Jeżeli ma to jakieś znaczenie to mój zasilacz to: Tracer 4live 400.
Wersja do druku
Jeżeli ma to jakieś znaczenie to mój zasilacz to: Tracer 4live 400.
Kupiłem calaka z tą kartą i nie polecam a już na pewno za tę cenę która jest niemal równa karcie poniżejCytat:
Zamieszczone przez stukpuk111
Myślę o wymianie na stosunkowo taniego Radeona 7770. początkowo myślałem o Vertexie jednak coś usłyszałem że szybko się grzeje i jest głośny ktoś mógłby mi polecić najlepszą wersje tej karty?
do tego dochodzi zasilacz mam Core i5-3470 3.20/3.60 GHz 6GB ram ddr3/1333 mhz i zasilacz zaledwie 350w raczej nie starczy zgadza się?
Zasilacz jakiej firmy?Cytat:
Zamieszczone przez pop517
Radeon 7770 to najsensowniejszy wybór w tej cenie.
Jak chcesz najtaniej, to bierz http://www.saturion.pl/product/150220/S ... CI_E_.html
ATX 350w więcej nie powiem bo plomby ;)
Komputer właśnie wrócił z gwarancji i...jest nie sprawny... w.w karta graficzna siadła czy da się włączyć zintegrowaną bez wyciągania GT630 i naruszenia plomb?
Z racji okrojonego budżetu zakupiłem dziś używanego Geforca 9600 512 MB. Całe 120 zł. Mam nadzieję, zę pociągnie Medyka???
Wystarczy.
Dobra, mam dwa szalone problemy z kompem:P Co więcej, wczoraj robiłem formatowanie i problemy nadal występują :<
1) jak długo korzystam z kompa to po pewnym czasie jedno kliknięcie kursorem na pulpicie zaznacza nie jedną a kilka ikon. Kliknięcie na inną ikonę odznacza, lub nie, poprzednią ikonę i zaznacza kilka kolejnych... Do tego gdy próbuje otworzyć jakąś stronę w przeglądarce to zamiast otworzyć się nowej karcie, otwiera się w nowym oknie. Dotyczy to także wszelkich linków, odnośników czy "następnych" stron. To samo z odtwarzaczami, kliknięcie otwiera kolejne okna programu. Myślałem, że to wina myszki, która już nawalała od dłuższego czasu, ale tą wymieniłem wczoraj i problem nadal istnieje. Skoro format nie pomógł to powiedzcie co jest do wymiany :P
2) problem dotyczy Chrome. Co pewien czas chrome zwiesza mi się tak totalnie. Objawia się to tak, że po otwarciu jakiejś strony (tutaj mamy dowolność, aczkolwiek problem miałem kiedyś i dotyczył tylko strony sport w onecie - format wtedy pomógł) widzę że chrome nie odpowiada, jak się wkurzam i zaczynam klikać myszką to wtedy "zwiesza" się kursor i... po jakichś 30 -45 sekundach wszystko wraca do normy. Moje pytanie brzmi WTF?! Tylko nie doradzajcie mi zmiany z chrome :P
1) Zrobiłeś skan programem antywirusowym?
2) Odpowiedzią na pytanie nr 2 może być wtyczka - prawdopodobnie java, albo flash. U mnie w FF jest ten sam problem.
1) kiedyś robiłem skany i nic. No ale jak pisałem, robiłem formatowanie :p to lepsze niż skan, a mimo to mam taki problem nadal
2) pewnie tak, ale fajnie by było się tego pozbyć ;)
Może być wirus, nawet jeśli robiłeś format, a nie masz zaktualizowanego systemu i zainstalowanego antywira. Kiedyś był taki upierdliwy robak, że wystarczyło się połączyć z internetem i już infekował. Sprawdź też nośniki wymienne.Cytat:
1) jak długo korzystam z kompa to po pewnym czasie jedno kliknięcie kursorem na pulpicie zaznacza nie jedną a kilka ikon. Kliknięcie na inną ikonę odznacza, lub nie, poprzednią ikonę i zaznacza kilka kolejnych... Do tego gdy próbuje otworzyć jakąś stronę w przeglądarce to zamiast otworzyć się nowej karcie, otwiera się w nowym oknie.
1) kiedyś robiłem skany i nic. No ale jak pisałem, robiłem formatowanie :p to lepsze niż skan, a mimo to mam taki problem nadal
Zmień na FF albo Opere. :PCytat:
2) problem dotyczy Chrome. Co pewien czas chrome zwiesza mi się tak totalnie. Objawia się to tak, że po otwarciu jakiejś strony (tutaj mamy dowolność, aczkolwiek problem miałem kiedyś i dotyczył tylko strony sport w onecie - format wtedy pomógł) widzę że chrome nie odpowiada, jak się wkurzam i zaczynam klikać myszką to wtedy "zwiesza" się kursor i... po jakichś 30 -45 sekundach wszystko wraca do normy. Moje pytanie brzmi WTF?! Tylko nie doradzajcie mi zmiany z chrome :P
Sam nie wiem, spróbuj wyczyścić cache przeglądarki.