Cytat:
Zamieszczone przez misiek1205
Naszła mnie chęć pogrania którymś z państw włoskich, bo mają dobrych kuszników, gdzieś wyczytałem ze kusznicy w BC 6.3 nie mają premii do przebijania pancerzy. Wie może ktoś co zrobić żeby to zmienić?
Nie mają, co w połączeniu z wolnym strzałem sprawia że lepiej rekrutować chłopskich łuczników ;) Jak to zmienić opisałem na 39 stronie tego tematu ale tu przypomnę. Sam sposób jest bardzo prosty ale dobrze jest przed edycją plik skopiować by mieć do czego wrócić :)
Odpalić notatnikiem EDU (mods/BellumCrucis6/data/export_descr_unit), wyszukać wpisy ze słowem "crossbow" które gwarantują że dana jednostka używa kuszy i tam mniej więcej w środku statystyk każdej jednostki jest linijka zaczynająca się od "stat_pri_attr" , więc w tej linijce zmienić jej wartość z "no" na "ap".
To samo spotkało wszelakich oszczepników więc jeśli ktoś chciałby np. przywrócić cechę skuteczny przeciwko pancerzom polskiej szlachcie to należy szukać w EDU wpisów ze słowem "thrown" a następnie analogicznie w stat_pri_attr zmienić wartość "no" na "ap".
Generalnie to chyba miało urealnić walkę, ale osoba która to wprowadziła chyba nie miała pojęcia jaką siłę ma wystrzelony bełt albo czym jest umiejętnie rzucony oszczep :?