Tylko dziedzica frakcji. Piszesz opcja czyli mogę sobie usuwanie map rwm darować, a tak poza tym co to usunięcie map rwm ma spowodować?
Wersja do druku
Tylko dziedzica frakcji. Piszesz opcja czyli mogę sobie usuwanie map rwm darować, a tak poza tym co to usunięcie map rwm ma spowodować?
Map.rwm powinno się jeden raz usuwać nim nową kampanię zaczniesz. Zmniejsza ryzyko ctd w nowej kampanii. A najpewniej Aragonia powoduje buga, jak ma uszkodzone drzewko rodziny to i inne kwestie mogą być walnięte. Obszedłeś ten ctd?
Jak tylko Dziedzica to włoski text powinien pomóc. Ale włoski text nie pomaga na wszystko.
Nie dało rady muszę od nowa zacząć. Co do Aragonii masz rację, ale na moje nieszczęście jest to druga frakcja, która mi się najbardziej podoba w tym modzie. Czyli mówisz żeby map rwm jednak usunąć. No dobra i ten nowy dfs też nie ma wpływu. Hmm ta Aragonia jest zabugowana, ale zrobię jeszcze jedno od nowa podejście.
To normalne, plik musi się odbudować ze zmianami czy bez, więc trochę to zajmuje. To samo zauważysz gdy usuniesz plik plik BIN strings z folderu TEXT ;) Wydaje mi się jednak że plik map.rwm powinien być istotny tylko w zmianach dotyczących samej mapy(czyli np. przy submodzie Mietka) a nie w edycji skryptów czy innych plików gry. Mimo to zawsze dla pewności go usuwam i pozwalam się odbudować. Podobne błędy miałem grając Jerozolimą 2 kampanie na różnych kompilacjach skryptów i nawet save sprzed 20 tur nie pomagał, nie mówiąc już o podmianie wersji językowej. Także myślę że najlepiej to jakoś przeboleć i mieć nadzieję że w 7.0 już nie będzie takich kwiatków :)Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22
PS. Grasz tylko z submodem na dziedzica bez usunięcia lub zmiany money scriptu na ten wrzucony przez Aravena? Dla mnie gra na tym oryginalnym to trochę masochizm i strasznie bezsensowne utrudnienie rozgrywki ;)
Reszta jest bez zmian, jest trudno, ale jakoś daję radę.
Coś nowego wiadomo o 7.0?
Mam spory problem. Gram sobie elegancko Bizancjum, wszystko jest dobrze. Ale tylko do czasu, aż nie spojrzę na tereny Rusi. Gdy tylko zbliżę się kamerą w tamte rejony, gra od razu crashuje.
Jaki może być tego powód?
Usuń map.rwm z kampanii w jaką grasz. Włącz toggle_fow na moment. Zrób defragmentację.
Edit: Ja nie miałem takich problemów. Jaka kampania?
Usunąłem map.rwm. Nic to nie dało. Defragmentacja zajmie zdecydowanie zbyt długo.
Gram na kampanii full feudal.
Np. defraglerem kilkanaście minut defragmentacja. Ja nie gram na feudalnych, nie wiem mnie na kampniach zwykłych nie wywala.
Bugfixera zainstalowałeś? Gra na innym dysku jak Windows?
Mam takie pytanie odnośnie moda: W jakich czasach się rozgrywa ? (nie grałem nigdy w bellum crucis więc stąd moje pytanie)