-
Tak ostatnio zainteresowałem się tematem, przeglądałem info o grze i trafiłem na takie coś:
http://www.beastsofwar.com/wp-conten...Of-War-III.jpg
Było może wytłumaczone o co chodzi z tą herezją? Krwawe Kruki znowu trzymają się z Chaosem, że mają w armii ich Rycerzy?
-
Ale gdzie Ty tu widzisz rycerzy chaosu? :D
-
Niebieski z tyłu. Jego konfiguracja broni (2 gatlingi) nie występuje w siłach Imperium, za to u wyznawców Chaosu się zdarza.
-
-
Rycerze Imperium o ile wiem to w końcu nowy codex, w którym właśnie masz te "mini tytany". Więc ich pojawienie się w Imperium to dobra rzecz. Chaos jak już to ma Drednoty Chaosu i Plugawce Chaosu ;)
-
I właśnie o ten codex mi się rozchodzi. Według niego rycerze mają określone, nazwijmy to klasy, definiujące ich uzbrojenie, i od tych zasad nie ma żadnych odstępstw, bo herezja itp. Żaden z nich nie ma wariantu z dwoma gatlingami, najbliżej jest Krzyżowiec z gatlingiem i autocannonem (coś jak armata czołgowa). Za to w armiach Chaosu, które też mają dostęp do tych maszyn, jest dużo większa dowolność w konfiguracji uzbrojenia i pojawiają się takie twory jak na screenie.
@Il Duce
Pierwsze źródło dotyczy tylko DoWa, więc jest mało miarodajne. Drugie nie współpracuje z moim telefonem, więc na razie nie mogę go przeczytać, ale, z tego co pamiętam, na tej stronie mieli dobrze klasy rycerzy opisane.
.
-
Wszystko się zgadza. Wg drugiego linku Lady Solaria, władczyni Domu Varlock z nietypowo uzbrojonym Rycerzem Krzyżowcem (Drakaina - Potomek Arbalestnik) wspiera Zakon Krwawych Kruków. Co więcej Dom Varlock jest określony jako lojalny wobec Imperium, a nie przynależny do niego.
-
Drugie źródło nie ma żadnych odnośników do oficjalnych informacji od GW w temacie Solarii,. Jak dla mnie codexy i inne oficjalne materiały są źródłem wiedzy o uniwersum, a jak wiadomo Inkwizycja Imperium już za mniejsze odstępstwa od norm wyciągała poważne konsekwencje, więc "nietypowość" = wizyta Pana Inkwizytora. Także ten Rycerz nie może być sojusznikiem Imperium na ten czas, chyba że GW wyda jakieś rozszerzenie do aktualnego codexu.
-
Tylko że Rycerzy walczących po stronie Imperium dzieli się jeszcze na podległych Cesarzowi, podległych Adeptus Mechanicus i niepodległych nikomu (tylko sprzyjających Imperium z nie określonym wpływem kapłanów Marsa). Wizyta Pana Inkwizytora może takich sprzymierzeńców wrzucić wprost w łapska Adeptus Mechanicus.
-
1 załącznik(ów)
Wedle oznaczeń na pancerzu Solaria jest Wolnym Ostrzem, bo nie ma heraldyki ani Imperium, ani Mechanicus. Mimo to, Wolne Ostrza, jeśli chcą być uznani za sojusznika, muszą trzymać się imperialnych standardów. Taka specyfika Imperium, że nie toleruje się żadnych, nawet najmniejszych, odstępstw. Poza tym po Mechanicus spodziewałbym się jeszcze mniejszej chęci ingerencji w "święte" standardy pojazdów, broni itp.
Tutaj są wszystkie możliwe opcje wyposażenia Krzyżowca po stronie imperialnej:
Załącznik 2049