I ulepszanie broni przez te budynki byłoby chyba najlepszym rozwiązaniem, tak jak warsztaty płatnerskie ulepszają zbroje. Wykasować zależność rekrutacji jednostek od tych budynków i dać im jakąś małą premię finansową. Co Wy na to?
Wersja do druku
I ulepszanie broni przez te budynki byłoby chyba najlepszym rozwiązaniem, tak jak warsztaty płatnerskie ulepszają zbroje. Wykasować zależność rekrutacji jednostek od tych budynków i dać im jakąś małą premię finansową. Co Wy na to?
TAK i jeszcze raz przypominam żeby zwiększyć dochód z handlu oraz zwiększyć dochód z kupców
no i super,a z tymi kupcami to dziwna sprawa.zmieniły sie po prostu wartości towarów.po 30 turach 2 kupców już daje ok 2000,(rejon Królewca kopalnie bursztynu)ustawiłem ich tam na początku gry..tylko wkurza mnie że maszerujące wojska i inne gady(dyplomaci,księżniczki itp)zawsze ale to zawsze przesuną ich i dlatego wcześniej się nie expili.ale i tak przydałoby się zwiekszyc dochód z kupców.No i pancerni czy dałoby rade przywrócić im pierwotną wersje strzelców lub zamienić na jakąś średnią jazde z kopiami bo teraz ni w kij ni w oko mi nie pasują :cry: próbowałem zmienic to w unit export ale osiągnąłem wspaniałe CTD!
Wiem już w czym tkwił problem z crashem, gdy rozgrywało się bitwę z buntowniczymi oddziałami pancernych. Mieli przypisaną nieistniejącą teksturę :) Na szczęście można to łatwo naprawić.
[spoiler:1atme57s]Wejdź w folder data/unit_models, znajdziesz tam plik battle_models, otwórz go notatnikiem, wciśnij ctrl + f i w otwartej w ten sposób wyszukiwarce wpisz "polish_nobles". Będziesz musiał zmienić 3 wpisy. Początek pierwszego wygląda tak:
13 polish_nobles
1 1
54 unit_models/_Units/new_ee_mail/polish_nobles_lod0.mesh 6400
2
6 poland
66 unit_models/_Units/new_ee_mail/textures/new_ee_mail_poland.texture
66 unit_models/_Units/new_ee_mail/textures/new_ee_mail_normal.texture
44 unit_sprites/poland_Polish_Nobles_sprite.spr
5 slave
66 unit_models/_Units/new_ee_mail/textures/new_ee_mail_rebels.texture
66 unit_models/_Units/new_ee_mail/textures/new_ee_mail_normal.texture
43 unit_sprites/slave_Polish_Nobles_sprite.spr
pogrubione słowo zmień po prostu na poland. Analogicznie zrób z polish_nobles_ug1 i polish_nobles_ug2, czyli pierwszym i drugim ulepszeniem pancerza dla pancernych ;)[/spoiler:1atme57s]
Mógłbyś rozwinąć tą myśl ze zmianą pancernych? Tak jak w podstawce rzucają oszczepami i walczą mieczami w zwarciu, jedyna zmiana to bodajże usunięcie umiejętności "potyczka" czy jak to się tam nazywało ;)
i usunięcie tej zdolności to zachwianie balansu jak dla mnie,atakują prosto i padają jak muchy,przedtem trzymali dystans i narobili sporo zamieszania zanim zaatakowali wręcz.w jakims modzie bodajże SS są jako wczesna ciężka jazda bez oszczepów i to też jest okey.
Ok, dzięki za sugestie. Jakieś zmiany w jednostkach w kolejnej wersji na pewno będą, ale na razie skupiam się na dokończeniu skryptu garnizonowego.
Szukam osoby chętnej do pomocy w pracy nad modyfikacją. Nie jest wymagane jakieś wielkie doświadczenie, chodzi tylko o wykasowanie zależności rekrutacji jednostek od budynków typu cech kowalski czy warsztat łuczarza w pliku export_descr_buildings. Nie jest to skomplikowane, lecz czasochłonne, a jestem teraz zawalony robotą nad nowymi skryptami i masą mniejszych poprawek :)
W ramach umilenia oczekiwania na kolejną wersję moda, prezentuję Wam zmieniony wygląd spieszonych Joannitów :)
http://imageshack.us/photo/my-images/7/e1z5.png/
Piękni są.
Witam jak chcesz, to mogę usunąć te wpisy w tym pliku export_descr_buildings tylko mi go wyślij
mam pytanie czy nie chciałbyś polskich rycerzy spowrotem wysłać do cytadeli a w twierdzy wstawić rycerzy feudalnych bądź lekką jazdę polską kawalerie i spieszne zmieniając nazwe na rycerstwo ziemiańskie
i mam jeszcze jedną propozycje żeby na starcie można było grać w hot set
Szkoda, że zgłosiłeś się dopiero teraz, sam już załatwiłem edb ;) Myślałem już o zmianach w polskim roosterze, także o rycerstwie, ale to potem, najpierw uporam się z bieżącymi sprawami :) A co do hot seat, szczerze mówiąc nigdy o tym nie myślałem, a to z prostego powodu: Sam nigdy nie grałem w tym trybie :) Przede mną jeszcze kupa roboty i na pewno nie będę o tym myślał w najbliższym czasie.
@HellVard
Zrobiłem jak mi mówiłeś lecz dalej crashuje, Tobie ten mod działa jak nalezy?
Może powinienem sciągnąc mod jeszcze raz lub coś, możesz wysłać mi ten pliczek w załączniku?
A możesz podesłać loga? I na jakiej wersji moda grasz?
23:14:09.544 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
23:14:09.544 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Jun 25 2007 version bld-medieval2-update2.1-30 (43169) ===
23:14:09.544 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
23:14:09.560 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
23:14:09.560 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
23:14:09.560 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
23:14:09.560 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
23:14:09.560 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
23:17:59.542 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
Nowa wersja pod podstawkę.
A instalowałeś jakieś inne mody na podstawkę? Niektóre mogą się "gryźć" ze sobą.
Wcześniej, ale usunąłem i wgrałem ten.
Być może zachowały się jakieś pliki, które teraz przeszkadzają. Zainstalowałeś zgodnie z instrukcją w pierwszym poście?
Tak, pobiore jeszcze raz, zainstaluje wszystko na nowo i dam znać.
To powinno pomóc, nie przychodzi mi do głowy nic innego.
Szukam chętnego do przetłumaczenia z angielskiego opisów frakcji: Mongołów, Królestwa Norwegii (z modyfikacji Stainless Steel) i Królestwa Szwecji (z submoda do SS Battle for the Baltic). Proszę o kontakt na PW.