Na to nic nie poradzę. Mam 1.5 i patcha na dysku ale nie uśmiecha mi się upload :)
Wersja do druku
Na to nic nie poradzę. Mam 1.5 i patcha na dysku ale nie uśmiecha mi się upload :)
Pobrałem moda z takiej strony: http://www.g4g.it/2014/03/18/call-of...total-war-mod/ i zainstalowałem. I zastanawiam się czy się da zrobić tak jak z Third Age żeby podmienić nazwe moda z jakimś dodatkiem?
Tak jak najbardziej. w Instrukcji jest tylko jako przykład.
Przykładowo masz folder z modem i jego nazwe zmieniasz na americas a americas na amercicas org
Tylko nie zapomnij o patchu i fixach
Pobrałem wersje 1.5.1 to jest najnowsza?
Kurde. Sposób z zamianą nie zadziałał :( ale został jeszcze sposób z tym mod launcherem :D
Dobra dzięki kolega za podpowiedzi ale wybacz potrzebuje jeszcze jednej :D . Otóż mod jest bardzo ładnie wykonany stoczyłem kilka bitew tylko że niestety nie działa kampania.
Nie pisz posta pod postem. Pampa
Usuń plik map.rwm z katalogu base. W tym dziale jest bardzo dobra Instrukcja instalacji moda od Coolecki, trzymaj się jej a powinno działać.
Araven podałem mu już link wcześniej :)
Dzięki, ale nawet jak skorzystał z niej prawidłowo to bez usunięcia map.rwm kampania nie odpali. (O tym w Instrukcji też jest napisane).
Dziwne bo ja zwykle nie usuwam. Na tym modzie również nie usuwałem.
Dopiero od niedawna usuwam ale to szczegół raczej. Co ten plik wgl robi że psuje mody?
Ten plik nie psuje modów, wręcz przeciwnie.
Ale jak się coś w modzie zmienia (modyfikuje jakieś pliki) albo wgrywa np. poprawki zwykle trzeba go usunąć by gra zaktualizowała pliki. Bo bez jego usunięcia, mimo wgrania poprawek gra ich nie widzi, bo w map.rwm są zapisane stare pliki.
Jedna z obowiązkowych poprawek do tego moda, wymaga wymagała wrzucenia campaign_script i usunięcia map.rwm.
Dobra dzięki chłopy wszystko działa :D
Dzięki Araven bo od roku ta kwestia mnie zadziwiała :)
Witam
Niedawno odkryłem fakt istnienia modów do TW... wieeeeeem- ciężko uwierzyć, że dopiero teraz.
Dlatego poleciałem czym prędzej do supermarketu i zakupiłem oryginał Medievala II Kingdoms
Nooooo i się zaczęło...
Ściągałem już chyba ze trzy wersje CoW- oczywiście nic nie chodziło. Zacząłem czytać owo forum. Przewaliłem wszystkie posty jeden po drugim.
Ściągnąłem wersję od Gigantusa, zainstalowałem, pofixowałem i popatchowałem- robiłem to cztery razy, bo tak jak tu ktoś napisał 99% błędów leży w złej instalacji. Oczywiście dokładnie tak jak w Instrukcji od Coolecki...
i cały czas wyskakuje mi błąd "Medieval II napotka" i to zaraz na ekranie startowym!!!
Już mnie tu k*** telepie z wściekłości.
To zasrane UPC czy jak mu tam mam oczywiście wyłączone.
Winda 7
ścieżka- D\Steam\steamapps\common\Mediewal II Total War\mods\Rage_of_dark_Gods
Rozmiar moda 2.9giga
Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Tylko nie pier***cie o ponownym zainstalowaniu po robiłem to już wielokrotnie aż mi w końcu zabrakło cierpliwości... btw... skąd wy macie moda na prawie 10giga???
Czyżby RodG był dodatkiem do CoW?
Może zejdź z tonu jeśli oczekujesz pomocy? Cytując TWC
Korzystasz z wersji Steam więc musisz pobrać i wrzucić do folderu z grą specjalny luncher i przez niego uruchamiać grę. Sam nie korzystałem z tego bo nie posiadam wersji Steam.Cytat:
Steam users only: install the file from this tutorial into RodG's main folder and use it to start the mod (make a desktop short cut by right clicking the file and choosing 'send to\desktop)
Zejść z tonu? A wchodziłem na jakieś tony? Jeśli ktoś się poczuł urażony (choć nie wiem czym) to wybaczcie- nie miałem nic złego na myśli.
