Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Strasznie się frustrujesz Umbrecht. To widać po ilości edycji posta.
Do tego stałeś się bardziej namolny z krytyką i mniej wybredny w atakowaniu. Już myślałem że jesteś człowiekiem "na poziomie", a tu mała skórka od banana rzucona sobie samem pod nogi spowodowała u Ciebie jakieś nabrzmiałe pretensje :D O co CI chodzi - przecież jak sam pisałeś to jest tylko gra i nie ma się co tak napinać.
Rzucam hasło o płatnych pachołkach, bo gdybyś nie wiedział zawód wychwalacza internetowego jest w dzisiejszych czasach bardzo popłatny i korzystanie z usług takich specjalistów jest coraz chętniej stosowaną akcją marketingową, szczególnie gdy produktowi trudno jest się dostosować do wymogów rynku swoją jakością.
Jeżeli nim nie jesteś, to nie pisałem tego do Ciebie, więc po co się tak unosisz. :?: niech się martwią i unoszą Ci, którzy nimi są 8-) .
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Przecież zamiast gadać sobie na luzie o Rome 2 rozprawiamy o Twoim podłym zachowaniu.
To Ty nie tyle rozmawiasz, co piszesz o tym i to co najwyżej sam, bo nie widzę jakoś nikogo więcej rozprawiającego na ten temat, ale skoro jest Was według Ciebie więcej, to znaczy że masz objawy klasycznego Doppelgangera i w świetle tej konstatacji odwoływanie się do Zimbardo może rzeczywiście być uzasadnione.
Proponuję Ci założyć nowe forum - do rozprawiania o podłym Niesmiertelniku, który z CA pod rączkę nie chadzał.... od lat kilku :lol:
Użytkowników będzie dwóch, wpisy z jednego IP, treść wpisów zależna od przebiegu kuracji.
Wspaniale zdiagnozowałeś moje potrzeby. Chcesz piątaka? Podaj numer konta, to Ci prześlę należną zapłatę.
Nie strasz mnie też banem czy warnami. Trudno. Dostanę to dostanę, ale nie ma takiej opcji, żebyś mógł mnie ot tak sobie obrzucać błotem nie mając ku temu najmniejszych podstaw.
Cytat:
Po cholerę robić jakieś bagienko
Skończcie, inaczej potowarzyszycie adiemu w jego leczeniu wady wzroku.
To nie jest już tylko kwestia gier. Starzejecie się. Ja zbliżam się do 40 i już prawie nic w kategorii gry komputerowe mnie nie cieszy. Chętniej wróciłbym do regularnego klasycznego RPG z kolegami. Tylko jeszcze Total Wary, Civ i Mount and Blade moze mnie do kompa przyciagnac. Chyba zacznę robic historyczne RPG w czasach Rzymu. A właśnie, ktoś czytał moze tę ksiązkę wydaną jako swoisty produkt blizniaczy do gry. Zapomnialem tytułu ale widzialem na wystawie z okladką jak z gry.
Cytat:
pierwsza to fakt że po raz kolejny na rynek został wypuszczona gra niedokończona, a gracze charytatywnie robią za beta testerów.
To raczej nie jest charytatywnie robione skoro musimy jeszcze za to zapłacic....
Cytat:
Druga moja uwaga jest nawet bardziej niepokojąca, oczywiście to tylko moje subiektywne odczucie, ale Rome jest po prostu nudny :( Nawet w tak nieudanym Empire czułem jakiś dreszcz emocji, a tu nic. Może to przez jesień, a może to już starość, ale pograłem parę godzin w grę na którą czekałem latami i po prostu mnie nie zainteresowała.
To, to , to , po tysiackrotnosc TO... Ta gra jest po prostu smiertelnie NUDNA.
Rozpocząłem dzisiaj na nowo kampanie Atenami (choć na tej z patcha 2 było już 105 turek) i nie żałuję. 30 tur przeszło i gra jest o wiele ciekawsza niż za pierwszym razem. Czego to zasługa? Patchy? Trochę. Głównie jednak tego, że po blisko 100h włączonego R2 (nie przegranych bo także testowanych i czytanych na encyklopedii) poznałem grę lepiej i jestem w stanie grać inaczej niż po najmniejszej linii oporu. Dzięki temu nie miałem aż tak wiele bitew o osady, trochę w polu + 2 zasadzki. W sumie 3 heroiki (w tym jeden przy pomocy samego garnizonu małego regionu na 2-gim poziomie :D ) dla mnie. Mogę więc powiedzieć, że powoli zaczynam czuć hoplitów i sposób korzystania z nich. Co dziwniejsze powiem, że nie widzę już tak wielkiej potrzeby poprawienia sposobu sterowania falangą hoplitów :roll: Co do mapy kampanii to zawiązałem bardzo dużo sojuszy i umów handlowych z resztą greckiego świata i szykuję koalicję do wojny z Seleucydami. Jestem ciekawy o ile takie polityczne podejście skróci mi czas potrzebny do osiągnięcie wymagań zwycięstwa.
