Dobra, zanim zaczną się mundialowe emocje, może ktoś mi powie czemu jak wchodzę na EB Sneak Peeks, to mój avast dostaje szału?
Wersja do druku
Dobra, zanim zaczną się mundialowe emocje, może ktoś mi powie czemu jak wchodzę na EB Sneak Peeks, to mój avast dostaje szału?
bo avast to tak naprawdę wirus :P
hmmm, ja nie mam z tym problemu, a też mam avasta. Zobacz może na TWC. tam też jest ten temat założony i aktualizowany.
Jak jesteśmy już tak blisko objawienia się moda, mógłbyś zdradzić jednak czy ten sierpień nadal jest aktualny, a jeśli tak to czy to bedzie wczesny sierpień czy koniec miecha ?:P
Sierpień jest aktualny. Nie zdarzyło się do tej pory nic co mogłoby nam pokrzyżować plany. Czy będzie to początek, środek czy koniec sierpnia to jeszcze nie wiemy. Mamy swoje terminy których staramy się trzymać, jak będę wiedział coś więcej to dam znać ;)
Armeński dyplomata
https://pbs.twimg.com/media/BsIKMPTCAAMA8_V.png:large
Germański bodyguard
https://pbs.twimg.com/media/BsDWJc0IUAErOEb.jpg:large
Nowe logo autorstwa naszego rodaka Florianusa.
https://pbs.twimg.com/media/BsRmMf7IUAAihXy.jpg:large
No przyznam, że trochę mnie to zdziwiło, bo jak myślę wiele osób czeka na premierę by zagrać sobie Rzymem i stworzyć/odtworzyć wielkie imperium, a tymczasem będą zdziwieni, dlaczego w modzie nie ma tych najsłynniejszych rzymskich jednostek z późniejszych reform. Nie zdziwcie się jak wielu graczy po premierze zrobi wam najazd na forum z pytaniem: 'Gdzie nasze kohorty?' Pewnie wiele osób, które czekają na moda nawet nie czytają tego wątku i mogą nie wiedzieć, że będą narazie tylko reformy polibijskie.
Ja tam chętnie bym sobie zagrał tymi egzotycznymi frakcjami, więc mnie to wcale póki co nie rusza, no ale zdziwiony jestem. Miejmy nadzieję, że szybko będziecie aktualizować moda. :D
Trudno, jakoś przeżyjemy ten zawód mniej zorientowanych fanów. Większość naszych wiernych fanów wie o tym. Mało tego, gdy wypuściliśmy info o premierze, zaznaczyliśmy że je to beta a nie pełna wersja. Zrobienie jednego modelu z teksturami od podstaw zajmuje około 100-120 godzin. jeśli chodzi o jednostki to w tej chwili robią je dwie osoby. Alin i ja i nikt więcej, a ja się nie rozdwoję niestety chociaż bym chciał. Liczymy na to że premiera przyciągnie do nas kilku utalentowanych ludzi i uda nam się podgonić w niektórych obszarach. Aktualizacje też są planowane, ale do tego wszystkiego trzeba ludzi.
Będzie frakcja traków, samnitów i ilirów ?
Nie, w pierwszym wydaniu nie będzie tych nacji. W kolejnych odsłonach na pewno dołączą jeszcze dwie frakcje (a może gdy znikną ograniczenia modowania będzie więcej?), ale na razie notowania tych ludów z tego co się orientuję stoją dość nisko, więc raczej do 30 się nie załapią.
Poza ograniczeniami silnika dochodzi też kwestia historyczności. W 272 roku p.n.e w którym zaczyna się akcja moda, Samnici byli już podbici przez Rzym, zaś Trakowie zostali podporządkowani Celtom, którzy najechali Bałkany w 279 roku p.n.e i utworzyli na ziemiach trackich państwo zwane królestwem Tylis.