Jest może jakiś mod z nowymi animacjami jeżdżenia konno? Kawalerzyści się tak śmiesznie gibają do przodu. Dało by się taki mod zaimplementować do innych modów ( Oim , Third age)?
Wersja do druku
Jest może jakiś mod z nowymi animacjami jeżdżenia konno? Kawalerzyści się tak śmiesznie gibają do przodu. Dało by się taki mod zaimplementować do innych modów ( Oim , Third age)?
poszukuje mod który ulepszałby podstawową "wielką kampanie" jakaś muzyka, więcej jednostek, jakaś fabuła też by nie zaszkodziła.
Do której części dokładnie? Jeśli do Medieval 2, to Bellum Crucis lub Kingdom Grand Campaign mod.
Jeszcze Eras Total Conquest, o nową muzykę wzbogacony co prawda nieznacznie ale podczas kampanii czuć tą nową, lepszą jakość rozgrywki.
Siema mam pytanko czy jest jakiś mod który przenosi nas do Tamriel (Czyli świata The Elder Scrolls) . Bardzo chciałbym zrobić z gromowładnych , bądź Argonii imperium . Albo potoczyć wojnę Aldmerskim dominium przeciwko Cesarskim i dostać te upragnione Hammerfell .
A tak zapytam z ciekawości : których wolicie .
Cesarscy czy gromowładni
Aldmerskie dominum czy Cesarscy
Hammerfell czy gromowładni ( po tym jakby wygrali z cesarskimi )
Gromowładni ( tak samo jak u góry ) czy Argonia .
Modyfikacje o Tamriel są robione. Radzę śledzić mod Morrowind Total War.
słyszałem o tym , jest też Tamriel Total war w produkcji (lecz nigdzie nie mogę znaleźć linka )
viewtopic.php?f=19&t=13647 Ale nie wiąż z tym większej nadziei projekt jest zawieszony
Zwłaszcza, że twórca moda ostatni raz na forum był w zeszłym roku, pomysł miał dobry ale wymagałoby to dużych umiejętności i świetnej ekipy.
Szukam to zapytam. Czy da się przywrócić w Brytanii stawianie drewnianych fortów generałem za 500 florenów?
To się chyba zmienia w descr_campaign_db, trzeba by grę wypakować i tam zapisy pozmieniać ale nie jestem pewny czy na pewno tylko w tym pliku.Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Tak jak Piter napisał, a cenę fortu się zmienia w descr_cultures w data.
Po zmianach usuń plik map.rwm z katalogu base z kampanii w jakiej robiłeś zmiany.
Szkoda, że tak bardzo obawiam się wypakowywania... ;)
Mam taki problem otóż grałem trochę w M2 podstawkę, kgcm mod, staintless steel itd. ale ciągle czegoś mi brakuje. Frakcjami nie chce mi się grać bo mógłbym to szybko podzielić na 3 rodzaje, europejskie, islamskie i pogańskie. Praktycznie się nie różnią, pozmieniane tylko kolorami. W zasadzie jedyna frakcja jaka mi się spodobała to zakon krzyżacki i wg. mnie każdą frakcję powinni robić w ten sposób. Te Polskie jednostki też jakieś nijakie. Są jeszcze jakieś mody, które mają więcej pozmieniane niż te wyżej wymienione? Sam chciałbym np. husarię, wiem, że to nie ten okres, ale co z tego, to jest gra, nie chcę się katować jakimiś podstawowymi, chciałbym wszystkie epickie rzeczy w jednym. Czytałem trochę tematów, znalazłem jakiś z polskimi jednostkami i husarią, ale do podstawki. Przydałoby się coś w formie osobnego dużego moda lub mniejszych, które można wrzucić do np. kgcm lub ss.
Ogniem i Mieczem 2, Potop, 1648, Renesans - w tych modach masz husarię.
Czy istenie mod pod Medka 2 ktory zwieksza inteligencje komputera np. jest mam z kims sojusz wspieram go militarnie, laczy nas slub dzieci, daje mu czasami region walcze z jego wrogami to on nas nie zdradza oraz wrog nie daje nam protektoratu a zaraz w tej samej turze go lamie i tak w kolko samemu niewiedzac co ma ze soba zrobic ?
jakis link mozna prosic ?
Zacznij korzystać z opcji "szukaj". Szybko, sprawnie, przyjemnie i daje +5 do respektu oraz zaradności w życiu. :)
Są jakieś mody mające wikingów jako frakcję grywalną? Póki co tylko Norwegia i Dania ma mały element w postaci 2 czy 3 jednostek. Widziałem niektóre mody, ale większość dodaje wikingów kosztem czegoś innego, jest sama Skandynawia lub Skandynawia, Anglia i kawałek Europy. Mi zależy na tym aby była cała mapa europy, wyspy, afryka północna, egipt aż tam po mongołów itd. wszystkie inne frakcje takie jakie są np. w stainless steel typu Nowogród, Kijów, Krzyżacy.
