Achievki od Leśnych Elfów dodane - widzę zatem, że i w minikampanii będzie można pograć w ko-operacji ;)
Wersja do druku
Achievki od Leśnych Elfów dodane - widzę zatem, że i w minikampanii będzie można pograć w ko-operacji ;)
Chyba wczoraj, na oficjalnej stronie TW na Pejsbooku widziałem zapowiedź FLC dla zwierzaków. Będzie na pewno Morghur i harpie.
https://www.facebook.com/TotalWar/ph...type=3&theater
Akurat o tym pisałem stronę temu bodajże :) Do tego jeszcze Mag Życia i Cienia dla Imperium.
http://wiki.totalwar.com/w/In_Search_Of_Amber
Coś o bursztynie.
Podsumowując w miarę krótko to, co wiemy o Leśnych Elfach i najbliższym patchu na dziś dzień:
W patchu otrzymamy Morghura jako Legendarnego Lorda Zwierzoludzi, dostępnego zarówno w kampanii singleplayer, jak i w bitwach multiplayer. Prawdopodobnie będzie zaczynać w Nordlandzie jako przeciwieństwo dla Borysa Todbringera. Do tego dojdzie również jednostka latająca - Harpie. To oznacza, że Bestioludzie otrzymają wsparcie z powietrza, być może będzie ono skuteczne na Jastrzębich Jeźdźców i innych lataczy jak Pegazy czy Chmary Nietoperzy.
Być może Imperium zyska dwóch magów (Cienistego i Jadeitowego - cień i życie) - co w sumie jest wg mnie możliwe ze względu na pojawienie się tego typu magii u Leśnych Elfów.
Co do Leśnych Elfów znany jest już roster - podałem go w temacie "Gra Leśnymi Elfami". Orion i Durthu to 2 osobne frakcje tj. Leśne Elfy (Orion) i Argwylon (Durthu), więc możliwe będzie zagranie co-op. Po raz pierwszy złamana zostanie zasada okupacji regionów, z kolei Miasta w Athel Loren mają 10 slotów na budynki, a ilość budynków i tak jest spora u tej rasy. Oczywiście tamta zasada ma swoje ograniczenie w postaci ilości slotów na budynki.
Teraz najważniejsze - Bursztyn. Bursztyn to nowa waluta, która pojawia się u Leśnych Elfów do werbowania istot lasu - mam tu na myśli m.in. Drzewce czy Driady. Do tego wykorzystuje się ją w badaniach (co ciekawe, nazwy technologii to nazwy poszczególnych bogów Elfów i pomniejszych bożków). Ten złoty środek odpowiada również za rozwinięcie Dębu Wieków, za którego rozbudowę n 4-5 poziom osiągamy zwycięstwo w kampanii. By zyskać bursztyn, musimy podbijać osady przeciwnika.
Na razie sądzę, że może być ciekawie - czekamy zatem do czwartku, 8 Grudnia 2016 roku.
Dla osób zastanawiających się jeszcze nad zakupem poprzedniego DLC skrobnąłem krótki tekst o nim ;)
http://www.totalwar.org.pl/index.php/entries/view/5233
Brakowało jakiś loszek u Zwierzoludzi :D W końcu muszę się jakoś rozmnażać hehe
Czyli w lesie mamy 4 prowincje z 10 miejscami na budynki i 1 specjalną z drzewem. A widziałem coś koło 20 budynków, tak więc jesteśmy skazani na specjalizacje.
Podobnie u agentów i lordów, idą drogą zwierzaków z wykluczającymi się gałęziami. Mimo wszystko podobają mi się takie zindywidualizowane drzewka.
Niestety musieli dać podziemny ruch... Którego szczerze nie lubię, bo odbiera on strategicznego zmaczania mapie.
- - - - - - -
Zapomniałem o odgrzewanych stanowiskach, które są kalką imperium.
Raczej to samo, co u Zwierzoludzi masz, nie to, co u Krasiów czy Orków. W sumie to im pasuje akurat ;)
Nazwa jest nie ważna, o działanie chodzi. Mogę przejść dzięki temu pod górami, mogę więc to jest podziemna droga.