Hej. Może ktoś podać linka dom aktualizacji moda GEM? mam go jakiś czas i nie aktualizowałem go. Nie ściągałem go z workshop tylko z TWC...
Albo jak go usunąć żebym mógł pobrać z workshopu.
Wersja do druku
Hej. Może ktoś podać linka dom aktualizacji moda GEM? mam go jakiś czas i nie aktualizowałem go. Nie ściągałem go z workshop tylko z TWC...
Albo jak go usunąć żebym mógł pobrać z workshopu.
Nareszcie to żyje. Podam przykład poprawy dyplomacji.
Grając Rzymem miałem wojnę z barbarzyńcami posiadającymi dwie prowincje i jakąś armię. Jedną prowincję zdobyłem z marszu, armię pobiłem w polu. Została im jedna prowincja z niedobitkami. Zadowolony puszczam turę, aby w następnej rundzie ich dobić, a tu niespodzianka. Barbarzyńcy z jedną prowincją przystąpili do konfederacji celtyckiej. Po prostu genialny ruch. Dzięki temu automatycznie nie mieli ze mną już wojny, a gdybym chciał ich zaatakować to czeka mnie wojna z połową państw barbarzyńskich.
ja problemu z agentami nie mam. Na jakieś 50 tur jeszcze nie widziałem wrogiego agenta. natomiast sam mam jednego szpiega i
też jakoś super nie wymiata.
edit
Trochę czar prysł. Mam buga. Na początku nowej tury, gdy wyskakują powiadomienia, przycisk pozwalający je zamknąć jest nieaktywny. Nic nie da się zrobić. Eh...
Czy ten cały DEI dodaje jakies nowe frakcje ? Zalezy mi na sparcie etc
Da sie je pozyskac za free?
Frakcji z DLC nie możesz legalnie otrzymać za free, to chyba logiczne. Dodaje inne frakcje.
Nie nie da się, ewentualnie możesz samemu próbować odblokować ale to nie jest legalne.
da się trzeba bardzo szybko nacisnąć jak jest jeszcze aktywny musisz się po prostu przygotować :)
Poza tym to nie bug z moda, a z patcha 1.8.
Stalowy Karaluch usuwanie moda jest zależne od tego jak go instalowałeś. Jeżeli wklejałeś do folderu data to go tam odnajdź i po prostu skasuj - wyrzuć ten pliczek.
Co do GEM to jest z nim mały problem - pobiera się i instaluje nie GEM ale Radious Total War a on podobno krzaczy się z DEI.
Parę postów wyżej jest dobrych kilka wpisó na ten temat - przeczytaj je i będziesz już niemal wszystko wiedział.
Od siebie dodam, żę mod który zainstalowałem z podanego linka chyba poprawił sytuację, mam wrażenie, że mikroprzycinki wyraźnie się zmniejszyły.
a to viewtopic.php?f=577&t=14051
jakie frakcje odblokowywuje ?
HatiTheManagarmr Przedstawił Gem chyba jako pierwszy Zainstalowałem go zgodnie z instrukcją jaką przedstawił. Po prostu instaluje się go w Folderze Rome2 total war.Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
No i jeszcze pytanko wystarczy że usunę plik SweetFX_settings i będzie po sprawie?
W tej chwili mam GEM zainstalowany przez steam i z TWC to który działa?
Bradley, dzięki za ogarnięcie tematu pod moją nieobecność :D Pamiętaj, tylko, żeby nie robić posta pod postem ;P
Widziałem pytanie o screeny, jak nie macie GEM to robi się je przez F12, a jak macie GEM to po prostu za pomocą printscreen i obrazki lądują w folderze Rome 2.
Widziałem pytanie o screeny, jak nie macie GEM to robi się je przez F12, a jak macie GEM to po prostu za pomocą printscreen i obrazki lądują w folderze Rome 2.[/quote]
Ja mam GEM zainstalowanego i robię screena przez F12. Zdjęcia mam na steam...
