-
Re: Zainteresowania
- wszystko, co związane z historią (dlatego odkąd tylko pamiętam co roku mam 6 na koniec z historii :D. W zeszłym roku, gdy chodziłem do 3. gimnazjum, nie musiałem się nawet specjalnie starać o tą 6)
- motoryzacja (szczególnie motocykle i ich naprawa)
- podróże (to odnosi się do pierwszego myślnika, lubię podróżować i poznawać inne kultury)
- piłka nożna (jak tylko widzę piłkę, to mam ochotę sobie pograć :D)
- ASG (też związane z historią, uwielbiam "strzelanki" w lasach)
I tyle tego z ważniejszych zainteresowań :).
-
-
Gry komputerowe, książki, trochę historia oraz muzyka, sztuki walki oraz snowboard(mimo, że mieszkam nad morzem).
-
Gry komputerowe (zwłaszcza FPS i strategie) książki fantasy, historia ( I oraz II Wojna światowa i starożytność), no i muzyka metalowa.
-
Książki fantasy(AC, Metro, LoTR), Parkour, Lucid Dreaming(świadomy sen), ASG i wiele innych mniejszych zainteresowań :D
-
Interesuje się Sztukami Walki( od 2 lat trenuje Karate Kyokushin, ćwiczę także tai chi, niestety tylko na podstawie podręcznika bo w okolicy nie ma nauczyciela), literaturą( Sapkowski, H.P. Lovecraft, Sienkiewicz, Tolkien), grami komputerowymi( wiele by pisać, ale maja ulubiona na zawsze to: KOTOR), Historią( głównie XVII wiek w Polsce i Okres Wojen Napoleońskich), filmami( znaleźć mnie można na filmwebie pod nickiem Shay lub Sen Pai)
-
Witam, moje zainteresowania to:
-Gra na gitarze, muzyka, teoria muzyki (obecnie czwarty rok intensywnego praktykowania owych zainteresowań) :D
-Metal, głównie stara Meta, Slayer, Sepultura, Ironi, Motorhead, Saxon, Behemoth, Paradise Lost,
-Historia - starożytność, historia Polski, średniowiecze i renesans w Europie centralnej i wschodniej,
-Systemy totalitarne - miejsce człowieka i jego psychika, zachodzące zjawiska,
-Literatura popularnonaukowa,
-Gry, sprzęt komputerowy .
-
No to i moje zainteresowania:
-oczywiście historia-szczególnie średniowiecze,
-filmy historyczne i wojenne,
-sport-piłka nożna( mój klub to BVB) ale również wszystkie inne dyscypliny też, ale w mniejszym stopniu,
-techniki walki bronią biała-amatorsko ćwiczę "machanie" :D moim "półtorakiem",
-muzyka poważna,
-książki, głównie naukowe związane z historią,
-gry strategiczne, oczywiście Total War,
i coś się tam znajdzie jeszcze, ale w mniejszym stopniu co reszta :D
-
Huh,zainteresowania? No to nie wiele tego będzie:
-gra na pianinie/fortepianie
-nieco interesuje się organami(taki instrument :lol: ) i w przyszłości chce się nauczyć na nich grać :D
-informatyka co nieco,bawiłem się w programowanie w C++ i Pythonie,co do tego Pythona to jeszcze do niego się wróci za pewne,teraz przerwa
No i to na tyle w sumie z tych głównych najważnieszych.Tak wiem krótko i w ogóle.
-
No to tak:
- genetyka (szczególnie inżynieria genetyczna)
- ewolucja
- ekologia
- chemia jądrowa
- etologia
- antropologia kulturowa
- ideologie polityczne (szczególnie komunizm i socjalizm)
- historia i kultura Indian Ameryki Środkowej
- kultura i osiągnięcia Cesarstwa Greckiego
- religie monoteistyczne
- teologia chrześcijańska
Oczywiście rozwijam je w różnej skali natężenia. Te ostatnie najmniej i zazwyczaj w wolnym czasie. Z racji na kierunek studiów i własną pasję, najbardziej nacisk pada na genetykę i ewolucję.