Re: Pytania początkujących
ale nowy papież jest wybierany spośród kardynałów jeżeli w jednej turze zabiłbym wszystkich kardynałów i papieża to teoretycznie nie powinno już być nowych papieży ani kardynałów ponieważ kardynałowie wybierają nowego pape a papa wybiera kardynałów. Robić tego nie chce bez pewności że na pewno się uda kardynałów bym utopił na statku a papieża zdjąłby zabójca :D
Cytat:
Zamieszczone przez Alvadan
ale nowy papież jest wybierany spośród kardynałów jeżeli w jednej turze zabiłbym wszystkich kardynałów i papieża to teoretycznie nie powinno już być nowych papieży ani kardynałów ponieważ kardynałowie wybierają nowego pape a papa wybiera kardynałów. Robić tego nie chce bez pewności że na pewno się uda kardynałów bym utopił na statku a papieża zdjąłby zabójca :D
Bez ingerencji w plikach teoretycznie jest to mozliwe pod warunkiem ze wszyscy kardynalowie pochodza z Twojej frakcji oraz nie ma juz w rozgrywce zadnego katolickiego panstwa.Wydaje mi sie jednak ze system automatycznie wypromuje kleche z najwyzsza poboznoscia do rangi kardynala a nastepnie Papy...i tak bez przerwy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Alvadan
Tak ale dajmy nato żę po turze już masz nowych kardynałów są szybko wtedy wybiereni po turze.
Przykładać się do jakości pisania, przykładać.
S
a to nie jest tak że to papież wybiera kardynałów?
Oni są wybierani automatycznie zależnie od pobożności danego kapłana.
a dzięki szkoda myślałem że dam radę usunąć papieżaka mam wszystkich 13 kardynałów na jednej prowincji osadzonych więc łatwo bym ich usunął
czy jeżeli wypędzę portugalią maurów z półwyspu iberyjskiego i znieszczę frakcje hiszpani to dalej będę mógł postawić zakon santiago bo póki co brałem udział w 4 krucjatach biorę udział w 5 mam twierdzę bez żadnych gildi jest rok 1316 i nie miałem jeszcze ani razu opcji wybudowania zakonu
jak utrzymać dobry status w mieście?Mam z tym ogromny problem ponieważ żeby miasto miało poparcie 80% muszę mieć pełen garnizon a to kosztuje buduje wszystkie budynki które dają szczęcie a poparcie jest kiepskie.
czy można przeprowadzić eksterminacje własnego miasta bez czekania aż stanie się barbarzyńską potem ją podbić i dopiero tylko w momencie kiedy należy do mnie.
Każda moja metropolia ma jeden problem nędza i to bardzo wysoko 80% można to jakoś zmiejszyć ?
Może miasto jest bardzo daleko od stolicy :?: Im dalej od stolicy tym mniejszy porządek. Buduj budynki zwiększające zdrowie publiczne (to zmniejszy poziom nędzy). Daj dobrego generała, z cechami dobrego zarządcy, dużą pobożnością, itd. W mieście można milicje za darmo utrzymywać (w zależności od wielkości miasta od 2 do kilku oddziałów). Duża liczba ludności innej religii niż twoja też zmniejsza porządek - rekrutuj kapłanów i nawracaj ludność.
Stolicę przenieś do miasta położonego mniej więcej w środku państwa - to wyrówna porządek w osadach i zmniejszy średni poziom korupcji.
Cytat:
czy można przeprowadzić eksterminacje własnego miasta
Zbuntuj miasto, zdobądź na nowo i wtedy możesz po zdobyciu eksterminować. Ale to raczej w ostateczności się robi.
Cytat:
tylko w momencie kiedy należy do mnie.
Nie można eksterminować miasta w ten sposób. Musisz zbuntować miasto i podbić na nowo, żeby móc je eksterminować.
Cytat:
żeby miasto miało poparcie 80%
W sumie 75% wystarczy żeby nie było zamieszek. Ale im mniejszy porządek tym częściej pojawiają się armie buntowników w okolicy miasta.