Jakie są wasze opinie na temat tego popularnego od 2 dni nagrania.
http://www.youtube.com/watch?v=PO-txPuN1qc
Wersja do druku
http://www.youtube.com/watch?v=PO-txPuN1qc
takiego idioty to dawno nie było. Sława na jutubie murowana.
Respekt dla plebana, pełen profesjonalizm i zimna krew.Cytat:
Moja opinia - nie róbmy takim ludziom, zwierzakom z bloków reklamy. Napluć tylko i pójść dalej (chyba, że ktoś ma bejsbola naszpikowanego gwoździami). :)Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
masz coś do bloków? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Martin von Carstein
Filmiku nie ma, ktoś przywłaszczył sobie prawa autorskie. Co do KK to mogę przytoczyć tylko cytat ze słynnego filmu: "Na pohybel czarnym.. Czarnym i czerwonym." :)
Sorry jeśli powtórzę coś co było kilka stron temu, ale dopiero zauważyłem ten wątek. No więc ja mam swoją teorię na temat fenomenu KK w Polsce (właściwie to nie swoją, tylko KATECHETKI z gimnazjum do którego chodziłem jakiś czas temu). W każdym razie teoria ta jest taka, że KK w Polsce tak długo się utrzymuje na poziomie tych 95%, dzięki komunie i II wojnie(!) Dlaczego? Żydów i wgl mniejszości narodowych i religijnych nie mamy od II wojny (holocaust, utrata Kresów), względnie od '68 (emigracja reszty Żydów). Brak styczności z owymi mniejszościami spowodował wzrost nastrojów ksenofobicznych (legend o żydomasonach itp, tak właściwie to jestem ciekawy ilu skinów tak naprawdę widziało Żyda). Do tego doszło promowanie przez komunistów Ateizmu, więc kto nie był Katolikiem był komuchem. Teraz nie ma wroga, więc ludzie odchodzą od KK, tak jak na Zachodzie.
ale skin równie dobrze nienawidzi też czarnych :) a to że brak jest innych wyznań to bzdura, w Wiśle np. na śląsku jest aż 16 różnych ;)
Miasteczko liczące 11tys. dusz w porównaniu z większością naszego 38mln kraju to faktycznie jest spora mniejszość :) Nie twierdze, że mniejszości nie ma, tylko że jest ich niewiele.
EDIT:Tak się zastanawiam, czy jeśli kobieta w ciąży, której ciąża zagraża utratą życia zdecyduje się na aborcję, to czy można to podciągnąć pod samoobronę :?: ...Chyba tak. A zabicia w samoobronie KK nie uznaje za grzech.
jest nadzieja!
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _krwi.html
Może mój umysł jest zbyt mały, ale ja nie potrafię tego pojąć. To coś jak nagroda Nobla dla Obamy. Nie żeby mnie to jakoś osobiście oburzyło, ale taka decyzje mnie zaskoczyła.Cytat:
Zamieszczone przez glaca
A zresztą - na pewno jemu to nie zaszkodzi. Ciekawi mnie co sam poszkodowany sądzi o tej szopce, jaka dzieje się wokół jego osoby. Oczywiście nie znam go osobiście, ale sądząc z tego, jak czasem odpowiada dziennikarzom na zadawane pytania (chodzi mi o tą lekką nutkę cynizmu), to pewnie zachowuje zdrowy dystans. A przynajmniej mam taką nadzieję.
[spoiler:2ajdl77y]Pierwszy komentarz, jaki usłyszałem na ten temat: "lepiej by było, gdyby mu jego rękę dali"[/spoiler:2ajdl77y]
Z tego co Dziwisz coś peplał w TV wynika że Kubica sam poprosił o tą relikwie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Huzi
http://wyborcza.pl/1,75968,9209274,Po_j ... drecz.html 8-)
oraz:
http://www.polityka.pl/kraj/analizy/151 ... tkowa.read
i jak te gnoje mają w ogóle czelność wypowiadać się na temat moralności? :D grzechem nie jest kradzież majątku, zabijanie zwierząt, a antykoncepcja już tak? :D
Dopowiedzenia tej babki to jedna z żałośniejszych rzeczy jakie ostatnio czytałem. Na pewno ten ksiądz sobie dla zabawy ukręca psom głowy.
