Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 27.11.2013)
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
No widzisz Bojaki, a jeszcze niedawno nie chciałeś słyszeć o modach, a jak widać bez nich ani rusz. ;) :lol:
Prawda. Jednak dobierać, testować i konfigurować kilkanaście modów na raz vs. zasubskrybować jeden "wszystkomający" to znaczna różnica. Dwa kliknięcia w Steam to prawie nie jest modowanie :D
Osobny temat brzmi: to jak to możliwe, że te wszystkie rzeczy w kilka tygodni robi za darmo garstka zapaleńców - a wielka korporacja wysoko opłacanych specjalistów nie poradziła sobie z tym przez grube miesiące?
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Selea wspomniał, że rydwany naprawi w kolejnej wersji :)
Szkoda, że nie zamierza dodać kart jednostek BullGoda albo stworzyć własnych - no ale to już drobiazgi. Grunt aby balans był coraz lepszy a AI coraz sprytniejsze
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Więc zaczęło się ..... gra ledwo zipie ale co tam , ważne że co miesiąc DLCiaka za 5ojro wystawią i będzie git :D
EDIT , koledzy planuje sobie zagrać nową kampanię , jakie mody polecacie z listy które rzeczywiście usprawniają grę ,z góry dzięki za podpowiedź.
Divide et Impera . Nic więcej nie potrzeba :) :) :)
tak? z kazda nową kampanią po każdej modyfikacji tego moda? nie za dużo to sie różni od orginału. poprostu nie ma co grać bo za tydzień znów od nowa
To się wgryź trochę w kwestie związane z modowaniem, bo rzadko kiedy trzeba zaczynać od nowa kampanię (tylko przy modyfikacji np. surowców, albo innych rzeczy związanych z początkiem kampanii) i akurat nowa wersja 0,5 jest dobrym momentem na to, bo raczej nic w tej kwestii zmieniać się nie będzie w najbliższym czasie.
A DEI jest kompatybilne z Radious AI Mod?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
EDIT , koledzy planuje sobie zagrać nową kampanię , jakie mody polecacie z listy które rzeczywiście usprawniają grę ,z góry dzięki za podpowiedź.
1 czy 2
Jeśli przez Steam to wybierz obydwa. To po prostu jeden mod w dwóch częściach.
Cytat:
Zamieszczone przez kauczuk999
Cytat:
Cytat:
Więc zaczęło się ..... gra ledwo zipie ale co tam , ważne że co miesiąc DLCiaka za 5ojro wystawią i będzie git :D
tak? z kazda nową kampanią po każdej modyfikacji tego moda? nie za dużo to sie różni od orginału. poprostu nie ma co grać bo za tydzień znów od nowa
Niestety przez najbliższy czas tak będzie, ale nawet patche od CA wymagają restartu. Ja sobie tak myślę, że skoro już 3 miesiące czekam na wciągającą grę to te kilka tygodni wytrzymam.
Nie zgodzę się że za dużo się nie różni. Rome 2 ma sporo skopanych rzeczy w engine których się nie przeskoczy ale bardzo poprawiony jest Battle AI, są dodatkowe bardzo fajne formacje, długie i wymagające starcia, brak bitewnego "bloba", a i mam wrażenie że balans w kampanii jest znacząco poprawiony. Jest też mod na 4 tury rocznie, co zasadniczo zmienia politykę wewnętrzną i w końcu pomaga się "zżyć" z postaciami. Jak już panowie skończą rebalans to zacznie się dodawanie historycznych jednostek i dopiero będzie pięknie :D
AI wczoraj z tą chytrością mnie zaskoczyło.
Ponieważ co chwila w DEI pojawiają się łatki wymagające wznowienia gry od zera, postanowiłem pobawić się przez jakiś czas Iberami ( nie będzie mi szkoda ich zostawić po kolejnej łatce).
Na dzień dobry różne klany wywołały mi wojnę, a potem jeden z nich zrobił tak: przyszedł i zaproponował pokój za 4k. Miałem dużo kasy więc się zgodziłem. A ten gnój, za przeproszeniem, kasę wziął a w następnej turze wywołał mi wojnę i wjechał dwiema armiami... W sumie reputację miał słabą, ale poczułem się "wydymany" i tak. Dzisiaj wypruję mu flaki za to :)
Tak swoją drogą, to teraz na 90% można spokojnie rozpocząć kampanię, bo zmian wymagających odpalenia gry od nowa nie przewidują w ogóle w najbliższej przyszłości. ;)
No myślę że nie tak do końca ;) 12 grudnia będzie nowe DLC i z pewnością przy okazji łatka o numerze 8. Pewnie dojdą tylko nowe jednostki do głównej kampanii, ale też do końca nie wiadomo czym jeszcze spece z CA nas zaskoczą, niekoniecznie zresztą pozytywnie. :). Ja zaczekam cierpliwie z nową kampania do świąt, będzie więcej czasu, pewnie jeszcze poprawią to i owo i można zaczynać od nowa.
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Ja zaczekam cierpliwie z nową kampania do świąt, będzie więcej czasu, pewnie jeszcze poprawią to i owo i można zaczynać od nowa.
Też na to czekam. Mam nadzieję, że uda się ten dodatek kupić przed świętami jakoś taniej, na Greenmangaming ceny są w dolarach i często maja kody znizkowe, jak uda się wyrwać CiG za ok. 30 zł to się na pewno skuszę.
Apropo DeI to tylko mnie irytuje limit amunicji jakie mają jednostki strzeleckie? Czemu jednostki rzucające włóczniami mają tylko 4 włócznie?