Niestety Nevon... ten "super" luncher twierdzi następującą rzecz:
ERROR- Medieval II installation <Medieval@.exe or Kingdoms.exe> was not detected in D:\Steam\steamapps...
Jakieś pomysły?
A ja proszę o nieużywanie wulgarnego słownictwa na forum. Jeśli musisz raz na jakiś czas - proszę bardzo ale ocenzuruj chociaż.
Będę potulny jak baranek ;)
A co z rozwiązaniem? Ktokolwiek?
1. Po pierwsze najpierw sam poszukaj na Forum, tu masz link do polskiego opisu instalacji moda: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l-of-Warhammer
2. Tu zaś link z TWC po angielsku w punkcie 7 jest poradnik jak zainstalować na STEAM i tego się trzymaj: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138
3. Jest też temat o instalacji modów na Steam po polsku tutaj: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...a-wersji-steam
Zapoznaj się i walcz. Zwłaszcza 2 i 3 są dla Ciebie ale 1 też bo decyduje o kolejności wgrywania fixów itp.
Aaaaaaaa! Omfg... ja to wszystko już czytałem :( już próbowałem tych wszystkich zabiegów i... pacjent zmarł :(
No nic... spróbuję kolejny raz. Przecież nie dam się pokonać maszynie! ;)
Dokładnie większość instalujących pomija pewne kroki w instalacji, albo w niewłaściwej kolejności je wykonuje, twierdzą, że tak oczywiście oni postępują wg instrukcji, ale 99 na 100 tylko się tak wydaje. Ludzie na steam grają w mody, w ten też. Ja mam wersję pudełkową na steam nie mam Medka, w praktyce więc nie instalowałem modów na steam w Kingdoms. Szukaj na TWC też innych porad.
Yeeeeeah! Jestę hakerę!!! :D Śmiga miodnie nawet nie prytnie! :D Sorki za podjarkę ale męczyłem się z tym parę dni i w końcu się udało! Mo to teraz kilka tygodni wycięte z życia :D Jupikayey! Pozdro i dzięki!
Super.
Napisz proszę jak zainstalowałeś. A mod niesamowity graficznie jest.
Tak.
Zainstalowałem dokładnie tak samo jak kilkanaście razy wcześniej- czyli według instrukcji, która jest obłędna i bezbłędna. W międzyczasie, przewalając stosy postów na różnych forach niechcący trafiłem na wzmiankę o problemach z antywirusami.
Wyj...em AVG, który nota bene drażnił mnie już od jakiegoś czasu i zainstalowałem darmowego Avasta. Nagle wszystko zaczęło śmigać O_o
Niezła beka c'nie?
A część instalacji związana ze steam?
Nie zrobiłem nic ponad instrukcję...
Chociaż w sumie wcześniej zdublowałem Medieval2.exe na Kingdoms.exe Jednak ani nie zmieniałem nazw folderów, ani nie wprowadzałem nowej ścieżki "rozruchowej" dla Medievala2 na platformie steam ani żadnych innych bajabongów ;)
Wszystko lekko, łatwo i przyjemnie :)
Ok załamałem się przy bitwach z Krasnoludami Chaosu wywala mnie do pulpitu jest na to jakaś rada i macie podobny problem może??
Usuń map.rwm zmień coś w savie, rusz agenta zapisz. Spróbuj kilka razy, walczyłem z nimi sporo i nie wywalało. czasem jakaś bitwa wywala bo teren specyficzny, więc jak nie da rady to automat.
Dokładnie to chodzi mi o to że krasnoludki oblegają mi twierdzę srebrnej włóczni, bitwa zaczyna się normalnie ale w pewnym momencie wyskakuje mi napotka i wywala mnie do pulpitu, sprawdzałem to już 3 razy a twierdzy oddać nie mogę bo wyjdzie na to że 5 raz zaczynam kampanie a bez tej twierdzy i tym bardziej jeśli znajdzie się w rękach krasnali to mogę sobie zacząć jeszcze raz, w ostateczności jest jeden sposób(auto_win defender) ale wolałbym z niego nie korzystać bo to mi popsuje całą zabawę z gry :(
Edit
Sprawdziłem to jeszcze raz przy ich ataku i raz sam do nich wyszedłem i chyba mam odpowiedź bo we wszystkich wypadkach wywalało mnie kiedy zaczynali ostrzał z jakiś armat - możliwe że brakuje jakiegoś pliku odpowiedzialnego za grafikę uderzenia pocisku??
