sa pomieszane ..wypakowalem do folderu data oba pliki
Wersja do druku
sa pomieszane ..wypakowalem do folderu data oba pliki
A miałem o tym napisać odpowiadając po raz pierwszy na Twoje zapytanie :lol: Są pomieszane i to jest to naturalne, ponieważ:
To sobie sam przetłumacz poprzez Google...Cytat:
Still working on it with the help of the amazing community, not completed Yet
Wiem ze prace ciagle trwaja i nie tu mam problem ,lecz w tym ze nie wyswietla mi ikonek nowych dla jednostek Rzymian ..Trarii i tym podobnych
Może dlatego, że doszły nowe jednostki, dla których nie ma jeszcze ikonek?
no wlasnie dla tych sa
Hasati wczesni i pozni Trari wczesni i pozni juz sa ikonki , dla Soci tak samo ..nie wiem gdzie blad lezy robie wszystko takjak powinienem i ikonki Buldoga ze starszej wersji sa ale nowe sie nie wyswietlaja ..
Po zgłębieniu tematu stwierdzam z całą mocą i powagą, iż to o czym piszesz jest normą. Brakujące karty jednostek to błąd wynikający być może z tego, że DeI używa oryginalnych kart jednostek z podstawki, a tych nie ma w wystarczającej ilości aby pokryć poszerzony roster frakcji (niektóre oddziały dzielą ze sobą karty). Rozwiązaniem byłoby dodanie w pliku db units variants nowych kart jednostek. Hurra! Problem rozwiązany. Podziwiam Twoją dociekliwość :)
Swego czasu wystąpiło opóźnienie w publikacji nowych jednostek dla Radiousa, ponieważ w ekipie brakowało twórcy kart jednostek :o
Kiedyś się z tym potykałem i jeżeli chodzi o to samo to zachęcam do lektury zakładki "Pomoc techniczna DEI" - pierwsze postyCytat:
Zamieszczone przez marchlew
Kluczowy jest plik "Mod Bullgod_icons_Rome_movie" z paczki Bullgoda - obowiązkowo ten najnowszy + wszystkie ikonki od Carreto (bodajże wersja 0.5)
viewtopic.php?f=587&t=14743
Nic, pozostaje zagrać i sprawdzić to w praktyce ( a miałem czekac do wersji 1.0 :) ). Czytając jednak ostatnio burzliwą dyskysję na temat rekrutacji legionów na TWC chyba jednak wstrzymam sie do wersji 0.9 kiedy powinny dojść dodatkowo jednostki pomocnicze.Cytat:
Okręgi rekrutacji to o tyle błędna nazwa, że historycznie rzecz biorąc ich rozmieszczenie na mapce nie wskazuje na miejsce sformowania jednostki, tylko stacjonowania w danej prowincji. To też nie jest zresztą całkiem adekwatne, bowiem legiony były przenoszone do innych prowincji, co wynikało z aktualnych potrzeb: prowadzonej kampanii wojennej nad Eufratem, Dunajem czy Renem lub też wojny domowej. Dla samej rozgrywki też nie byłoby dobre, gdyby gracz miał możliwość rekrutowania legionów tylko w kilku centralnych prowincjach. Teraz, aby posiadać kolejne legiony musi podbijać dalsze terytoria. Więcej prowincji, więcej legionów, dla mnie jest to logiczne i korzystne dla gameplay'u.
No właśnie po tej burzliwej dyskusji Dresden opublikował submod przywracający standardowych legionistów, a Selea dopiero co go usunął, ponieważ jak stwierdził ich rekrutowanie nie funkcjonowałoby z uwagi na wprowadzone wcześniej skrypty. Tak to jest, kiedy moderzy ulegają natarczywym prośbom graczy. Mnie do szczęścia wystarczają Rzymianie Kaziel'a ;)
O proszę, a tu Selea otworzył temat, gdzie większość zadecyduje na jakich warunkach chce mieć legionistów w grze:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... he-Legions