Nie sądzę by religia słowian to byłoby to.W Polsce jak już Araven wspomniał chrześcijaństwo było od 10 wieku a gramy na modzie który rozpoczyna grę w 12 wieku a poza tym 2 rodzaje kościołów?
Wersja do druku
Nie sądzę by religia słowian to byłoby to.W Polsce jak już Araven wspomniał chrześcijaństwo było od 10 wieku a gramy na modzie który rozpoczyna grę w 12 wieku a poza tym 2 rodzaje kościołów?
Nie będzie żadnych nowych jednostek dla Polski. Pogaństwo odpada. Nad relacjami pomyślę, jak mam je na PW wysyłać to sam wolę zrobić.
Pisałem żebyś wysłał mi zestawienie nacji - krajów które są w modzie a nie ich relacji. Relacje dojdzie się grzebiąć w przekazacg historycznych albo własnej pamięci. Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi Araven.
Zrozumiałem, oto wykaz nacji:
england
france
sicily
milan
aragon
moors
portugal
spain
egypt
venice
normans Królestwo Jerozolimy
zenghids Syria
byzantium
turks
cumans
scotland
hre
hungary
denmark
russia Księstwo Włodzimiersko - kijowskie
poland
novgorod
papal_states
pisa
aztecs Gruzja
saxons Norwegia
timurids czyli Abbasydzi
mongols
Arven nie wiedzialem ze w bellum mamy aztekow ;D
Aztecs to Gruzja. I jestem Araven nie Arven.
Ok Araven zacznę grzebać w necie, jak będą postępy piszę Ci na PRIW.
Jeszcze jedna sprawa;
-sojusz to relacje od ? 5<6<
-wojna od-do?
Chodzi o kryteria.
Edit:
O zbliżeniu Polski i Węgier zadecydowało położenie geopolityczne obu krajów. Pierwszy król Węgier Stefan I Święty pod koniec swojego panowania[potrzebne źródło] zajął należące od 1001/1003r do Polski tereny dzisiejszej Słowacji i Węgry tym samym ustanowiły od północy granicę z Polską. Początki polsko-węgierskiego zbliżenia datuje się właśnie na wiek XI oraz XII, w których oba kraje zawiązały koalicje antyniemieckie mające na celu przeciwstawienie się ekspansji Cesarstwa niemieckiego. Węgierski historyk Endre Kovacs napisał: „sojusz obronny Bolesława Krzywoustego i króla węgierskiego Kolomana Uczonego na jesieni 1108 sprawił, iż losy węgierskiej kampanii zostały rozstrzygnięte nad Odrą i Łabą, polska broń uratowała Węgry od niemieckiej nawały”[1].
Stosunki między oboma narodami zacieśniły się w XIV wieku. Doszło wówczas do zawarcia unii personalnej w wyniku której w 1370 królem Polski został dotychczasowy władca Węgier Ludwik I zwany w węgierskiej historiografii Wielkim. Panował w obu królestwach do swojej śmierci (1382). W Polsce tron po nim objęła młodsza z jego córek Jadwiga. Ponad pół wieku później, w 1440 oba państwa ponownie połączyła osoba wspólnego króla. Został nim Władysław III Warneńczyk, syn Władysława Jagiełły. Druga unia polsko-węgierska przetrwała zaledwie cztery lata i zakończyła ją klęska z Turkami pod Warną (1444) oraz śmierć króla Władysława poniesiona w tejże bitwie.
Jakie kryterium przyjmiemy w tym wypadku?
Relacje 5 i wyżej może być sojusz o ile uzasadniony historycznie. Zrób projekt, reszta na PW. Tylko najważniejsze relacje trzeba zrobić.
Aravenie nie rozumiem czemu nie będzie żadnych nowych jednostek.Piechota dobrzycka to naprawdę fajny bajer a wiele osób w tym ja jest fanem dowodzenia piechotą.
Są trzy nowe wprowadzone (konni bracia dobrzyńscy, spieszona i konna drużyna książęca), starczy. Aramegil dorobi dodatkowe ulepszenia pancerza dla kilku jednostek piechoty jakie mamy. Oraz poprawi te Orły różne z współczesnych na Piastowskie, jutro mam dostać pliki.