A jednostki są identyczne.Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
Wersja do druku
A jednostki są identyczne.Cytat:
Zwłaszcza że byli oni jednak przed wojną uznawani za potężne państwo, swoich własnych produktów też mieli tyle że spokojnie można by ich robić jako samodzielną frakcję. Pamiętano o nich w jedynym chyba jak dotychczas klonie Total War'ów toczącym się podczas dwś - War Leaders: Clash of the Nations.Cytat:
Zamieszczone przez MichalKruk
Bo któż nie chciałby zostać duce? :D
Elitą armii byli katafrakci. Ciekawe czy w czasach Partów już istniały elitarne jednostki katafraktów ("elita elity"), jak później za Sasanidów.Cytat:
Fajnie też że pokazali kawalerię (choć po Partach spodziewałbym się raczej konnych łuczników)
Podobno ma być 117 frakcji... Fajnie gdyby wszystkie był grywalne :D
PS: Jutro raczej nie będzie zapowiedziana ta 9 tajemnicza frakcja, bo Wielki Piątek :/
Już wyobrażam sobie czas trwania tury przy 117 frakcjach :D Rano wstanę z łóżka, puszczę turę przed wyjściem na uczelnię i jak wrócę po kilku godzinach będzie się miała ona ku końcowi :D Oby zoptymalizowali to jakoś dobrze.
@up
Nad tym samym się zastanawiałem :D Już w Empire nie mogłem wytrzymać, kiedy tura się skończy, było to dokuczliwe, zwłaszcza przy turach, w których nic się nie robiło.
Pewnie te 117 frakcji to w większości odmiana 1 państwa, np na monarchie lub republike ( coś a la republikańska/absolutna/konstytucyjna Rzeczpospolita w Empire Total War- w sumie 3 państwa). I nie ma to jak 8(9) frakcji grywalnych w porównaniu do 109(108) niegrywalnych. DLC z pańśtwami będą chyba w packach dawali, kup 1 dostaniesz 3 inne frakcje gratis :D
Cytat:
Co to za pomysł? Jeśli zrobią 8 frakcji grywalnych porządnie to są aż w stanie zrobić 100 wszystkich, a jeśli zrobią 11 frakcji porządnie (o 3 więcej) to wszystkich frakcji byłoby 20? Bardziej absurdalnego działania matematycznego nie widziałem. :lol: Kto mówi że byłoby jak w Rome 1? Jeśli są w stanie odwzorować 8 frakcji i zrobić ogólną liczbę 117, to są w stanie zrobić 12 grywalnych i jakieś 90 minorów (to aż 27 frakcji mniej).
Nie wiem czy to nie kolejna bajka. Zrobić 117 frakcji to za dużo. Większość nawet jedną jednostką się nie będzie różniła, bo głównie będą Celtowie i Germanie. Czy frakcji 80, czy 110 to olbrzymia różnica. Różni się to o np. całego NTW. Dlatego sądzę, że jeśli zrobią 60 to będzie zaskakująco dużo.
Skomentuję to tylko tak: "Może i to się nie wyklucza, ale mimo wszystko jest postęp." Bo nie zrozumiałeś tego zdania, a je cytujesz........
Cytuję całą wypowiedź, a nie jedno zdanie. Doskonale ją rozumiem. Odnosiłem się do Twojego przykładu z Rome 1 czego sam najwyraźniej teraz nie zrozumiałeś.
P.S. Tak w ogóle to Twoje posty są bardzo chaotyczne, nie pierwszy raz się z tym spotykam.