Cytat:
To byłby czysty debilizm wprowadzać w Polsce broń, bo ludzie są różni. Wiem to z doświadczenia jak i tego co się u nas dzieje. Jak komuś się wydaje, że każdy Polak ma poukładane w głowie, to się myli.
Czyli przyznajesz, że Polak jest głupszy od Amerykanina, Niemca, Słowaka, Ukraińca, Rosjanina. Nie potrafimy analizować sytuacji i myśleć logicznie. Jak da się nam broń do ręki, to następnego dnia wszyscy wariaci wyjdą na ulice zabijać ludzi.
Dawno takich głupot nie czytałem. Powtarzam jeszcze raz, już pomijając USA - Szwajcaria jest najbezpieczniejszym krajem europejskim, bo mają wolny dostęp d obroni. W każdym innym kraju można takową broń nabyć o wiele łatwiej, ale nie słyszy się, aby jakiś Niemiec czy Szwajcar rozwalał całe osiedle. Przedstawiam wam statystyki, a wy wyjeżdżacie z tym, że Polak to debil. Dlaczego po wprowadzeniu wolnego dostępu do broni przestępczość spada? Moje zasadnicze pytanie. (jeśli nie dostane odpowiedzi, to nie widzę sensu wystukiwać tego samego na klawiaturze 50 raz)
Cytat:
A zaburzenia psychiczne nie trudno ukryć. Jeśli kogoś stać na wjechanie samochodem w tłum ludzi, to na pewno potrafiłby w taki tłum strzelać, co miałoby poważniejsze skutki. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby później w wiadomościach było, że np. ktoś groził sąsiadowi pistoletem, bo jego pies nasikał mu na ogródek. Serio, po ludziach można się spodziewać wszystkiego. Mi już dwa razy grożono nożem. A kiedyś na mój trawnik za płotem narobił pies baby ze straży miejskiej. Wytłumaczyła mi, że to własność gminy. Normalny człowiek nie pozwoliłby psu zrobić coś takiego w sytuacji, gdy ktoś inny to widzi. Takich nieludzkich zachowań widziałem już ogrom :confused:.
Masz racje. W biednej Polszy 50% społeczeństwa to idioci, psychopaci, przestępcy i wyrżnęliby całe miasta. Strach dawać temu bydłu broń, nie?
Cytat:
Pozwolenie na broń, to też więcej zorganizowanych grup przestępczych.
Co? Jeśli ktoś jest w grupie przestępczej, to bez problemu załatwi sobie broń nielegalnie. Po co grupie przestępczej broń z rejestrem?
PS. Statystyki mówią mi, że piszesz bzdury.
Cytat:
Z dostępem broni dla cywili trzeba walczyć, a nie temu pomagać, bo jak ktoś wyceluje w nas pistoletem, to nie pomoże nic innego jak negocjacja słowna. To tak nie działa, że wyciągniemy własną giwerę i gościa zastrzelimy... A jak prawie każdy cywil miałby broń ostrą, to i bandyci by się w nią obowiązkowo wyposażyli.
A Amerykanie i Europa się teraz śmieje. Ja też.
Cytat:
To nie broń jest problemem ale mentalność ludzi w Polsce. Już były czasy jak śmigano z szablą u boku i jak to się kończyło gdy się towarzystwo popiło? Rąbaniną.
No patrz, ale Polaki to chlejusy. Niemcy, Amerykanie, Szwajcarzy i Ruscy tacy nie są. Oni są odpowiedzialni, mądrzy i im broń wolno nosić.
Cytat:
a chwalone przez kuce usa nie jest wcale bezpieczniejszym krajem od Polski, rzekł bym nawet ze dzięki takiej polityce broń wpada w ręce ludzi których nigdy nie powinni jej posiać i kończy się to co jakiś czas jakąś masakrą czy to w szkole czy to na ulicy, a to z kolei wpływa na nieco nerwowe zachowanie policji, bo kurde nie wiadomo czy murzyn, co napada se na sklepik po parę paczek fajek to zwykły lump, czy lump wyposażony w broń i rzeczy kończą się jak niedawno w niejakim ferguson.
Statystyki cię pozdrawiają.
Co do Ferguson - polecam materiał MaxTV News. (ta, prawak i agent ruskich, ale obejrzyj)
Zagrożenie minimalizuje się, gdy wprowadzi się wolny dostęp do broni, co potwierdzają... statystyki! Jeszcze raz przypominam, że nie jesteśmy państwem, które robi krok milowy i chce dać wolny dostęp do broni - to funkcjonuje już w wielu państwach i wszyscy żyją. Ba... państwa te uchodzą za jedne z najbezpieczniejszych.
edit: NFZ
https://www.youtube.com/watch?v=oHGypHUw4QY