Jest 16 nacji, bo jedna jest niegrywalna ( bo jest Chauchan Rajputs i Solanki Rajputs, tylko jedna grywalna ).
Wersja do druku
Jest 16 nacji, bo jedna jest niegrywalna ( bo jest Chauchan Rajputs i Solanki Rajputs, tylko jedna grywalna ).
Aaa, ok. No to mogę zagrać. A temu Sindhowi trzeba będzie dodać jakieś jednostki dodatkowe (w pliku descr_strat.txt moda BC).
Wystarczy, że doda osoba wstawiająca sejw. Jeśli nie ja będę wstawiał, to mogę powiedzieć jak to zrobić (najlepiej po prostu poszukać w pliku już istniejącą armię z jednostkami i tylko skopiować kilka razy jakąś jednostkę z tej armii, dodając w ten sposób nowe tego samego rodzaju).
No i pytanie ile tych dodatkowych jednostek. Mają 9, najbliższa rebelia to 9, dwie kolejne po 5. To ile dodać jednostek :?: Coś koło 10 pewnie :?:
================================
A tych Rajputów niegrywalnych nie da się zrobić grywalnymi :?:
Też wystarczy zmienić to w pliku descr_strat.txt (i też wystarczy, że zmieni osoba tworząca sejwa startowego).
================================
Ale jak odpalam BC, to nie mam opcji "Multiplayer" (tylko kampania na singlu). Też tak macie :?:
Chyba trzeba coś zmienić w pliku CFG, żeby pojawiła się opcja kampanii Multiplayer.
Ale takie kombinacje to już w następnej kampanii, Avasil pewnie będzie zakładał za jakiś czas.
Ja mam Multiplayer, nie mam za to trybu hotseat.
Cytat:
Zamieszczone przez Destro7er
Mam tak samo.
Marat - no ale sam pisałeś, że z 9 jednostkami na starcie nic nie są w stanie zdziałać. To może niech Avasil / inny wstawiający sejwa doda im z 5 chociaż.
Destroyer - właśnie o tryb hotseat mi chodziło. Bo bitwy multiplayer też mam.
Trybu hotseat nie mam też na podstawce Medka. Na pewno trzeba to ręcznie "odblokować" w pliku cfg (na Kingdomsach już to zrobili twórcy gry z CA).
Kapsul dał mi startową turkę, z 15 nacjami. Zaraz będę w domu to wrzucę. Po wczytaniu można wybierać kilka nacji.
To niech zrobi nową z 16 bo też chcę dołączyć, mogę zagrać tymi Sindhami czy czym tam.
Poza tym trzeba dodać te "nowinki" z innych KO - hasło admina (czyli Avasil musiałby wrzucić turę jako MG) i zablokowanie możliwości zmian w plikach:
viewtopic.php?f=3&t=8304&p=207049&hilit=Koniec+osz ustw+w+KO#p172918
Im więcej nas tym lepiej :P
A w ogóle to jeszcze wszyscy nie wybrali frakcji chyba.
Najlepiej niech Avasil wrzuci turę bo wtedy może sobie ustawić hasło admina.
Ale można mu inne pliki podesłać - m.in. ten plik z dodanymi linijkami Joopitera blokującymi możliwość zmian w plikach (patrzcie link wyżej).