Selea stwierdził ,że będzie sonda na ten temat. Ja osobiście jestem za różnorodnością legionów, lecz zamiast np nazwy Legio V Alaudae wystarczyłoby: Legio V lub Legio Alaudae
Wersja do druku
Selea stwierdził ,że będzie sonda na ten temat. Ja osobiście jestem za różnorodnością legionów, lecz zamiast np nazwy Legio V Alaudae wystarczyłoby: Legio V lub Legio Alaudae
Witam ... moze mi ktos powiedziec gdzie trzeba wkleic ten folder Mask z ikonek buldoga ? ja tego nie widze nigdzie
Nie wiem jak wygląda rozpakowane archiwum, ale sądzę że przy prawidłowej instalacji system powinien zapytać o scalenie folderów, nadpisanie plików, bez ręcznego kopiowania po kolei elementów.Cytat:
Zamieszczone przez Bradley
no ja nie mam takiego folderu mask ...dlatego zadalem pytnie ..nie wiem dlaczego
Ta nasza wymiana zdań nadaje się do pomocy technicznej, a nie tutaj :?
Jak możesz nie mieć tego folderu? Ściągnąłem przed chwilą obie potrzebne wersje, podstawową BullGoda i nakładkę do DeI. W pierwszym archiwum znajduje się folder data, a w nim folder UI i dwa pliki .pack. Wklejasz "UI" i jeden z plików .pack do data Rome 2. W folderze "UI" jest kolejny folder "units", a nim następne: "icons" i "mask". Ale to Ciebie nawet nie powinno interesować. Po prostu wrzucasz do data i następuje scalenie folderów "UI", oryginalnego i tego z archiwum.Cytat:
Zamieszczone przez marchlew
Nakładka do DeI jest tak samo skonstruowana, tylko że nie ma plików .pack. Za to masz folder UI ( a w nim znowu folder "units" i tak dalej), więc wypakowując archiwum do data od razu otrzymujesz zapytanie o zamienienie plików.
To jest naprawdę banalne. Możesz nawet w jednym miejscu poza Rome 2 wypakować oba foldery, połączyć te o takiej samej nazwie i dopiero wtedy wkleić do folderu data gry.
dziekuje za wszystko juz to zrobilem ..sorry ale jestem wiekowy i ie ogarniam takiego czegos ..musze powoli i do celu i udalo sie ..jeszcze raz dzieki
Czy już zapowiedziano datę wyjścia wersji 1.1? Pytam się właśnie o tę wersję ponieważ czekam na pełne 1.0 i kilka pierwszych łątek, które wyeliminują potencjalne problemy z modem. :)
a ja mam pytanko z innej beczki - jak bardzo trzeba wkurzyć jakąś frakcję, żeby wypowiedziała mi wojnę? Mam stosunki na -328 i dalej gamoń nie chce mi wypowiedzieć wojny...
Sam ją wypowiedz albo dołącz do wojny, po stronie ich wroga.
nie nie... to nie takie łatwe chodzi o to, że zablokowałem się "politycznie" i nie mam za bardzo kierunku w którym mogę puścić ekspansję... zarówno frakcja o której tutaj myślę jak i ja mamy tych samych sojuszników... jeśli ja wypowiem jej wojnę, to wszyscy naskoczą na mnie (bardzo prawdopodobne), natomiast liczę na to, że jeśli ona mi wypowie, to sytuacja będzie odwrotna...Cytat:
Zamieszczone przez Samick
polityka Panie, polityka...