No cóż: "normalny kraj" :lol: Dziwne że o Komisji Majątkowej rozmawia się dopiero teraz. Widać razem z "czarnymi" kręciło się niezłe lody, a jak to się skończyło, to cała wina na "czarnych" ;)
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... wowce.html
juz widze ten sukces zyciowy tych dzieciakow w podkladaniu swini konkurentom do stanowiska i uwodzeniu cudzych zon na fanty (eeee, to jest ubeckie materialy). ja jeb**e, co za wzor patriotycznego wychowana, ba, wychowania w ogole - pawka morozow wysiada :lol:Cytat:
W listopadzie przy ołtarzu - podczas obchodów dnia patrona szkoły - dzieci oglądały wystawę multimedialną o byłym prezesie Instytutu Pamięci Narodowej Januszu Kurtyce. Był kolegą z czasów studiów Barbary Nowak i angażował się w nadanie szkole imienia księdza Jancarza (wcześniej patronem był Jan Kochanowski). Nowak twierdzi, że szkoła przygotowała wystawę wraz z rodzicami. Cel? - Pokazanie postaci prezesa IPN od lat najmłodszych, żeby uczniowie zobaczyli, że też był kiedyś małym dzieckiem. Uzmysłowić im, że jak dorosną, mogą być tacy jak on i osiągnąć taki sam sukces.
i proszę mi nie mówić, że to to samo co parady schumana czy lekcje o tolerancji :D
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... cznej.html
newer ending story
glaca, jak mozesz to wklejaj tutaj tekst, albo podawaj inne linki. nie chce zydowskiej nabijac wejsc ;)
Co w tym dziwnego? Jak dla mnie decyzja sądu jest słuszna, nie żyjemy w totalitarnym kraju by wsadzać ludzi za danie dziecku po głowie. Poza tym, każdy stan faktyczny jest inny i bogaty w przeróżne czynniki, więc na podstawie krótkiej gazetowej wzmianki nie powinno się ferować wyroków.
sprawa dlatego jest całkiem głośna, bo swego czasu był filmik z owego pobicia. zupelnie przypadkowo nagrany. ile podobnych spraw nie wyszlo na swiatlo dzienne?Cytat:
na podstawie krótkiej gazetowej wzmianki nie powinno się ferować wyroków.
jak nie GW to jeszcze większy Szatan :twisted: :
http://www.krytykapolityczna.pl/Wywiady ... id-77.html
Offtop przeniesiony. Przypominam, że nas wszystkich obowiązuje kultura wypowiedzi-Maharbal
Co to za organizacja, która pragnie ZALEGALIZOWANIA pedofilii ? :shock: Ten świat naprawdę upada..
Niech się kompromitują ;) KK się rozsypie jak domek z kart na przestrzeni tego stulecia. Nauka jest coraz bliżej definitywnemu zaprzeczeniu bajek o cudownym stworzeniu świata i życia.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Polecam film "Deliver Us from Evil"Cytat:
Zamieszczone przez Artur
Bardzo dobrze ujęty temat pedofilii wśród duchownych... szokujący film ale kolejny raz potwierdzający prawdę, że "ryba psuje się od głowy" :(
Obejrzę na pewno :) ja za to polecam "Obóz Jezusa". Normalnie mózg wysiada. To co wyrabia się tam z tymi dzieciakami jest gwałtem tylko psychicznym.
Nie jestem katolikiem, ale twoja wiara w naukę mnie napawa...hmmm...podziwem? Wszystko potrafi wyjaśnić? Dobre, potraktuję to jako przejaw przekory by wzniecić dyskurs, ale ja wysiadam, mi wystarczy że w moim wyuczonym zawodzie co rusz nauka spotyka problemy, które zadają kłam temu co się kiedyś uczyłem hehe...Dlatego podchodziłbym z dystansem do tego, co ludzie potrafią wyjaśnić...Im więcej "wyjaśniają" tym więcej pytań się pojawia...Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Nie znam Cię od strony ironisty więc zakładam że mówisz na poważnie ;)Cytat:
Nie jestem katolikiem, ale twoja wiara w naukę mnie napawa...hmmm...podziwem? Wszystko potrafi wyjaśnić? Dobre, potraktuję to jako przejaw przekory by wzniecić dyskurs, ale ja wysiadam, mi wystarczy że w moim wyuczonym zawodzie co rusz nauka spotyka problemy, które zadają kłam temu co się kiedyś uczyłem hehe...Dlatego podchodziłbym z dystansem do tego, co ludzie potrafią wyjaśnić...Im więcej "wyjaśniają" tym więcej pytań się pojawia...