Nie ma za co - polecam się na przyszłość - notabene dzisiaj była jakaś aktualizacja - ale nazwa została ta sama, opis jakby ten sam, a i rozmiar ściąganego pliku ten sam - jednak nie będę ryzykował i przegram go do pliku data (jakbym miał coś przegapić) :)Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
EDIT - o przepraszam plik róźni się minimalnie rozmiarem - także instaluję go na 100%
Co do postów - to dzięki za radę , właściwie za przypomnienie - chociaż bawię się w Total War od lat i często czytuję fora, to do tej pory nigdy nie uczestniczyłem w dyskusjach aktywnie (poza małymi wątkami na forum akwarystycznym :D ) i chyba się zagalopowałem
Odnośnie screenów - to chyba nie do końca chwytam - bo ja stosuje od dawna GEM, zdjątka cykam F12 , a potem mam je w folderze steam-userdata-xxx-xxx-xxx-screenshots :roll:
Nie każdemu właśnie to F12 działa z GEM, stąd wbudowano w GEM działający printscreen :D
Wiecie moze czy da sie jakos wylaczyc pory roku (sama grafike),jesien denerwuje strasznie :)
Nawiązując do tematu. Zainstalowałem i niestety odinstalowałem... Za dużo rzeczy mi ten mod psuje. Np. z niewiadomych przyczyn, gdy jest włączony, nie mam opisu cech przy awansie genka (tych kart które dają np +1 do autorytetu, czy +6% do ruchu), a nie pamiętam wszystkich i na oślep nie będę wybierał... :)Cytat:
Zamieszczone przez Bradley
Po wyłączeniu moda, opisy wróciły na miejsce. Dziwne to, bo co agenci mają wspólnego z opisami cech??
Na chwilę obecną rozwiązałem problem wrogich agentów nieco inaczej. Lekceważąc potrzeby militarne i gospodarcze, wydawałem kasę na próby przekupstwa. Nieważne czy miałem 3%, 10% czy 50% szans, zrobiłem atak spam. W efekcie, po 10 turach i dziury w budżecie mam 8 Championów i 4 Szpiegów :D Jaja jakieś :)
Ustawiłem ich przy najważniejszych miastach (mam dopiero dwa duże i dwa małe) i u genków, ładuję w cechy wykrywanie innych agentów, unikanie ich, zabicie w samoobronie i mam obecnie spokój.
Ale nikt mi nie powie, że to dobrze jest wymyślone... Powinni to poprawić w DEI w miarę możliwości. Teraz ja mogę spamować wroga i niszczyć mu miasta. Nie robię tego bo gra straci sens, ale powinno być jakieś ograniczenie...
Tak czy inaczej, dziękuję wszystkim za pomoc :)
No cóż potrzeba matką wynalazków. Szkoda, że ten mod nie jest rozwiązaniem. Choć osobiście postaram się go wypróbować - najlepiej podczas nowej kampanii, pod warunkiem, że o nim nie zapomnę :)
EDIT:
Krzepki, znalazłem świeżego moda na problemy z agentami (oczywiście nie daję gwarancji czy też czegoś nie pokiełbasi). Z tego co zrozumiałem z opisu to wrodzy agenci mogą się rozwijać ale AI nie może wykorzystywać środków pieniężnych na ich działania wywrotowe i dywersyjne.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... earchtext=
EDIT
Jest trochę ekstremalne rozwiązanie ale twórca piszę, że może się pokusi o ograniczenie, a nie likwidację "budżetu" wrogich agentów
Także warto może śledzić jego dokonania na workshopie
Nie wiem czy było, bo trochę zgubiłem wątek w tej dyskusji ale pojawił się nowy preview - Królestwo Bosporańskie
http://www.twcenter.net/forums/showt...1#post13519612
Wyszła wersja 0.6j oraz ciekawa notka od autorów :D
Cytat:
What's new in this release (0.6j):
- Tweaked cavalry charge damage for more balance
- Tweaked javelin (especially thrown) damage for more balance
- Added a bonus vs. Elephants for Javelins
- Increased slightly accuracy of arrows and stones so that archers and slingers are slightly more powerful
- Slowed down fatigue generation because now tired units are extremely weak and as such units without fatigue regeneration or formations as SW did get out of the fight too soon
- Toned down Hoplites strength
- Tweaked speed of cavalry
- Various unit balances and tweakings
A note about updates:
This will probably be the last update for version 0.6. Next version (0.7) will be the unit pack #2, including more than 65 completely new units + Auxilia and Mercenaries. The pack will focus on an overhaul of Iberian factions plus Cimmeria, a texture overhaul of the Ptolemaic Kingdom and a revisitation of some Hellenic factions (as Carthage and Pontus with some completely new units for them too).
Next version will also include (if we can do it in time) the naval overhaul. We decided to release in anticipation a portion of the full Barbarian pack because we already had much new content so as to not have you, our dear and faithful users, wait too much a new version to come out. So stay tuned for more news and anticipations on this next version that will be available soon!
Btw the version after this one (v0.8) will literally blow your mind out, as we have some wonderful news coming as we approach the first true release of the mod (v1.0; yes, we aren't even on the first release of the mod, can you believe it?)