BellumCrucis 6.3
Albo Eras Total Conquest, kampania 970 roku. Są tam te skandynawskie frakcje z jednostkami wikingów. Chyba lepszej alternatywy nie ma, biorąc pod uwagę Twoje kryteria.
Witam, ja mam takie pytanie, czy istnieje modyfikacja, która wprowadza realny wygląd miast, co mam na myśli ? Mam na myśli coś na wzór Trzeciej Ery , znaczy wyglądu unikalnych miast, miast ważnych lub stolic. Istnieje takie coś jako samodzielny mod lub też jako submod, który można po prostu dograć do zwykłego medka lub modyfikacji takich jak np. SS 6.4 i tym podobnych. Dziękuje z góry za odpowiedz ! :)
czy da sie jakos naprawic wyrzucanie do pulpitu w darthmodzie ?
Nie sądzę, najlepiej pobrać jakiegoś stabilnego moda np. Bellum Crucis.
1. Czy jest może modyfikacja umożliwiająca tworzenie własnych miast, zamków, wiosek?
2. Polecane modyfikacje pod steamową wersję Medieval II: Total War, bez dodatku Kingdoms?
3. Czy instalacja modów jest w pełni bezpieczna? Czy umieszcza się katalog z modyfikacją, coś takiego jak jest w Mount & Blade bądź w Europa Universalis?
Z góry Dziękuje za odpowiedź.
1. Nie ma, możesz rozbudowywać istniejące na mapie.
2. Stainless Steel 4.0 do 5.0 bodajże, poczytaj w mody wszelakie. Ale bez Kingdoms to nie pograsz za wiele, najlepsze mody wymagają Kingdoms w wersji 1.5
3. Jest bezpieczna, ale instaluj raczej sprawdzone mody, poczytaj na forum. Tu zaś masz link do TWC: http://www.twcenter.net/forums/showt...1#post13507584, niżej jest zakładka Steam users, są opisane 2 metody instalacji na steam, inne mody się instaluje pewnie jedną z tych metod.
Tę wersje Stainless Steel o której wspomniałeś nigdzie nie można znaleźć - wszędzie martwe linki bądź "opuszczone" fora.
Znajdę jeszcze jakieś mody warte polecenia do Medieval II: Total War, coś typu zwiększenie ilości prowincji, jednostek itp.?
EDIT: Zainteresował mnie ten mod - Modek Midek by Zgrzybek. Dodaje dużą ilość prowincji do gry. Lecz wszystkie linki wygasły, co jest największym problemem. Może ktoś wysłać prawidłowy link do tej modyfikacji? Z góry Dziękuje.
To nie to o czym piszesz ale jednak pod podstawkę:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...a-walka-itd%29
Jest jakiś mod z dużą ilością frakcji, sporą zmienioną mapą, ładnymi modelami jednostek? Chciałbym jakieś elfy, orków, Wathammer mod jest podobny, ale tam jest spam armii i za dużo skryptów, jakieś pojawianie się, spawnowanie no i kilka modeli takich dziwacznych. Third Age z kolei tutaj mało się dzieje tym bardziej, że są tak jakby 2 frakcje dobra i zła, no i z reguły jeden front. Wiem, że można to wyłączyć, ale sojusz mordoru z ludźmi itd. to trochę głupie. Jakby ktoś znał coś podobnego to bd. wdzięczny za propozycje.
Regnum Poloniae Tomka.pl chyba był pod podstawkę. Link był u nas na forum.
link do Regnum Poloniae: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...egnum+Poloniae
Ten mod zawiera w sobie mod Midek &Zgrzybek plus ulepszenia
Dzięki wielkie, oto mi chodziło!
Chciałbym o coś zapytać, otóż jestem fanem Sapkowskiego, a zwłaszcza serii o przygodach Reinmara i w związku z tym chciałbym o coś zapytać. Czy istnieje jakiś ciekawy mod z wojskami husyckimi?
Ciężko, w BellumCrucis 6.3 Polska ma jednostkę wzorowaną na wozach husyckich, czyli jedna z ich najsłynniejszych formacji. Byli też w Stainless Steel husyci, ale jako kusznicy i tylko buntownicy.
Nie znam innych modów z jednostkami husytów.
Polecam submod do Ferrum Aeternum - Imperial Conflict 1405, jest tam frakcja Husytów. Niestety mod ma pewien mankament, jest po chińsku ;)
Poszukuję jakiegoś moda do MTW2, dzięki któremu frakcje na początku byłyby silniejsze, większe i tak dalej. Zna ktoś coś podobnego?
Z góry dziękuję
Musiałbyś w pliku descr_strat poprzenosić osady i garnizony z frakcji slave do normalnych frakcji, to nie takie proste ale możesz się pobawić. Ja zrobiłem sobie kiedyś takiego mini moda, w którym zjednoczyłem np. Ruś, dodałem miasta Polsce, Turcji, Bizancjum, Egiptowi, Szkocji, Niemcom ale niestety mój plik w którym tak było gdzieś mi zaginął.