Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
Ale przecież nikt tutaj z obecnych ( przynajmniej część faszystowska ) nie ma chęci i ochoty zaglądać pedałom do łóżka.
Wczytaj się uważnie, momentami padały stwierdzenia radykalne. Wcześniej zresztą podawałem wyniki badań opinii publicznej, z których wynikało, że 37% Polaków ma takie skłonności.
Cytat:
O lansowania homoseksualnego modelu współżycia jakby to było coś zupełnie normalnego dla "normalnych" ludzi,
Chyba nikt tu homoseksualizmu nie "lansuje", tym bardziej "homoseksualnego modelu współżycia". Jedyne co tu jest lansowane to pozostawienie tych ludzi w spokoju i nie utrudnianie im funkcjonowania w społeczeństwie z powodu ich homoseksualności, bo jest to powód nie wytrzymujący krytyki.
Cytat:
zasłanianie tego wszystkiego preferencją seksualną.
Chyba raczej prawem do prywatności, wolności, równości i tym podobnymi odrażającymi nowinkami.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
ale rozumiem, że chcielibyście uznania homoseksualizmu za chorobę i zmuszania ludzi do leczenia..? czy może stare dobre kamienowanie? 8-) (opcja 1 z ankiety)
Na pierwsze tak, ale jako nieuleczalną - czyli bez zmuszania do leczenia. Także bez kamieniowania czy innych rodzajów kar. Bardziej nawet za kalectwo niż chorobę.
Z kolei ja chciałbym aby porządnie sprawę homoseksualistów zbadano, głównie jeżeli chodzi o posiadanie dzieci, bo jak już prędzej pisałem osobiście raczej tylko pod tym względem bym im czegoś "zabronił" (oczywiście wchodzą w to też wszelkie zniżki jakie ma rodzina w celu pomocy przy przedłużeniu gatunku). Wpływ posiadania rodziców tej samej płci na psychologię dziecka, jego orientację, nawyki etc. Takie badania są już zapewne prowadzone więc moim zdaniem należy poczekać na jakieś obiektywne wyniki.
Cytat:
Na pierwsze tak, ale jako nieuleczalną - czyli bez zmuszania do leczenia. Także bez kamieniowania czy innych rodzajów kar. Bardziej nawet za kalectwo niż chorobę.
Ale co to zmieni? Praktycznie nie ma zdrowych ludzi, każdy ma jakąś ułomność. Z zasady chyba przylepienie komuś nalepki chory tylko komplikuje sprawy, bo chorych należy leczyć, bo chorym na więcej się pozwala itd.
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
jeżeli chodzi o posiadanie dzieci, bo jak już prędzej pisałem osobiście raczej tylko pod tym względem bym im czegoś "zabronił" (oczywiście wchodzą w to też wszelkie zniżki jakie ma rodzina w celu pomocy przy przedłużeniu gatunku).
W sumie ja także. Dlatego nie mam nic przeciwko rejestrowaniu takich związków i przyznania im części praw przysługującym małżeństwom.
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Ale co to zmieni? Praktycznie nie ma zdrowych ludzi, każdy ma jakąś ułomność. Z zasady chyba przylepienie komuś nalepki chory tylko komplikuje sprawy, bo chorych należy leczyć, bo chorym na więcej się pozwala itd.
Poza tym, że może zapobiec próbom narzucenia społeczeństwu traktowania tej "orientacji" za równie zdrową jak orientacja heteroseksualna, to w zasadzie nic.
Cytat:
Wczytaj się uważnie, momentami padały stwierdzenia radykalne. Wcześniej zresztą podawałem wyniki badań opinii publicznej, z których wynikało, że 37% Polaków ma takie skłonności.
No to już jest jakieś zboczenie ;)
Cytat:
Chyba nikt tu homoseksualizmu nie "lansuje", tym bardziej "homoseksualnego modelu współżycia". Jedyne co tu jest lansowane to pozostawienie tych ludzi w spokoju i nie utrudnianie im funkcjonowania w społeczeństwie z powodu ich homoseksualności, bo jest to powód nie wytrzymujący krytyki.
Ale w jaki sposób tutaj im się utrudnia funkcjonowanie w społeczeństwie? :roll: Przecież nikt ich nie prześladuje. Mają dokładnie tyle samo praw ile inni obywatele; ale oni chcą statusu specjalnego jako pedały - to co już mają jako obywatele + specjalne ich traktowanie z uwagi na ich inność.
Cytat:
Chyba raczej prawem do prywatności, wolności, równości i tym podobnymi odrażającymi nowinkami.
Kosztem czego?
Cytat:
ale rozumiem, że chcielibyście uznania homoseksualizmu za chorobę i zmuszania ludzi do leczenia..? czy może stare dobre kamienowanie? (opcja 1 z ankiety)
i jeszcze pewnie z kieszeni podatnika.
Cytat:
W sumie ja także. Dlatego nie mam nic przeciwko rejestrowaniu takich związków i przyznania im części praw przysługującym małżeństwom.
Taka instytucja, która byłaby czymś pomiędzy małżeństwem a konkubinatem mogłaby powstać. Oczywiście bez możliwości adopcji.
Cytat:
ale oni chcą statusu specjalnego jako pedały - to co już mają jako obywatele + specjalne ich traktowanie z uwagi na ich inność.
jakiś przykład czego ma dotyczyć ten 'specjalny status'? o jakie specjalne traktowanie chodzi?
bo naprawdę coraz mniej rozumiem. Skoro nie chcesz dyskryminacji ludzi ze względu na orientację to nie wiem gdzie nasze stanowiska się różnią :D
oczywiście poza tym, że Ty uważasz ich za ludzi chorych. do czego masz prawo. są ludzie, którzy wierzą, że Ziemia jest płaska i rządzą nią reptilianie z kosmosu. Każdy ma prawo do własnych przekonań...
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...33261254_n.jpg
edit:
kolejny obrazek w temacie tradycyjnych małżeństw :lol:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...54072529_n.jpg
Jak piszecie, homoseksualiści żądają równego traktowania poprzez nie obrażanie ich. To samo mogą powiedzieć ludzie rudzi czy grubi. Choć może hmoseksualizm i otyłość można nabyć z wiekiem to rudym jest się od urodzenia (zawsze można się przefarbować ale to nie jest domeną mężczyzn a rude kobiety są super :)). Zmierzam do tego, że są po prostu na świecie ludzie nietolerancyjni i wytkną ci każdą twoją wadę bo poczują się przez to lepsi a są to często ludzie mało wartościowi i zepsuci (np. ludzie JP, którzy piją i palą od 14 roku życia) więc opiniami tych ludzi nie należy się przejmować, natomiast człowiek inteligenty nie zwróci na to uwagi i zachowa się przyzwoicie więc w sumie nie widzę problemu poza tym że na świecie są ci "zdemoralizowani".
Dziękuję i pozdrawiam Heroda.
Ale ludzi inteligentnych jest niewielu w porównaniu do tych "zdemoralizowanych".
Poza tym, wątpię, by homoseksualizm dało się "nabyć". To nie jest cukrzyca. A to, że ktoś do pewnego wieku nie wie, że jest homo jest normalne, bo nie poznał jeszcze swojej seksualności. Od tego jest okres dojrzewania.
Cytat:
Dziękuję i pozdrawiam Heroda.
Ahoj Bananowy Krem!