Odpowiedź będzie prosta. Sięgnij do swojej wiedzy historycznej i spojrzyj ogólnie na stan wiedzy 3000 lat temu, 1000 lat temu, 100 lat temu, 20 lat temu i teraz.
Wnioski nasuną się same.
Błędne jest też twierdzenie, że pojawia się coraz więcej pytań. Pytań jest coraz mniej, a w Szwajcarii na przestrzeni najbliższych lat może jak raz uda się obalić mit o cudownym stworzeniu świata.
Cytat:
a w Szwajcarii na przestrzeni najbliższych lat może jak raz uda się obalić mit o cudownym stworzeniu świata.
Jakimże to sposobem w Cernie to zrobią?
A czemu się mnie pytasz ? Nie zauważyłeś pytającego charakteru zdania które cytowałeś ?
Tak jak przed chrześcijaństwem wierzyli, że Bogowie siedzą sobie na górze Olimp i stamtąd rządzą. W dzisiejszych czasach jest taki bajer nie możliwy, bo by weszli na tą górę a tu ........ nic. Dlatego teraz jest wciśnięty kit, że Bóg ze świętymi siedzi sobie w niebie. Jak powstawało chrześcijaństwo to nie wiedzieli co jest w niebie i taką bajkę wymyślili. Dziwię się, że ludzie jeszcze w to wierzą.Cytat:
Odpowiedź będzie prosta. Sięgnij do swojej wiedzy historycznej i spojrzyj ogólnie na stan wiedzy 3000 lat temu, 1000 lat temu, 100 lat temu, 20 lat temu i teraz.
Wnioski nasuną się same.
Cytat:
Nie jestem katolikiem, ale twoja wiara w naukę mnie napawa...hmmm...podziwem?
Jaka wiara? To racjonalne podejście, nauka realnie poszerza 'dostrzegalny' obraz naszej rzeczywistości.Cytat:
Jakimże to sposobem w Cernie to zrobią?
Wyjaśnia - dotąd mitologizowane. Religia, jej dogmat opiera się na wiedzy naukowej czasów powstania - stąd zmuszenie do ciągłej ewolucji wiarygodnościowej, która opiera się na łataniu Bogiem niewyjaśnionego dotąd.
Przypomina mi się wydarzenie z `78 XII w. kiedy to mnich Gerwazy rzetelnie opisał uderzenie asteroidy w księżyc, czy ktokolwiek mógł wyjaśnić to zjawisko?! Nie, badacze nie dowierzali, a reszta nazywała to na swój sposób. Od tego zaczyna się mit, od niezidentyfikowania - niezrozumienia.
Co ciekawe, katolickie placówki badawcze, są skłonne nawet zaakceptować wielki wybuch.. w końcu Big Bang - nie wyjaśnia wszystkiego - można będzie dalej 'łatać'.
Ja osobiście jestem zwolennikiem teorii atomowych czarnych dziur, może to niemal wszystko wyjaśnić w fizyce kwantowej - jako sama będąc w dużej mierze praktycznym efektem ubocznym. Jest wiele teorii, które są badane, nie tylko wybuch gazu z zapalniczki - jak to mój proboszcz podczas polemiki nazwał wielki 'wybuch'( w cudzysłowie co trzeba podkreślić, podczas pierwszych sekund czasu planka - nie istniał nawet jeden atom umożliwiający wybuch materii). :lol:
Cern ma możliwość potwierdzenia modelu standardowego, a czego wielką nadzieje upatruję się w nim, ze względu na możliwość otrzymania w zderzaczu, jednej z kluczowych - nadający masę, reszcie cząstek elementarnych mianowicie bozon Higgsa. Przy okazji, możliwe, że zaobserwujemy powstało na chwilę( nie, nie pochłonie ziemi) mini - czarną dziurę.
