Ok, super, dzięki :)
Tak więc najnowsza wersja submoda dostępna. Pierwszy post uaktualniony, dodałem historię tworzonych kolejnych wersji, ta jest trzecia. Także proszę zasysać :) Miłego słuchania :)
Wersja do druku
Ok, super, dzięki :)
Tak więc najnowsza wersja submoda dostępna. Pierwszy post uaktualniony, dodałem historię tworzonych kolejnych wersji, ta jest trzecia. Także proszę zasysać :) Miłego słuchania :)
Co prawda szkoda mi przerywać kampanii Gruzją, ale cóż... :D Pobieram i jeszcze dzisiaj sprawdzę.
No Gruzji sporo się "oberwało" w nowej wersji, nowe kawałki w kampanii i bitwach a powywalane niepasujące :)
Tak w ogóle kolejnym krokiem będzie chyba oddzielenie muzyczne Gruzji od Połowców - to chyba jednak zbyt odbiegające kultury i część kawałków pasuje do jednych a część do drugich. A kiedyś Królestwo Jerozolimy, Bizancjum, Gruzja i Połowcy mieli to samo ;)
Nie wiem co robię źle,chociaż trzymam się instrukcji, ale u mnie ten mod nie działa. Bug z akcentami znika (Połowcy mają mongolski, a nie angielski itd), ale muzyka dalej mi nie działa ;F Dla testu uruchomiłem kampanie Polską, a tam w kółko te same 4 czy 5 utworów, które towarzyszyły mi podczas gry Gruzją (obie mapy).
Te same kawałki masz co są w podstawowym bellum czy te same co w poprzedniej wersji mojego submoda?
Te co w Bellum. Już wcześniejsze wersje submoda mi nie działały, bo i tak byłem podjarany, że bug z akcentami zniknął
No to jednak nie czytasz uważnie jak należy zainstalować mojego submoda.
Lectre coś źle robisz. Nowa muza w najnowszym submodzie Wino, jest i to świetna. Poniżej nieco zmodyfikowany punkt pierwszy instrukcji - on jest najtrudniejszy.
1. Wchodzimy do \mods\BellumCrucis6\data\sounds\ i uruchamiamy plik extract_sounds.bat. Po skończeniu wypakowywania muzyki, wchodzimy w nowo utworzony katalog data jaki pojawi się w sounds moda, po użyciu pliku extract_sounds.bat i przenosimy znajdujący się tam katalog music do \mods\BellumCrucis6\data\sounds\.
2. Rozpakowujemy ściągnięty plik z submodem i kopiujemy jego zawartość do \mods\BellumCrucis6\data. UWAGA: Przed skopiowaniem robimy kopię zapasową podmienianych plików!!! Następnie usuwamy z \mods\BellumCrucis6\data\sounds\ 4 pliki: music.dat, music.idx, events.dat i events.idx oraz plik map.rwm z wszystkich 4 katalogów w \world\maps\campaign\custom\.
3. Odpalamy grę Uwaga: uruchomienie gry oraz kampanii potrwa dłużej.
P.S. jeśli gracie na submodzie Mietka77 to wystarczy, że mojego submoda wgracie najpierw. Potem submod Mietka77 i na końcu wystarczy wrzucić do Bellum zawartość tego pliku: http://file4u.pl/download/3444568/do_Mi ... e4u.pl.zip
Ważna informacja: ten submod przede wszystkim poprawia błędy twórców Bellum (w zakresie akcentów i głosów), a także dodaje sporo muzyki. Niestety u Połowców część głosów jest po mongolsku część po wschodnioeuropejsku. Wynika to z ograniczeń gry - twórcy nie stworzyli wszystkich głosów dla akcentu Mongolskiego.
Submod wymaga nowej kampanii. Mój katalog sounds z wersją 3 submoda muzycznego Wino, ma 766 Mb, na dysku zajmuje zaś nieco więcej, mam Win7.
Widocznie nie wypakowywuje wszystkiego tak jak powinien:
http://s6.ifotos.pl/img/bccpng_xwepxew.png
Ja właśnie postawiłem windę od zera, zainstalowałem Medka od zera, na to BC wszystkie 3 party i wgrałem na to tylko mojego submoda. Od razu mi załapało i mam nową muzę, sprawdziłem, grają wszystkie kawałki dla Polski, a w bitwie na dzień dobry zagrzmiała mi Bogurodzica.
Zmodyfikowałem trochę opis instalacji, już bardziej tego nie da się uprościć. Czytajcie go ze zrozumieniem i nie ma bata żeby nie ruszyło. Jak coś jest w tym opisie niezrozumiałe to dopytajcie, ale jak ktoś pisze już nie pierwzy raz że robi wszystko wg opisu a mu nie działa to mi na prawdę ręce opadają. To czemu mi i Aravenowi działa? Jest też możliwość, że macie coś pomieszane przez grzebanie z submodami, choć to też mało prawdopodobne, bo Araven ma (a przynajmniej kiedyś pisał że miał) wszystkie submody i inne mody i wszystko mu chula.