Z każdą kolejną godziną gra wciąga coraz bardziej. Wrócił dawno przeze mnie nie widziany motyw jeszcze jednej tury :shock:. Pomimo tego, że gra cały czas ma swoje wady to jednak jestem zadowolony, że przemogłem się gdy dopadły mnie negatywne emocje względem tej gry. Dla mnie osobiście S2TW był świetną grą bo sam mogłem sobie w nim narzucać ograniczenia i wyznaczać cele. W R2 też powoli mogę zacząć to robić. Jestem ciekawy jak bardzo przez następne miesiące/lata, gra stanie się lepsza.
Pozdrawiam
Ja bym chciał przedstawić pomysł na moda (wybaczcie że sam nie modduję). Połączyć to co mamy w Rome 2 z encyklopedią Euopa Barbarorum jakoś. Ja wciąż chcę wracać do EB pomimo nowszej wersji Romka - głównie dla chęci rozszerzenia wiedzy o tym świecie starożytnym. Kiedy czytam encyklopedię Rome2 na temat frakcji - są tam ledwo 3-4 zdania np. "Pontus:A mountainous region bordering the Black Sea", a w Europie Barbarorum w każdej zakładce można było referaty czytać w danym temacie - to naprawdę dawało satysfakcję, bo jak już klikasz ten prawy przycisk myszki aby się "więcej dowiedzieć" - to chcesz się więcej dowiedzieć. To co jest w rome 2 jako informacja, wydaje się treścią skierowaną do szkoły podstawowej - jakby autorzy uważali że gracz czytając wszelkie dodatkowe informacje kliknął na treść przez przypadek i trzeba mu skrócić ten "ból konieczności czytania" do jak najmniejszej treści z możliwych.
Jeśli ktoś potrafi te treści rozszerzyć - to ja już będę happy z tą grą.
Jestem z tych typów ludzi, których kręci czytanie opisów każdego budynku, każdej jednostki, każdego opisu frakcji. Tzn. cieszyło kiedy grałem w EB. W Rome 2 już nawet tam mi się nie chce zaglądać.
Cytat:
To, to , to , po tysiackrotnosc TO... Ta gra jest po prostu smiertelnie NUDNA.
Niesamowite, ale pierwszy raz zgadzam się z Canarisem. CA powinno przemyśleć parę rzeczy o które wnoszą gracze i naprawdę poprawić zachowanie AI.
Cytat:
Zamieszczone przez hellbilly
To nie jest już tylko kwestia gier. Starzejecie się. Ja zbliżam się do 40 i już prawie nic w kategorii gry komputerowe mnie nie cieszy. Chętniej wróciłbym do regularnego klasycznego RPG z kolegami. Tylko jeszcze Total Wary, Civ i Mount and Blade moze mnie do kompa przyciagnac. Chyba zacznę robic historyczne RPG w czasach Rzymu. A właśnie, ktoś czytał moze tę ksiązkę wydaną jako swoisty produkt blizniaczy do gry. Zapomnialem tytułu ale widzialem na wystawie z okladką jak z gry.
Witam i zgadzam się z Tobą, jestem dużo starszy od Ciebie i i sam widzę że tak jest, starzejemy sie i nam wystarczyła by grafika z Medka 2 ale z doskonałą dyplomacją, AI przeciwnika, i było by interesująco, co do książki to tytuł jest Total War Zniszczyć Kartaginę autor David Gibbins, naprawdę warto ją przeczytać, ma klimat starożytności i autor jest archeologiem, pozdrawiam
Cytat:
To nie jest już tylko kwestia gier. Starzejecie się. Ja zbliżam się do 40 i już prawie nic w kategorii gry komputerowe mnie nie cieszy.
To jest kwestia gier. Gier kiepskich, robionych "dla niewiadomo kogo", pelnych bugów i głupich decyzji devów. Mnie dalej gry jarają mimo tego ze mam juz prawie 24 lata doswiadczenia w graniu w przerozne tytuły. Dorywajac sie ostatnio do Red Dead Redemption przez tydzien nie myslalem o niczym innym jak tylko o graniu w to, Just Cause 2 zajaralo mnie maksymalnie, dalej obmyslam rozne ciekawe rzeczy ktore moge zrobic w Dwarf Fortress, Aurorze 4x, starszych tytulach z serii Total War i dziesiątkach innych. Tylko do tego potrzeba DOBREJ gry. Gry ciekawej , ktora wywołuje jakies emocje ( poza nudą i wsciekłoscia na wydaną kase ), gry w ktorej mozna pomysleć, można sie czym zachwycic, wciągnąc. Z filmami i ksiązkami jest tak samo ;) To nie kwestia wieku tylko kwestia tego ze RTW2 to po prostu smiertelnie NUDNA i JAŁOWA gra. A mowie to ja - człowiek który potrafił sie wciągnąc nawet w najbardziej skomplikowane, nieintuicyjne i przekombinowane tytuły w historii rozrywki elektronicznej.
Cytat:
Niesamowite, ale pierwszy raz zgadzam się z Canarisem. CA powinno przemyśleć parę rzeczy o które wnoszą gracze i naprawdę poprawić zachowanie AI.
Niechybnie jeden ze znaków nadciągajace Apokalipsy :) Chwalmy pana i modlmy sie :P
Testował już ktoś RTW 2 na nowych sterach amd beta 1 13.11 dla kart z serii 7000? Widać jakąś poprawe?