Reasumując w Cernie możemy otrzymać ostateczną odpowiedź potwierdzającą wielki wybuch, który jako, że jest teorią jak teoria ewolucji, może być podważany - i dobrze zresztą. Tak czy siak potwierdzenie, poważnie nadszarpnie ewangelicki kreacjonizm. :lol:
:lol: Nie mogłem się powstrzymać władco fikcyjnego początku i Panie wyimaginowanego końca. :DCytat:
Pytam, ponieważ zastanawiam się, czy aby 'może' jako partykuła nie nadaje wypowiedzi odcienia przypuszczenia.
A ja nadal nie potrafię ogarnąć (jak pewnie wielu) jak ten big-bang został wywołany, wiem, że była jakaś osobliwość, ale co ją stworzyło? Co było początkiem tegu big-bangu, i co go wywołało. Szkoda, że już nie ma z nami Vithala ;)
W Biblii opisano stworzenie świata. Nikt nie napisał jak ;) Metody mogły być różne.
Bardziej niż wielki wybuch, według mnie, interesujące jest brakujące ogniwo w ewolucji człowieka. Są rzeczy, których nasz rozumki jeszcze nie są wstanie pojąć.
EDIT
Chyba jednak jest opisane jak. Siedem dni itd ?
Napisano że "Bóg stworzył ... " Ale w jaki sposób to stworzył już nie. A dzień jest pojęciem względnym ;)Cytat:
Zamieszczone przez Artur
A czy tego jegomościa nie odnaleziono już jakiś czas temu? W pewnym momencie ten nasz praprzodek wyewoluował w 2 kierunkach: z jednego "powstały" małpy, drugi natomiast był stricte naszym przodkiem. Tak więc Katolicy mają trochę racji - nie pochodzimy od małpy. To już inna ścieżka ewolucji, ale mamy wspólnego przodka, który nie był ni małpą ni człowiekiem.Cytat:
Zamieszczone przez Artur
Ale cała moja wiedza naukowa pochodzi z oglądania Discovery - nie interesuję się tym na tyle, żeby sięgnąć po wiedzę książkową (chociaż mogą one stać na tym samym poziomie, więc i to jest bez różnicy).
Rolę "brakujących ogniw" grało już wiele gatunków. Ostatnio bodaj "podejrzewa się" ponoć anapida z Messel: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... ution.html
Część komentarzy specjalistów:
Professor Matt Cartmill of Boston University, a leading authority on primates, said: ‘What remains to be shown is that this animal had features which link it decisively to higher primates. If it turns out that it had a dry nose, like monkeys and people, rather than a wet nose like dog or a lemur, that could have a big impact on ideas about the origins of monkeys, apes and humans.’
Roger Thomas, secretary of the US Paleontological Society, said: ‘According to one group of thought, we are descended from the same primates as lemurs. Another argument is that hominids evolved from another small primate, the tarsiidae.’
Prof Cartmill added: ‘This specimen could settle that debate but, if I had to put my money on it, my expectation would be that they will not be able to tell one way or another.’
Niektórzy duchowni oczywiście powiedzą, ze słów Biblii nie należy interpretować dosłownie, a siedem dni itd... It remains to be seen.
No widzisz jak Ci niewiele potrzeba do szczęściaCytat:
:lol: Nie mogłem się powstrzymać władco fikcyjnego początku i Panie wyimaginowanego końca. :D
Przepowiednie Nostradamusa( w dodatku większa jej część fałszywie przypisana jemu) też rzucają takie ogólniki;Cytat:
W Biblii opisano stworzenie świata. Nikt nie napisał jak Metody mogły być różne.
"Z nieba zstąpi Pan Grozy"
"Na niebie widziany będzie ogień ciągnący za sobą iskrzący się ogon"
Katolicyzm/chrześcijaństwo ( i nie tylko) opiera się cała swoją 'biblijną prawdę' na Jezusie, który najprawdopodobniej w ogóle nie istniał, a już na pewno nie w postaci mitologicznej. To polityczny wytwór rzymskich 'historyków' jak Tacyt, urodzony w drugiej połowie I wieku... Czemu Justus, Filon i Plutarch żyjący w domniemanym okresie życia Jezusa, nie podają nawet wzmianki o takowej osobie. ?!
Zagłębiając się w dostępne źródła, dla mnie obraz jest jeden; Jezus - to polityczny wytwór rozpadającego się Cesarstwa Rzymskiego.
