Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 8 - EGIPT
Przykład z Rome I nie był mój, a moje pierwsze zdanie wyjaśniło, że oczywiście może być 117 idealnie odwzorowanych frakcji i różnić się chociaż trochę od siebie i mogą być wszystkie 117 grywalne. Ale bądźmy szczerzy to jest realne tylko teoretycznie. Natomiast również moje 1 zdanie przytoczone ponownie, potwierdza, że jest postęp względem Rome I i to znaczący i to było sednem mojej wypowiedzi. Więc odnosiłeś się do całej wypowiedzi, ale tak jakby bez pierwszego zdania, które okazało się najważniejsze względem twojej błędnej interpretacji (być może celowej).
Bardzo przepraszam, że moje posty są dla ciebie zbyt chaotyczne.
Pewnie to i tak będzie świetna gra ale te wrzeszczące kobiety i świnie mogli sobie odpuścić. Zwłaszcza że zarzekali się że tym razem ich nie będzie....
W sumie tak, bo w pewnym momencie nie wiesz, czy to Germanki drą ryja, czy żona/dziewczyna woła ciebie od 3 godzin
:lol:
Wszystko zależy od tego czy AI będzie używać tych wynalazków.
Bo jeśli będzie jak w Rome I, to nikomu nie będą przeszkadzać :) .
Jestem historykiem z dyplomem iiii..... moja ulubioną nacją w Rome I był Egipt(potem Brytowie), głównie ze względu na jego różnorodność, dużo rzeczy było powiedzmy sobie niewłaściwych, ale nacja była dla mnie super grywalna w singlu, jak i na multi. Nie wiem czy naprawdę ktoś wierzył, że CA zrobi super historyczną grę... może kilka lat temu był uwierzył mocniej, ale teraz... ja się cieszę, że jest w tej grze tyle historii ile jest, starczy. Liczę na dobre AI, klimat i grywalność, bo to dla mnie w każdej grze najważniejsze... wisi mi co ma na tarczy hoplita(o ile nie jest to jakiś prom kosmiczny), czy german ma długą brodę itd... tak samo źle odwzorowana ławka rezerwowych na Camp Nou w Fifie, czy troszkę zmieniona fabuła w stosunku do Sapkowskiego w Wiedźminie... niech się dana gra "kręci" i umila mi czas...
Żeby stworzyć grę idealną musielibyśmy żyć w idealnych czasach, my musielibyśmy być idealni(konsumenci), jak i twórcy usielibyśmy idealni.... ludzi idealnych nie ma, a ktoś kto sądzi, że są jest szalony... wiem może być lepiej, ale cóż przesadyzm trochę biję od niektórych.
Cóż w porównaniu do Rome I do rydwanów, hoplitów i jednostek stricte egipskich dodali słoniki... naprawdę się cieszę :)
Czyli tylko w Utopii możemy mieć grę w 100% pełną i spełniającą oczekiwania ? :D
Rozumiem sytuacje, w której twórcy nie pokazują jednostek i wypuszczają grę bez poprzednich prezentacji, ale w tym wypadku błędy są bezpośrednio wytykane z podaną argumentacją, a mimo to twórcy nic z tym nie robią. Jest to pewnie spowodowane tym, że większość jednostek jest tak odwzorowana. Co prawda nie będzie mi to przeszkadzać w grze(oprócz tych psów, świń, wrzeszczących kobiet i co tam jeszcze wymyślą ) i będę cieszył michę grając dniami i nocami :D Niemniej dla niektórych jest to ważne, dlatego popieram ich zdanie.
Fabuła w Wiedźminie jest kontynuacją książki, więc zmian w porównaniu do książki nie ma :) Sama gra powstawała przy współpracy z Sapkowskim.
Ja nie jestem przeciw większej historyczności, no chyba, że będzie zbyt znacząco wpływać na wykrywalność(umber roster dla niektórych nacji itd.)... ale mi np. zależy na jak najlepszym AI i jak słyszę, że CA lub inny producent gier obiecuję, że zrobi super AI, które mnie zadziwi to wierze tym zapowiedziom? Tak samo z historycznością... naprawdę im uwierzyliście?? Chyba tak, a teraz pokłosiem tego jest takie rozczarowanie... chociaż KLA to i tak by wieszał psy, czy uwierzył czy nie...
Cytat:
Czyli tylko w Utopii możemy mieć grę w 100% pełną i spełniającą oczekiwania?
Masz do tego wątpliwości??
Cytat:
Rozumiem sytuacje, w której twórcy nie pokazują jednostek i wypuszczają grę bez poprzednich prezentacji, ale w tym wypadku błędy są bezpośrednio wytykane z podaną argumentacją, a mimo to twórcy nic z tym nie robią.
Dla mnie "histycy" nie rozumieją jednej rzeczy.... są mniejszością, którą sorry, że to piszę, ale można olać... popieram te skargi na historię, ale rozumiem też CA, że może to olewać, bo "historycy" i tak tę grę kupią, a oni ją robią przede wszystkim dla "hamburgersów z USA" itp.
I tak mimo wszystko się ciszę, że seria Total War nie idzie drogą np. Gothica, gdzie autorzy robią już tak naprawdę gry bazujące na legendzie 1 i 2, a chcą się na siłę przypodobać ogółowi konsumentów... stąd brak klimatu i łatwość gry, choć brak klimatu wedle mojej oceny można zarzucić i serii Total War, ale to nie jest aż taka obsuwa, jak w Gothicu.
ps. dla mnie fabuła Wieśka I i II jest wydumana i trochę odstaje od stylu Sapkowskiego, co nie znaczy, że jej nie kocham :)
Wątpię żeby AI używało psów, świń i kobiet(no chyba że będą jednostką garnizonową, ale to nie będzie mi przeszkadzało). Ja na pewno nie będę ich używał. Więc nie ma problemu, skoro CA chce tracić czas na takie rzeczy to niech traci i ja na pewno nie będę im w tym przeszkadzał.
Cytat:
Zamieszczone przez cyborgowiec97
Wątpię żeby AI używało psów, świń i kobiet(no chyba że będą jednostką garnizonową, ale to nie będzie mi przeszkadzało). Ja na pewno nie będę ich używał. Więc nie ma problemu, skoro CA chce tracić czas na takie rzeczy to niech traci i ja na pewno nie będę im w tym przeszkadzał.
Jednakże zauważ, że ten pieski mają taki efekt psychologiczny, że jak na legionistę biegł piesek to ten szybko odrzucił tarczę i miecz i przyjął cios prosto w tętnice szyjną :lol:
Tak jak prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły tak prawdziwy legionista nie ucina psu bojowemu głowy tylko go zagryza :lol: