Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Nie spodziewałbym się za wcześniej niż dwa, trzy miesiące. Z drugiej strony mod obecnie ma dopiero 4 miesiące ;D
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Nie spodziewałbym się za wcześniej niż dwa, trzy miesiące. Z drugiej strony mod obecnie ma dopiero 4 miesiące ;D
Gdybyś napisał to wcześniej, to radziłbym tylko jedno z tego o napisałem: spróbuj jednak przez dołączenie do rozgrywanej już wojny. Dyplomatycznie nie wypowiadasz im wojny, więc i szanse na dołączanie Waszych sojuszników nie po tej stronie co trzeba jest minimalna. Robiłem tak wielokrotnie, co prawda dochodziło do zerwania sojuszu, ale nigdy do wojny. Chyba że poniesiesz spektakularną klęskę i stracisz terytoria. Jest to jedyny sposób, by wybrnąć w miarę normalnie z sytuacji.Cytat:
Zamieszczone przez PioterC
Ostatecznie w kampanii partyjskiej moje państwo było podzielone przez zwartą linię państewek z północy na południe, tak że w Seleucji kończyła się jedna część, druga zaczynała w Azji Mniejszej i ciągnęła się na zachód. Musisz tylko podpisać prawo o przemarsz wojsk, żeby nie psuć sobie relacji i nie rozbija sojuza. :) I wilk cały i owca syta, ponieważ sojusznicy to wiele korzyści. Przy okazji przypominam że o wszystkim tym napisane jest w poradniku (odnośnik w podpisie).
Ja gdy miałem do odbicia prowincje niby sojusznika lub państw z którymi nie chciałem wojny, prowadziłem intensywne działania agentami, wszczynałem bunty i pomagałem rebeliantom(osłabianie garnizonu itp) w zdobyciu miasta. Potem to już tylko formalność. Najlepiej szukać miast w których już coś zaczyna szwankować.
@up
też stosuję czasem taką metodę - bywa skuteczna, ale trzeba sobie szpiega ładnie podtrenować, żeby miał większe powodzenie w wzniecaniu buntów.
Kolejna wersja 0.82f Divide et Imperia.
Kiedyś coś mi mignęło w tym temacie o laboratorium jednostek. Jest ktoś kto rzeczywiście testuje pojedyncze formacje przeciwko sobie ?
Teoretycznie ja mam na TWC taki temat.
Wrzuć linka.
Ostatnia burza mózgów w sprawie rekrutacji rzymskich legionów zaowocowała wersja 0.82g