Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Cytat:
DeI chyba osiągnęło już w poprzednim patchu swoje szczytowe stadium rozwoju, kolejne zmiany będą dotyczyły wprowadzenie kolejnycj jednostek, zmiany na mapce bitewnej "przypasania" mieczy ze strony lewej do prawej dla konkretnych oddziałów i podobnych drobnostek. Kto pogra te + 600 tur w zasadzie nasyci się już na tyle, żę niczego atrakcyjnego w kolejnych patchach nie znajdzie. Sami moderzy chyba zapętlili się w swoich pracach bo ilość wychodzących w szybkim tempie poprawek jest niezliczona. Póki co grało mi się w moda wyśmienicie, teraz jednak obserwuję spadek jego atrakcyjnośći i przesyt niczego nie wnoszących drobnostek. Czekam na kolejny krok w stronę uwiecznienia tego moda ale chyba bez dobrej woli a nawet przyzwolenia C.A w postaci udostępnienia kolejnych narzędzi moderskich nic z tego nie będzie. Jeżeli bęzie jakaś akcja bombardowania C.A. prośbami, żadaniami o udostępnienie moderom tych narzędzi to dajcie proszę znać a z radością się do nich dołączę.
Mod ma jeszcze bardzo wiele do zaoferowania i szczytu swych możliwości na pewno jeszcze nie osiagnął :lol: . Moderzy na pewno nie zapętlili sie w swych pracach, mają pewną wizję tego moda i ją realizują ta tyle , na ile pozwala im na to gra i jej obecny stan, a że nie pokrywa sie ona z oczekiwaniami niektórych graczy ,cóż nie wszystkich można zadowoloć ;) Mod jest cągle rozwijany z czego bardzo sie cieszę, dochodza ciagle nowe elementy AOR, legiony, zwiekszony wpływ kultury itp. Oby tak dalej.
mi się ostatnie zmiany bardzo podobają... to, że dodawane są nowe jednostki, to też dobrze - większa różnorodność w tworzeniu armii... fajne możliwości rozwoju swoich genków - chcesz mieć typowego zarządcę (premie do podatków, ładu, itp.)? nie ma sprawy... jak chcesz mieć typowego wojaka, to też nie ma sprawy, tylko wybierasz inne cechy...
i jak kolega powyżej - myślę, że jeszcze spore pole do popisu dla moderów jest w tej modyfikacji i parę fajnych rzeczy przed nami...
Cytat:
A tu w ramach ciekawostki, okręgi rekrutacji rzymskich legionów:
Tutaj powiem szczerze dziwi mnie nieco sposób rozplanowania rekrutacji tych legionów.
Większość z nich powinna być rekrutowana w obrębie Italii, Grecji, Galii Przedalpejskiej, Hiszpanii.
Dziwi natomiast rekrutacja na terenach dzisiejszego Krymu czy też na granicy z Persją. Tu panowie się nie popisali i mam nadzieje ze zostanie to jeszcze zmienione.
Witam , mam problem gdyz nie wyswietlaja mi sie ikonki ..Buldoga stworzone pod DeI wie moze ktos gdzie lezy problem ..albo dokladnie podac jak instalacje wykonc ... dzieki za pomoc
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Cytat:
A tu w ramach ciekawostki, okręgi rekrutacji rzymskich legionów:
Tutaj powiem szczerze dziwi mnie nieco sposób rozplanowania rekrutacji tych legionów.
Większość z nich powinna być rekrutowana w obrębie Italii, Grecji, Galii Przedalpejskiej, Hiszpanii.
Dziwi natomiast rekrutacja na terenach dzisiejszego Krymu czy też na granicy z Persją. Tu panowie się nie popisali i mam nadzieje ze zostanie to jeszcze zmienione.
Okręgi rekrutacji to o tyle błędna nazwa, że historycznie rzecz biorąc ich rozmieszczenie na mapce nie wskazuje na miejsce sformowania jednostki, tylko stacjonowania w danej prowincji. To też nie jest zresztą całkiem adekwatne, bowiem legiony były przenoszone do innych prowincji, co wynikało z aktualnych potrzeb: prowadzonej kampanii wojennej nad Eufratem, Dunajem czy Renem lub też wojny domowej. Dla samej rozgrywki też nie byłoby dobre, gdyby gracz miał możliwość rekrutowania legionów tylko w kilku centralnych prowincjach. Teraz, aby posiadać kolejne legiony musi podbijać dalsze terytoria. Więcej prowincji, więcej legionów, dla mnie jest to logiczne i korzystne dla gameplay'u.
Cytat:
Zamieszczone przez marchlew
Witam , mam problem gdyz nie wyswietlaja mi sie ikonki ..Buldoga stworzone pod DeI wie moze ktos gdzie lezy problem ..albo dokladnie podac jak instalacje wykonc ... dzieki za pomoc
Wpierw musisz zainstalować submod BullGod'a w wersji oryginalnej. Opisałem to tutaj:
viewtopic.php?f=577&t=14968
a tu jest link do ściągnięcia
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... an-2014%29
Później pobierasz kolejne archiwum stąd
http://www.mediafire.com/download/e7p1f ... I+v0.6.zip
i rozpakowujesz do data Rome 2, kiedy zapyta o nadpisanie plików zgadzasz się. Gotowe :)
Dzieki ..Marengo ale juz tak robilem i teraz jeszcze raz i dalej mam te okropne ikony tak jak z podstwaki ..nie wiem dlaczego ..
A której wersji oryginalnych ikonek BullGod'a używasz? Aktywowanej w mod managerze czy w formacie movie?
a jaka powienienem uzywac ?
To w sumie nie ma znaczenia, myślałem o tym, że przez roztargnienie zapomniałeś zaznaczyć w mod managerze submoda. Oba archiwa wypakowałeś bezpośrednio do data Rome 2 czy też do folderu w nim? Ikonek BullGoda nie masz w ogóle, czy też są pomieszane z oryginalnymi?