ... kanina.jpg
http://imageshack.us/a/img802/9606/w...o30tkanina.jpg
Widać wyraźnie, że wymienili miasta w bezpośredniej bliskości frontu z Kijowem.
Wnioskuję również o ukaranie ich za to, skoro ja mam zostać ukarany za przekazanie Salzburga.
pokazujesz smieszne mapki nic nie wnoszące do temoatu... wrzuć prosze ( skoro tak juz masz cisnienie) ssy które pokażą jakąkolwiek jednostke mogacą cokolwiek zrobić w tych wymianach, jęsli nie to jutro ja to zrobie i poprostu cię ośmiesze, Ciebie i twoje bezpodstawne.. - zrobiłem to bo oni wczesniej też. Tutaj od nas chyba ma zalezeć czy cofamy ture czy nie oraz od Sayera, który jest praktycznie jako jedyny po drodze żeby to poprawić - tylko on będzie musiał jeszcze raz to zrobić. Wydaje mi się Domen że twoja osoba powinna być na samym końcu tej kolejki. Tura nie pójdzie dalej do póki tego nie poprawisz i koniec kropka. Możesz się dusić i cotylko jeszcze napiszesz ale żaden z nas nie ruszy dalej z tą tura.
Umiesz czytać:
A ja też jestem graczem w tej KO i się nie zgadzam.Cytat:
jesli nie zgadzaja sie na to gracze
Dodatkowo znajdę kilku innych graczy z tej KO, którzy też się nie zgodzą (np. Andzia, ProNoob, Blackhand, itd.).
Wystarczy.