Czyli w wersji O.7 dostaniemy nowe jednostki dla Swebów? Jak na razie jestem bardzo zadowolony z tej modyfikacji, brakuje mi tylko możliwości zmiany stolicy. Bo chyba każdy przyzna, że to głupio jak taka Partia czy Pont rozrasta się w wielkie imperium a stolicą nadal jest jakaś wiocha na zakuprzu ;)
EDIT: Widzę, że Selea posłuchał rad w sprawie miotaczy.
Pobrałem ręcznie DEI, wrzuciłem do folderu data i teraz w launcherze mam dwie opcje przy DEI (USUŃ i UDOSTĘPNIJ) po kliknięciu na udostępnij, pisze "wybierz oznaczenie swojego moda" jest zaznaczona opcja "graphical" tak mam mieć by działał cały mod?
Miałem wcześniej wersje z warsztatu i wszystko było cacy, ale po tej aktualizacji z przed paru godzin save rozwaliło.
A po co klikasz na udostępnij? Wtedy zaznaczasz jak chcesz moda na warsztat wrzucić :D Po prostu kopiujesz ręcznie do data, odpalasz rome, w menadżerze zaznaczasz w rogu DEI i grasz ;)
Dwa pytania:
1. Czy lepiej grać na Radiousie czy na DEI?
2. Skąd można pobrać najnowszą wersję DEI?(zostanę zjedzony przez to pytanie ale wole się upewnić)
Wszyscy mówią, że lepsze Dei. Możesz pobrać ze steama lub Twc. Linkacze znajdziesz gdzieś w tym temacie.
Na Steamie są aż trzy pliki DEI, pobierać je wszystkie i zahaczyć w manager?
Tak, wszystkie 3 są konieczne do uruchomienia modyfikacji. Jeśli nie będą zaznaczone, to zrób to :P
Hmm opisy nowych frakcji. A raczej ich brak. Czy to normalne?
Z tego co pamiętam wszystkie frakcje mają już swoje opisy.
U mnie jest puste pole ;/
Jeżeli masz grę w j. polskim to puste pole jest normą - nowe teksty gryzą się ze spolszczeniem i albo ang. albo puste pola - da się z nimi grać.
U mnie świetnia kampania (b. trudny - Rzym), stworzenie państw buforowych po wzięciu wrogich miast których nie byłem w stanie utrzymać było strzałem w 10-kę. Wskrzeszona Libia zabrałą Kartaginie dwa zachodnie regiony a Recja i Helweci na północy odizolowali mnie od wrogów.
Kapitalne walki na Iberii - podchody, kontrmarsze, grupowanie armii... Aż oczy przecieram czy to jest Rome 2? Komputer reaguje na moje ruchy, pod miasto które zaplanowałem zdobyć podciągnął 3 armie i 2 floty ale szczęka mi klapłą dopiero gdy zobaczyłem... - posiłki od ich sojuszników. AI robi zasadzki i atakuje miasta które nie mają załogi, jak podciągnę armię - ich wojska zawracają W Iberii walczę już całymi 4 armiami i podciągam 5-tą. Muszę upozorować atak na któreś miasto żeby Arwarnowie ściągnęłi tam armie i wziąść im stolicę - potem już padną.
Nie korzystam z legionistów i późniejszych jednostek, reformy Mariusza miały miejsce pod koniec II wieku pne. - więć biorąć pod uwagę inność naliczania czasu w tej epoce gdzieś w 100-którymś roku przed narodzinami Chrystusa. Rzymska armia w tym czasie to 3 zróżnicowane szeregi w pierwszym hastati, potem principes i triari. Nie opracowywałem technologii z podziałem na kohorty Nie mogę tylko dokonywać ekspansji zgodnie z historyczną kolejnośćią bo komputer narzucił mi wojnę na innych kierunkach.
Nowa łatka jest rewelacyjna - bitwy są krótsze, piszcie co chcecie ale jak dla mnie są krótsze o jakieś 30% i nie trzeba się już nudzić. Mam jednak problem ze sprzętem, 1vs1 w armiach idzie płynnie, 2vs1 lub więcej mam przycinki - im więcej wojska tym większe, broniąć Kartaginy 2moje vs 4 ich (z flotami) nie dało się grać. Cóż moja działka a raczej mój komputer.
Panowie - DEI na dzień dzisiejszy to +80% Rome 2, proponuję nadal stworzenie podtematu z modami - submodami wspomagającymi, możemy wyselekcjonować paczkę która będzie perełką dla graczy.
Postaram się o oddzielny dział dla DeI, najwyższa już pora :)
Jednak na razie zostanę przy Radiousie, bardziej mi podchodzi bo zapewne spolszczony ;)
Kwestia gustu, dla mnie Radious to jeszcze większa fantazja niż podstawka Rome ;P Nawet gra się łatwiej ;)
Może dlatego też że i łatwiej :D . Nie jestem jakimś ekspertem od TotalWara.