Cześć wszystkim. Przejdę od razu do rzeczy, mam Medievala 2 na wersji steam'owskiej i kiedy odpalam Call of Warhammer po kilku turach/bitwach gra się crash'uje oraz wyskakuje błąd "Medieval 2: Total war encountered an unspecified error and will now exit" Proszę o szybką odpowiedź a za pomoc z góry dziękuję. :)
Instalowałeś wersję od Rosjan czy Gigantusa, patche i fixy wgrane? Mod generuje jakiś log?
Zdarza się, że gra lubi wywalać do pulpitu, ale zdarza się to dość sporadycznie. Jeżeli jednak masz je dość często to znaczy, że coś jest nie tak.
Instalowałem tak jak radził Ragnarok czyli z Rosyjskiego A ten błąd o którym napisałem zdarzał mi się też przy graniu w Divide & Conquer. Także nie przypominam sobie o logach (albo po prostu nie wiem co to jest i proszę o wytłumaczenie) z góry przepraszam za swoją głupotę.
W tym dziale jest instrukcja instalacji moda w wersji Gigantusa i ja radzę instalować. Wersja rosyjska o wiele bardziej wywala. Opis instalacji an team także jest, ale skoro zainstalowałeś to Tobie niepotrzebny. W katalogu głównym moda utwórz folder logs tam będą pliki tekstowe z opisem błędów.
Logi to plik notatnika do którego gra/mod raportuje przyczynę błędu, w zależności od ustawień folder logs z takowymi raportami będzie w folderze gry lub folderze moda, treść takiego loga w znaczący sposób ułatwia rozpoznanie przyczyny wywalania. W folderze moda jest plik kończący się .cfg otwórz go notatnikiem i poszukaj (przykład z innego moda)
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt lokalizacja gdzie trafia log
level = * error w tej linii zapewne będziesz miał inaczej, jak zmienisz na error zaraportuje tylko błędy
To chyba to: [log]
to = logs/warhammer_system.log.txt
level = * error
level = * trace
;level=*script* trace
;level = ai.ltgd trace
Tak to czyli log powinien być w folderze głównym medka, w katalogu logs, masz tam jakiś plik? Czy za radą Aravena zainstalowałeś wersję od Gigantusa?
Jest pusty
Jeśli nadal masz wersję od Rosjan to wywal i pobierz Gigantusa http://www.twcenter.net/forums/showt...e-Installation większość graczy ma właśnie tą, z rosyjską raczej nie podziałamy bo po prostu nikt nie ma jej zainstalowanej
[log]
to = logs/M2TW.system.log.txt
#level = * trace
level = * error
#file = game.script.* logs/pkh.script2.log.txt
#file = game.script* logs/pkh.script.log.txt
#file = game.script logs/pkh.scriptoutput.log.txt
#file = ai.ltgd logs/pkh.ai.log.txt
Ewentualnie zrób kopię .cfg i podmień fragment na ten co powyżej podałem, odpal grę i jak wywali sprawdź folder logs czy coś tam się pojawiło.
Pojawiło się "M2TW.system.log.txt ale mod wciąż wywala
Pojawienie się tego pliku nie rozwiązuje wywalania, co w tym pliku pisze?
Edit: Pytam ponownie czy nadal masz wersję od Rosjan czy Gigantusa?
Mam problem, przy przejściu z 62 na 63 turę, w momencie końca tury Krasnoludów Chaosu, wyskakuje mi komunikat "Sigma preserve us, Chaos has taken over!Closing the gates to save our souls!" w dosłownie takiej pisowni. Pojawił się on już znacznie wcześniej jednak wtedy wystarczyło że ponownie włączyłem grę i problem zniknął. Teraz robiłem manewry z ruchami paru jednostek,zapisywaniu, ponownym wczytywaniu ale nie przyniosło to żadnego efektu. Jakieś pomysły?