Po udanym abordażu mogliby zrobić możliwość przejęcia wrogiej jednostki wzorem innych tytułów TW...:hmm:
Wersja do druku
Po udanym abordażu mogliby zrobić możliwość przejęcia wrogiej jednostki wzorem innych tytułów TW...:hmm:
Jaki jest najlepszy który poprawia optymalizację grafiki, zmniejszał wymagania sprzętowe, żeby chociaż na średnich ustawieniach można było grać komfortowo. I który patch najlepszy ?
Patch ostatni bo raczej się go nie da uniknąć na steam. A tak to GEM mod ;)
Dzięki, znam ten mod, ale czy on będzie działał z DeI ? Pewnie tak ?
Panowie czy któryś z patchy przywrócił animacje walki które wcięło bodajże po 9 łatce? Dawno nie grałem stąd moje pytanie :)
Wiele animacji zostało przywróconych lecz wciąż sporo jest animacji w których wojak pada martwy nie wiadomo od czego(bo brak stosownej animacji śmierci).
Shay czy też Shay Ruan (nie wiem jak mam zwracać się do Ciebie), to nie jest tak że brak animacji śmierci, tylko nie są one powiązane z przebiegiem bitwy w bezpośredni sposób, tzn. funkcjonują one niezależnie od akcji. Komputer oblicza ilu wojaków powinno paść w starciu i tak się dzieje, nie wynika to z wizualnego odbioru gry, tylko z wielu współczynników które charakteryzują jednostki.
Nie zgodzę się. W wersji premierowej i późniejszych działało to bez zarzutu, każda śmierć miała swoją animacje. Po kilku patchach, kiedy to twórcy zdecydowali się usunąć niektóre animacje aby jednostki trzymały szyk pojawiły się taki babole jak wojacy padający nie wiadomo od czego.
Dlatego właśnie tłumaczę Ci dlaczego tak się obecnie dzieje; animacje pozostają w niejakim oderwaniu od walki, a ktoś musi zginąć;) One nie zostały usunięte, tylko zablokowane i są mody naprawiające to. W czystej postaci masz to w Radiousie, gdzie formacja ataku została wyłączona za wyjątkiem falangi, a czytałem że są w Warsztacie mody, które przywracają je w innych modach.
Faktycznie dodali te wydarzenia frakcyjne. Grając Egiptem miałem ich bodajże 3. Szkoda że następują po sobie. Aczkolwiek fajny smaczek :)