Tracisz - mam tak śietną zabawę i taką rozgrywkę, że żal mi od komputera odejść.
Iberia już wyczyszczona, nie zdobyłem całej ale pozostali albo sojusznicy albo przychylni neutralni, jak uporam się ostatecznie z Aewernami którzy po wykopaniu a Iberii i wzięciu dwóch miast w Galii pozostali na ostatniej osadzie to poszukam pretekstu do rozprawy z neutralnymi w Hiszpanii.
Piktonowó przekupiłem złotem i Arwernowie stracili wiernego sojusznika, ech... ta pazerność na dobra doczesne... :) W Afryce idę na zachód i Maseyliowie mają już dni a raczej lata policzone. Do tej pory walczyli podjazdowo i starali się wciągnąć mnie w pustynię ale kilka tur do tyłu zabrali mi Lilybauem na Sycylii. Zlekceważyłem ich flotę i wzięłi mi skurczybyki miasto. Nie chcę się powtarzać ale napiszę Wszystkim niedowiarkom - teraz w DEI na poziomie b. trudnym i przynajmniej frakcją Rzym gra się świetnie. Nie dlatego, żę jest łatwo ale dlatego, że jest walka.
Boję się wojny domowej bo przy tej skali aktywnośći komputera ilość armii rabelianckich będzie dla mnie zabójcza. Poradźcie jak jej uniknąć, wiem, żę trzeba pilnować, żeby wpływy żadnej z frakcji nie przekroczyły 60% ale czasami jest to b. trudne.
Polecam Wam też zagrać historycznie - bez rozpoznawania podziału na kohorty i werbowania legionistów i z osłabieniem agentów, można poczuć klimat tamtych czasó i zagrać w strategią a nie RPG-a. Świetnym pociągnięciem było wyrzucenie z armii rzymskiej gladiatorów i pretorianów, ci ostatni są dostępni tylko jako gwardzia generalska i niech tak już pozostanie.
Ktoś zadał pytanie po co w Rome 2 jest flota? Ja w najtrudniejszym momencie swojej kampanii bez floty byłbym uziemiony, nie wiem czy to przypadek czy nie ale Kartagina miałą tak silną flotę i tak plądrowała mi handel morski, że niemal mnie to zrujnowało. Niepotrzebnie tylko hordy agentó zepsuły mi zabawę ale rozwiązanie na nich zaproponowali już dobrzy ludzie z tego forum.
Brak niektórych opisów nie jest dotkliwy albo nie jest bardzo dotkliwy, jak do tej pory kontroluję wszystko co się rekrutuje, buduje i dzieje w moim państwie, sterowanie i panele są bardzo intuicyjne, kto zajarzył rozgrywkę da rady z palcem w nosie bez tej małej częsci opisów. Kto ma kłopoty z zajarzeniem niech faktycznie sobie odpuści.
DEI uratował tą grę, mój pierwszy post w dziale R 2 btł miażdżący, nie wycofam się z niego ale napiszę, że moderom powinni już pomnik postawić.
hurra no wreszcie znalazlem !:)Cytat:
Zamieszczone przez Stalowy Karaluch
a teraz błagam was, napiszcie jak mam wrzucić screena w moim następnym poście, bo jak chce wyslać w załączniku to wywala mi czerwony komunikat
"Przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki jest już zapełniona"
proszę pomocy !!!
Da się coś pokombinować aby choć cześć byłą w j. polskim ? a to co normalnie znika była w angielskim.
Niestety póki co albo całość po angielsku, albo wcale.
Co do zdjęć:
Wrzuć zdjęcie na tinypic albo imageshack, wklej link, zaznacz go i kliknij na przycisk Img. Niech to wygląda tak: [img]link[/img]
Dzięki wielkie K A M 2150 :)
Więc wracam z problemem hełmów korynckich u elitarnych falangitów nacji Epiru i Ptolemeuszy. Proszę abyś przesłał to twórcom moda i może coś to poprawią
http://www.tinypic.pl/r5bh52o4z590
Dzięki wielkie K A M 2150
o teraz chyba będzie dobrze !
Więc wracam z problemem hełmów korynckich u elitarnych falangitów nacji Epiru i Ptolemeuszy. Proszę abyś przesłał to twórcom moda i może coś to poprawią
http://www.tinypic.pl/r5bh52o4z590
i jeszcze jeden przykład
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ic-Kingdom
Basilikoi Phalangitai