Cały model standardowego wielkiego wybuchu zakłada, że przed - nie istniał nawet jeden wymiar czasoprzestrzenny, naszego wszechświata, teoria Big Bangu opiera się na obserwacjach kosmosu, oraz na niezmiennej części praw fizyki, jednak jest jeszcze część kwantowa to ciągle zagadka - ponieważ tutaj mamy do czynienia z absolutnym zaprzeczeniem np. teorii grawitacji. Odpowiedź może znajdować się również tu, ale również trzeba wziąć pod uwagę, że cały model bazuję na jak ja to określam na 'ziemskiej perspektywie', obrazowo mówiąc opisuję to co widzimy - wewnątrz naszego wszechświata, będąc zaślepionym perspektywą.Cytat:
A ja nadal nie potrafię ogarnąć (jak pewnie wielu) jak ten big-bang został wywołany, wiem, że była jakaś osobliwość, ale co ją stworzyło
Ja sądzę, że wyjaśnienie tkwi w mikroświecie, teoria atomowych czarnych dziur - nieskończonych osobliwości w atomie, wyjaśnia wiele zagadnień, i co najważniejsze umożliwia potwierdzenie Hawkingowej gdybologii odnośnie możliwości cyklicznych powstań wszechświatów, w ekstremalnie dużych czarnych dziurach( po przez swego rodzaju punkt kulminacyjny) - to może potwierdzać np. niezweryfikowane dotąd promieniowanie materii z Czarnej dziury wykazane matematycznie przez Hawkinga.
Póki co zbieram odpowiednie źródła, i mam zamiar wziąć się za zagłębienie tego tematu :D , faktycznie wiele daję do myślenia, stąd nabieranie pewności przez środowiska fanów teorii starożytnych astronautów.Cytat:
interesujące jest brakujące ogniwo w ewolucji człowieka
"Do szczęścia" potrzeba mi więcej, do poprawy nastroju wystarczyłeś Ty. :DCytat:
No widzisz jak Ci niewiele potrzeba do szczęścia
Jednej rzeczy nie rozumiem w powyższym wpisie. Jeśli Jezus:
To czemu potem pada ten werdykt:Cytat:
To polityczny wytwór rzymskich 'historyków' jak Tacyt, urodzony w drugiej połowie I wieku...
Cytat:
Jezus - to polityczny wytwór rozpadającego się Cesarstwa Rzymskiego.
Może nie mieli ochoty pisać o Jezusie, może nie był wart wzmiankowania, może etc. etc. Powodów może być od cholery i trochę, tak więc nie trzeba koniecznie uciekać się do insynuacji, że na podstawie milczenia kogoś na temat kogoś innego, mamy w ręku świadectwo na to, że ktoś nie istniał.Cytat:
Czemu Justus, Filon i Plutarch żyjący w domniemanym okresie życia Jezusa, nie podają nawet wzmianki o takowej osobie. ?!
Służę.Cytat:
"Do szczęścia" potrzeba mi więcej, do poprawy nastroju wystarczyłeś Ty. :D
W historii przyjmuje się obecnie dość powszechnie, że Jezus był postacią autentyczną, fizycznie istniał (jako człowiek), nie np. pewna osobowość czy wyobrażenie. Historycy Rzymscy opisywali tylko ważne epizody z ich punktu widzenia. Np, czasem ważniejszy dla nich był strój cesarza, czy uczta u Senatora niż kampania wojenna w dalekiej prowincji Rzymu. Jezus, jakby nie patrzeć, był z punktu widzenia nawet władz cesarskich, a także i prowincjonalnych tylko "jednym z wielu" religijnych proroków, reformatorów? Porządek rzymski nagiął w niewielkim stopniu, nie był "wrogiem publicznym". Co ważne - absorbował raczej Żydów niż Rzymian. To dlatego nie istnieje wiele (zachowanych!) wzmianek o Chrystusie. Na marginesie dodam, że z całej starożytności źródeł mamy zachowanych jekieś dwie przeciętne meblościanki...Cytat:
Jezusie, który najprawdopodobniej w ogóle nie istniał, a już na pewno nie w postaci mitologicznej. To polityczny wytwór rzymskich 'historyków' jak Tacyt, urodzony w drugiej połowie I wieku... Czemu Justus, Filon i Plutarch żyjący w domniemanym okresie życia Jezusa, nie podają nawet wzmianki o takowej osobie. ?!