Niekiedy się tak zdarza. Usuń map.rwm z katalogu base. jak to nic nie da, zainstaluj 6.4 ponownie.
W razie problemów pobierz ponownie 6.4, może się uszkodził. Ew. zainstaluj ponownie 6.3 i potem 6.4 wg opisu instalacji.
Wersja do druku
Niekiedy się tak zdarza. Usuń map.rwm z katalogu base. jak to nic nie da, zainstaluj 6.4 ponownie.
W razie problemów pobierz ponownie 6.4, może się uszkodził. Ew. zainstaluj ponownie 6.3 i potem 6.4 wg opisu instalacji.
Ok już mi się włącza, tylko te opcje w setupie dalej się przestawiają, każdy tak ma czy muszę reinstallować? Bo nie wiem czy to tylko wizualnie się zmieniają czy faktycznie później w grze.
Najpierw ustaw to w setupie, a potem:
Spróbuj w pliku cfg też to zapisać w katalogu głównym moda.
Powinien to zapamiętywać.
Nie widzę w cfg linijek z tym co w setup. Inaczej się to nazywa? Jak w setup ustawiam w zależności czy wczesną czy późną kampanię to mi się zapisuje tylko jedna. Czyli jak chcę w obu ustawić to ta poprzednia mi się resetuje i tak w kółko. Tylko jedną można ustawić?
O ile pamiętam, to tylko jedną można ustawić, usunąłem SS 6.4.
Chcesz drugą musisz zmienić. Ale powinien pamiętać, opcje różne graficzne.
Działa chyba prawidłowo, dzięki. Mam jednak jeszcze jeden problem dot. mapy kampanii. Strasznie wolno kamera się przesuwa i przycina. W kgcm mod jest podobnie, ale po zmniejszeniu jakości cieni i roślinności w opcjach graficznych to jest dobrze. Tutaj natomiast nie ma większej różnicy, jedynie przy większych wodach i niektórych terenach kamera się płynnie przesuwa. PC ciągnie obecnie wychodzące gry także nie wiem o co może chodzić.
Użyj programów do poprawy wydajności kompa, może coś pomoże, stosowny temat masz w dziale o BellumCrucis.
Nie mogę znaleźć takiego tematu. Zastanawia mnie też muzyka w tym modzie bo z tego co widzę jest nowa, ale u mnie leci też ta stara podstawowa z medievala. I na mapie kampanii i w bitwie, wszedłem w folder z muzyką, przesłuchałem prawie wszystko a jej tam nie ma ;o Przy okazji, jest możliwość wrzucić jakoś swoją muzykę?
A to co jest? viewtopic.php?f=367&t=11404
Muzykę dodać można. W Bellum przy dyskusji o Megasubmodzie wino pisał jak to zrobić, poszukaj sobie.
No mi chodzi o Stainless Steel. Żeby nie było tam gdzie podałeś wpisałem w wyszukiwarce, jedyne posty od wino na temat muzyki to jakiś jego mod do bellum to przecież nie będę tego ściągał. Ja nie wiem dlaczego w kampanii Polski leci muzyka z podstawki medka albo z krzyżaków a czasami ta nowa od stainless steel. Chciałbym wywalić tą podstawową z medka albo zamienić na własną.