Re: Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat
Nie wiem jak przy krucjatach, ale raczej też podobnie bo to atrybut generała.
Odbywa się to tak, że po kilku turach masz w cechach, że jest 50% Supply i co to powoduje, postępuje to coraz szybciej 1/4 i 0. Dodatkowo jeszcze jak zdobędzie jakąś prowincję to jest zwiększony unrest, spowodowany uzupełnianiem zasobów.
Nie cytujemy wiadomości, która jest bezpośrednio pod naszą, chyba, że jest to wycinek większej wiadomości, na co chcemy zwrócić uwagę.
Tak Grandal masz racje. Natomiast logiczne jest, że w przypadku rozwoju swojego państwa np bizancjum na północ sojusz z węgrami czy wenecją jest bez sensu. Ma to jedynie sens kiedy naszym celem są prowincje na południe (południowy-wschód) od bizancjum (sułtanat turecki). Wtedy zostawiając zbuntowane prowincje węgrom i wenecjanom mamy pewność, że na co najmniej kilkadziesiąt tur mamy spokój ze strony tych państw nawet nie związując się sojuszem z nimi. Atak na państwo muzułmańskie też nam w tym pomaga bo to poprawia stosunki z państwami katolickimi. To tak po krótce ode mnie :)
Przy krucjatach system zapasów jest do bani, ponieważ zanim dojdziemy do celu krucjaty mamy zerowe morale. A wracając do Ai. Mi też się nigdy nie zdarzyło, żeby sojusznicy mnie zaatakowali. Ale jest to chyba możliwe. Parę razy Węgry, z którymi miałem sojusz jakoś podejrzanie kręcili się obok moich odsłoniętych miast. Wszystko zależy od tego jaka jest sytuacja na mapie, z kim się ma wojny, jaką się ma reputację.
Cytat:
Zamieszczone przez kodeX
Mam jeszcze takie pytanie czy generałowie mają taką opcje żeby czas oczekiwania na rekrutacje następnej jednostki był krótszy. Chodzi o to, że jak rerkutuje np armoured seregant to na następnych muszę czekać aż 4 tury czy można to jakoś generałem przyspieszyć :D .
A ile takie jednostki rekrutowały sie w oryginalnym medku? Może jak zainstalujesz od nowa bez opcji Real recriutment będzie szybciej.
Mam taki problem że zrobiłem według instrukcji i jak klikam na FILE_TASKS to pokazuje się czarne okno i pisze cos o odmowa dostępu do jakiś plików a jak skończy to znika i nic wszytko po staremu. A i teutonic czy crusades bo mam tylko zainstalowany teutonic i też zrobiłem reinstalacja.
Cytat:
Zamieszczone przez wojtek 85
Przy krucjatach system zapasów jest do bani, ponieważ zanim dojdziemy do celu krucjaty mamy zerowe morale.
Wcale nie do bani. Krucjata to nie jakaś pestka. Trzeba dobrać odpowiedniego generała, a nie jakiegoś pluskwiaka. W historii nie raz bywało, że wojska krucjatowe zmagały się głównie nie z przeciwnikiem, a z głodem i chorobami. To jest namiastka, która urealniła rozgrywkę i ograniczyła (w pewnej mierze) bezmyślne latanie po mapie bez konsekwencji.
siemka zainstalowałem sobie patcha Stainless Steel 6.0 i mam takie pytanko czy jest do niego jakaś polonizacja ogólnie nie przeszkadza mi angielski ale fajnie by było dowiedzieć się jakie nowe wydarzenie historyczne.
Wejdź na Strona główna forum » Świat Modów » Wszystko o modyfikacjach » Zbrojownia (MTW2, Kingdoms) » Projekty polonizacyjne i tam jest.
Cytat:
Zamieszczone przez Makowski
Mam taki problem że zrobiłem według instrukcji i jak klikam na FILE_TASKS to pokazuje się czarne okno i pisze cos o odmowa dostępu do jakiś plików a jak skończy to znika i nic wszytko po staremu. A i teutonic czy crusades bo mam tylko zainstalowany teutonic i też zrobiłem reinstalacja.
Odmowa dostępu jest w porządku. Co znaczy wszystko po staremu? Mod się nie zainstalował, nie chce się włączyć?
Cytat:
Wcale nie do bani. Krucjata to nie jakaś pestka. Trzeba dobrać odpowiedniego generała, a nie jakiegoś pluskwiaka. W historii nie raz bywało, że wojska krucjatowe zmagały się głównie nie z przeciwnikiem, a z głodem i chorobami. To jest namiastka, która urealniła rozgrywkę i ograniczyła (w pewnej mierze) bezmyślne latanie po mapie bez konsekwencji.
Prawda tylko, jak sam zauważyłeś krucjata to co innego niż zwykłe wyprawy i zapasy mogłyby być większe. Zwłaszcza jak się idzie lądem. Do tego w grze nie można uzupełnić zapasów od zaprzyjaźnionych czy neutralnych państw. Marnie też działa opcja foraging. Niby coś łupimy, ale morale i tak spada. W praktyce opcja zapasów uniemożliwia długie przemarsze, a przecież w historii miały one miejsce.
Chyba troche przesadziłem z rekrutacją tak jest dobrze za łatwo by było i tak na (vh/vh) daje rade pewnie dlatego, że bizancjum się gra łatwo szkoda tylko, że krucjat nie ma ani dżihadu ale coś za coś :D