Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Możesz, ale po co? W poście z godziny 22.29 (kilka postów wyżej) napisałem trzeba mieć drugi poziom nadbrzeża kupieckiego albo wyższy, wtedy możesz rekrutować kogi najemne takie z niebieskim mieszkiem, czyli floty handlowe. W poradnikach do Bellum jest to opisane, jak ich używać. W megasubmodzie floty handlowe dają 2x tyle kasy co w podstawce.
Witam jest mały problem grając Jerozolimą wszystko szło ok to chwilii gdy w 60 turze przyszlo mi oblężac turecki zamek poniżej Urfa o tej chwilii żadne oblężenie nie wejdzie ruszam na wszelkie sposoby agentami i nic to nie daję.Natomiast grając szybciej Polską około 53 to samo. Cos 10 tur szybciej zaczeły się tego poczatki ale odpuściłem oblężenie kto ma może jakąś radę???
Logs podaj. Co ja jasnowidz? Kilka savów się robi pod różnymi nazwami co kilka tur, nie jeden. Używasz Megasubmoda IV z poprzedniej strony czyli z 55 ? Czy innej kombinacji?
Spokojnie wiem iz waśi nie zwą jasnowidziem ależ istnieje taki diabelskie cos jak logs lecz ja takiem wiedzy posiąśc nie moge gdyż nie potrafie tzn nie wiem jak a Korzystam Z MEGASUBMOD IV free upkeep + szybka budowa + ograniczona rekrutacja
Katalog logs jest w katalogu głównym Medka II lub może być w BellumCrucis6 ja mam i tu i tu. Zajrzyj do obu jak jest tam jakiś plik z datą ctd wklej jego treść. Jak masz tylko jeden save, to może być problem. Cofnij się o kilka tur, masz mój katalog text do Megasubmoda IV, strona 55 drugi post od góry? Lub ten z instalki Megasubmoda IV też na stronie 55 na dole? Ja masz któryś z tych katalogów text to ok. Jak wcześniejszy wrzuć jeden z tych jakie wymieniłem. Cofnij się kilka tur do wcześniejszego sava.
folder logs w głownym medku ale pusty w bellum nie ma go wcale a na podstawce jest plik system.log ale to chyba nie to .zawaliłem akurat mam 1 save a text mam ten najnowszy
z system.log dużo opisów jest na "warning" ale na "error" znalezłem tylko to
18:39:56.319 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/descr_mount.txt, at line 117, column 1
Could not find battle model for mount 'Mount_Adv_English_Armoured_Horse'.
18:39:56.319 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/descr_mount.txt, at line 147, column 1
Could not find battle model for mount 'Mount_Adv_English_Barded_Horse'.
18:39:56.319 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/descr_mount.txt, at line 162, column 1
Could not find battle model for mount 'Mount_Adv_French_Barded_Horse'.
18:39:56.319 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/descr_mount.txt, at line 242, column 1
Could not find battle model for mount 'Mount_AdV_French_Heavy_Horse'.
oraz to
Could'n find level name description string for trait(BadRiskyAttacker) level(Picks_Fights_Poorly).
18:39:57.069 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 5486, column 21
Could'n find description string for trait(BadRiskyAttacker) level(Picks_Fights_Poorly_desc).
18:39:57.069 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 5487, column 28
Could'n find effect description string for trait(BadRiskyAttacker) level(Picks_Fights_Poorly_effects_desc).
18:39:57.069 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 6655, column 11
Could'n find level name description string for trait(EducatedWoman) level(Intelligent_Lady).
18:39:57.069 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 6656, column 21
Could'n find description string for trait(EducatedWoman) level(Intelligent_Lady_desc).
18:39:57.069 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 6657, column 28
Could'n find effect description string for trait(EducatedWoman) level(Intelligent_Lady_effects_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10229, column 11
Could'n find level name description string for trait(GoodSaboteur) level(Successful_Saboteur).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10230, column 21
Could'n find description string for trait(GoodSaboteur) level(Successful_Saboteur_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10231, column 28
Could'n find effect description string for trait(GoodSaboteur) level(Successful_Saboteur_effects_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10236, column 11
Could'n find level name description string for trait(GoodSaboteur) level(Expert_Saboteur).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10237, column 21
Could'n find description string for trait(GoodSaboteur) level(Expert_Saboteur_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10238, column 28
Could'n find effect description string for trait(GoodSaboteur) level(Expert_Saboteur_effects_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10243, column 11
Could'n find level name description string for trait(GoodSaboteur) level(Master_Saboteur).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10244, column 21
Could'n find description string for trait(GoodSaboteur) level(Master_Saboteur_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10245, column 28
Could'n find effect description string for trait(GoodSaboteur) level(Master_Saboteur_effects_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10257, column 11
Could'n find level name description string for trait(BadSaboteur) level(Unsuccessful_Saboteur).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10258, column 21
Could'n find description string for trait(BadSaboteur) level(Unsuccessful_Saboteur_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10259, column 28
Could'n find effect description string for trait(BadSaboteur) level(Unsuccessful_Saboteur_effects_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10264, column 11
Could'n find level name description string for trait(BadSaboteur) level(Inept_Saboteur).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10265, column 21
Could'n find description string for trait(BadSaboteur) level(Inept_Saboteur_desc).
18:39:57.079 [script.err] [error] Script Error in mods/retrofit/data/export_descr_character_traits.txt, at line 10266, column 28
Could'n find effect description string for trait(BadSaboteur) level(Inept_Saboteur_effects_desc).
Usuń map.rwm z data/world/maps/camapaign/custom i z tej kampanii w jaką grasz i spróbuj wczytać grę, rusz agenta zrób zapis i zakończ turę. Może się uda. Chyba, nie czytasz postów w tym temacie, jak mantrę powtarzam róbcie kilka savów co kilka tur z różnymi nazwami.
dzięki zobacze co się zrobic a save robiłem ale ostatnio coś się pomieszało i pousuwałem ale dzięki za pomoc
Tak kilka savóv to podstawa auto i szybki zapis też mile widziane zwłaszcza szybki przed budową (wtedy wyskakują te graficzne kwiatki najczęściej), a propos kampanii Gruzja full 286 tura free upkeep ograniczona rekrutacja i text z 23.07 po którego wgraniu spotkały mnie tylko ze trzy graficzne wysypania:) poza tym innych ctd brak:) huurrraa
U mnie 320 tura Szkocją full z free upkeep, ograniczona rekrutacja i ostatnie texty poprawione od Aravena. Zapisy robie co turę tj. nazwa to nr tury i po wszystkich dzialaniach w turze ponownie zapisuje pod nazwą Szkocja, bo to główny plik z savem. Generalnie zawsze mam 2 save z tury ( po turze i na końcu przed kolejną). Później co jakiś czas usuwam zbędne savy zostawiając tylko ok 10 ostatnich. Raz mnie tylko wywaliło podczas gry przy ataku na miasto ale z auto poszło dalej, a graficzne wysypania jakie opisuje sadam86 to też miałem wielokrotnie, ale to działo mi się zawsze, nieważne na jakiej wersji Megadubmoda grałem, więc już się do tego przyzwyczaiłem( dlatego robie tyle savóv). Generalnie te wysypki graficzne trafiają mi się jak już długo mam odpaloną grę ok. kilku godzin.
Reasumując, wersja ostatnia Megasubmoda IV śmiga pięknie, tylko pobierać i grać.