Zainstalowałem ostatnio te sterowniki, mam co prawda 6850, ale skoczyło mi z 52 na 62 fps więc na 7000 powinno być widać równie różnice.
Wersja do druku
Zainstalowałem ostatnio te sterowniki, mam co prawda 6850, ale skoczyło mi z 52 na 62 fps więc na 7000 powinno być widać równie różnice.
Spoko, tak Cię trochę prowokuję ;)Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Ale fakt faktem, do tej pory nie użyłeś jeszcze słowa NUDA wobec jakiegokolwiek aspektu Rome 2. Nuda to mój główny zarzut wobec tej gry, skoro Ty zaczynasz ją dostrzegać (choćby na początek w drzewie rodu) to znaczy, że jest postęp :D
Do jasnej anielki, przy Shogunie nabiłem już ponad 1000 godzin. TYSIĄC! A właśnie gram w kolejną, drugą od czasu R2 kampanię. W Rome 2 z kolei pograłem ok 80 godzin i już mam serdecznie dość.Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
To nie kwestia starości ani jesieni, to kwestia wydania wciągającej gry. :)
A czy przypadkiem te steronwniki nie są tylko dla najnowszych kart dla radeonów z dopiskiem R?Cytat:
Zamieszczone przez Godlike
Owszem pierwotnie były one przeznaczone tylko dla nowych Radeonów ale dzisiaj zauważyłem dopisek:
Cytat:
Performance improvements for the AMD Radeon HD 7000 Series in the following games:
Total War™: Rome 2 - improves performance up to 10%
Splinter Cell® Blacklist™ - improves performance up to 7% on single GPU and AMD CrossFire™ configurations
The Elder Scrolls V: Skyrim® - improves performance up to 9%
Panowie, instalujcie w/w sterowniki jak najszybciej, właśnie fpsy skoczyły mi + 10 na 7970! roslinnośc alpha włączona, potężnie zaniżała fps, teraz w tych sterownikach jest juz naprawiona i naprawde gra staje sie grywalna!:D Coś wspaniałego!
Hmm , 10 klatek powiadasz , z tego co tu wyczytałem wcześniej , to gra obciąża zbyt procesor a nie grafę więc nie wiem co te nowe stery pomogą , po za tym problemem romka jest nie mała ilość klatek a spadek ilości fpesów podczas starcia i zbliżeń.
Dokładnie, co niezmienia faktu, że wczesniej mialem przy zbliżeniach kamery i najeżdzaniu na roślinnośc spadki fps do poziomu ok 10. Teraz tego problemu niezauważyłem, przy starciach na pustyni niemiałem praktycznie żadnych spadków fps czy to przy zbliżeniu czy oodaleniu, w przypadku zalesionej mapy ów problem sie pojawiał, stąd moje przypuszczenie że wine ponosiła roślinnośc alpha. Teraz zagrałem jedną bitwę, zrobiłem benchmarka i nieuświadczam problemu, także wszystko idzie powoli do przoduCytat:
Zamieszczone przez Scooter
Modyfikacje obecne dotyczą głównie jednostek i próbują poprawić AI... A jak jest z samą mapą kampanii? Jest modowalna czy TOTALNIE nie do ruszenia? :geek:
Na możliwość modowa mapy kampanii jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie (upłynął miesiąc od premiery), możne kiedyś CA udostępni narzędzia z tym związane, ale nie spodziewałbym się ich wcześnie niż za jakieś dwa lata :)